6 Октомври, 2017 10:21 5 507 23

Кой освободи Сирия от терористите?

  • русия-
  • сащ-
  • игор конашенков-
  • кремъл-
  • ислямска държава

Говорителят на руското министерство на отбраната спори с американски журналист по темата

Армията на Сирия с помощта на руската бойна авиация за две години е свела контролираната от "Ислямска държава" (ИД) територия на Сирия до по-малко от 10 процента, докато САЩ през това време се занимаваха основно с наблюдаване и въоръжаване на терористи. Това заяви говорителят на руското министерство на отбраната генерал Игор Конашенков по повод изказване на американския журналист Майкъл Бом, предаде ТАСС.

Бом написа в сайта на радио "Ехото на Москва", че 90 на сто от територията на Сирия и Ирак са освободени от ИД благодарение на водената от САЩ антиджихадистка коалиция.

"Ако Майкъл Бом казва, че САЩ и международната коалиция са "освободили" 90 процента от територията на Сирия, той трябва непременно да добави - не от терористите, а заедно с тях", заяви Конашенков.

Той отбеляза, че след две години борба с ИД на международната коалиция и САЩ към 30 септември 2015 г. около 90 процента от територията на Сирия са били под прекия или косвения контрол на терористите.

"Цялата военна "стратегия" на САЩ по онова време се свеждаше до съзерцаване на настъплението на "халифата", въоръжаването на главорези под формата на помощ за "сирийската опозиция" и броенето на дните до падането на законната държавна власт на Сирия", заяви говорителят на руското министерство на отбраната.

По думите му след включването на Русия в борбата с ИД в Сирия на 30 септември 2015 г. територията на "халифата" се е свила до по-малко от 10%.

"При това на освободената от ИД територия на Сирия няма никакви следи от американско присъствие, а с възстановяването на мирния живот и оказването на помощ на сирийците се занимават офицерите от Центъра за помирение на враждуващите страни", отбеляза Конашенков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смотан путин

    71 85 Отговор
    Руснаците както винаги си приписват чужди заслуги !

    РУСКИЯ СЛОН Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ СЛОН!!!

    Коментиран от #7, #11

  • 2 стоян георгиев

    64 55 Отговор
    еи тва е статия!!!!генерала типично по съветски отговаря на американски журналист.явно е пропуснал владяните от опозицията територии в сирия които са колкото територията на асад.пропуснал е и факта че руснаците почнаха операции срещу идли едва след като разгромиха другата част на опозицията с авиационни удари,но тва едва ли касае феновете на путин.та успех в троленето и радостта.само че убавеца не казва наи-важното.кво ще става след идил?ще се съгласи ли сирииския народ да живее в северна корея 2 или ще се търсят средства и методи за въстановяването на сирия?
  • 3 antimediator

    65 48 Отговор
    Остава и самите сирийци да повярват ,че са "освободени" !
    Така навремето руснаците освободиха "Афганистан".
  • 4 Три подлоги вече тролят..

    67 62 Отговор
    Русия унищожава главорезите от ИД-факт господа соросоиди...Колкото и да се напъвате-светът вижда истината..
  • 5 Kcaniba

    39 60 Отговор
    Лумпенизираната рая се разквича от рано нещо...
    Майкъо Бом дето нарича региона на Персийският залив - Персийският регион....
    т. е. Иран все едно...
    Колкото са силнив географията и в историятп, толкова са голи и в мате атиката, още не са открили десетичната и метричната системи, та за процентове и победи ще се изцепват кравухите.
    Русия е победител, новата, модерната, не СССР, не КГБ, а Руската Империя!!!
  • 6 Столтенберг

    60 37 Отговор
    Конашенков отново страда от амнезия -не му е за първи път , при него си е обичайно състояние .

    Коалицията, водена от САЩ, превзе всички по-големи градове под контрола на терористите, които преди контролираха територия с население около 9 милиона. Коалицията превзе Мосул, Фалуджа, Тикрит, Рамади, Синджар, Хит, Рутба, Хавиджа, Тал Афар - всичките с население от десетки хиляди до 1,5 милиона (Мосул).
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 юрист

    55 38 Отговор
    Руска пропагандна статия- нищо неочаквано и нищо ново от русия...Да бяха се похвалили, че руски учени са създали иновация или изобретение, което улеснява живота на всички хора в света или коренно променя МИРНИЯТ им живот- ето ТОВА щеше да бъде новина № 1 на годината. Обаче- тук руската путлерова пропагандна машина се саморекламира, понеже иначе няма как да склони АРАБСКИТЕ си оръжейни пазари да й купуват оръжейната продукция. И защо един ЕС гражданин трябва да се интересува и да се прекланя пред руската оръжейна промишленост, след като самата русия и нейните форумни рупори тръбят нонстоп, как ЕС, НАТО и сащ са й врагове и основна външна военна опасност за суверенитета на русия?! Какво ни интересуват руските глупости, предназначени за невежите хора?

    Коментиран от #10

  • 9 ЪРП

    37 47 Отговор
    ЕСТЕСТВЕНО ,ЧЕ РУСНАЦИТЕ ПОПИЛЯХА ТЕРОРИСТИТЕ!!!!!!!!!!!
    ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ , ОБУЧАВАХА, ВЪОРЪЖАВАХА И ЛЕКУВАХА ТЕРОРИСТИТЕ!!!!............НО РУСНАЦИТЕ ИМ ГЛЕДАХА НА КАФЕ
  • 10 Различен

    21 45 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    Ха???
    Тебе те пуснаха от лудницата и си пак тук??
    Давай, майтап да става!
  • 11 Различен

    19 40 Отговор

    До коментар #1 от "смотан путин":

    Така е!
    Руският слон е най-големият, както и американската п@@@а е на-голямата ПУ@@А!
  • 12 юрист

    39 41 Отговор
    Руснаците няма как да “попилеят“ терористите, защото нямат нито въоръжението, нито ЖЕЛАНИЕТО да изтребят терористите до крак. Руското фсб има сметка да залови ЖИВИ терористите, за да изследва до къде в самата русия се простират мрежите им. Нали не сте забравили, че над ПОЛОВИНАТА от терористите от идил са РУСКИ ГРАЖДАНИ и това беше предлогът путлер да се намеси в гражданската война в сирия? Отделно- за путлер и за русия е мноо добре да има размирици и продължителна гражданска война точно в сирия, защото при това положение не може да се изгради газопровод, преминаващ през сирийска територия, чрез който природният газ от Изток да достига до ЕС и така русия и путлер си гарантират монополното положение на газпром на ЕС газов пазар. Българите трева не пасем и не ядем доматите с колците- само това мога да кажа на руските тролове...
  • 13 Лафчи

    33 40 Отговор
    Достатъчно е да се види картата на Сирия преди руската намеса и след нея. Няма нужда от коментарите на пашман специалисти.
  • 14 Бесен Язовец

    32 44 Отговор
    Не си луда а жалка и смешна Русия ако не беше ударила терористите от ИД САЩ щяха да велезнат в Сирия и да дадът власта на ислямистите с оговорка за ефтин петрол
  • 15 Барчо

    34 39 Отговор
    Тъпо е да спорим кой какво колко и как. Няма да се убедим един друг. Фактологията е следната: Русия е помолена от законното сирийско правителство да помогне за унищожаването на ИД и озаптяването на сепаратистите, които са с оръжие в ръка. Те са законно пребиваващи на територията на Сирия. След приключването на офанзивата там ще останат единствено .... то се знае кои. Краварите и сие ще трябва да се завърнат откъдето са дошли и това ще стане със сигурност.
  • 16 Хасан

    13 36 Отговор
    Трябва да направим разлика между групите които са там..Русия подкрепя диктаторския режим на Асад, Сащ подкрепя терористите от ПКК,Турция подкрепя демократичната опозиция в Сирия която иска промени ...и всички са против ИД....която незнайно откъде получава пикапи Тойота и оръжие...
  • 17 656

    34 37 Отговор
    Браво на Русия, да живее Русия за дето ни избавя от гнусни терористи и понамали бежанската вълна. Фашистка Америка иска разклатена Европа като създаде война в Сирия и накара хиляди да тръгнат да се спасяват като внесът смут и объркване в Европа. Толкова ли сте слепи че не разбирате че САЩ създаде и подкрепя ислямска държава или може би сте глупави хора и не го осъзнавате. Американците към другите държави са кръвопийци
  • 18 Гого

    17 30 Отговор
    Да те .......в юриста.
  • 19 tost

    13 16 Отговор
    Русия се влезе в Сирия,първо за да блокира арабелите да вкарат евтина газ в Европа.
    Второ:сближи се с Ердоган за да вкара втората тръба с газ а отдругата страна на Турция са кюрдите,които в момента се борят за независимост и региона за дълги години ще е нестабилен.
    Трето :за да си изпробват оръжията в реални бойни действия.
  • 20 историче

    21 4 Отговор
    От терористите Сиря е освободиха американците! Те и нас освободиха от турското присъствие. Всъщност България е създадена от Аспарух, който е син на един сенатор от Оклахома. Френския и английски консули, които всъщност са двама братя по линия на Уилям Завовевателя ни написаха азбуката.
    П.П.Горното да бъде вписано в учебниците по история.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 РУСКИЯ ТИГЪР 700 КГ. НАЙ СИЛНОТО ЖИВОТНО

    5 0 Отговор
    ДА И УСУРИЙСКИЯ ТИГЪР Е НАЙ ГОЛЕМИЯ ХИЩНИК НА ПЛАНЕТАТА.СКОРО ИМАШЕ КЛИП ПО ТВ ЧАЙНА ЗА БИТКА МЕЖДУ ТАКЪВ ТИГЪР И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ДВА ЛЪВА .ТИГЪРА ГИ ПОПИЛЯ ЗА ЕДНА МИНУТА.
  • 23 Патриот

    6 0 Отговор
    Естествето руснаците освободиха Сирия. Приоритет за американците бяха болници, уличища, военнибази на законната власт, против която са САЩ за това и "спонсорираха и обучаваха" тази "умерена опозициа", заедно с пуделите си от ЕС.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания