Last news in Fakti

7 Октомври, 2017 17:40 1 890 3

Тръмп удря по наследството на Обама

  • доналд тръмп-
  • барак обама-
  • сащ

Президентът на САЩ отменя мерките за ограничаване на глобалното затопляне

Правителството на президента на САЩ Доналд Тръмп ще отмени една от най-важните мерки на предшественика му Барак Обама за забавяне на глобалното затопляне. Това ще стане чрез облекчаване на изискванията за парниковите емисии от централи на въглища, предаде Дарик радио.

Новият правителствен план се очаква да бъде представен до дни. Той предвижда американската Агенция за опазване на околната среда да обяви, че правилата от ерата на Обама, противоречат на федералното законодателство, налагайки стандарти за вредните емисии, за които няма разумна причина да се смята, че могат да бъдат изпълнени.

Една от целите е да се съживи въгледобивната индустрия. Предложението на Агенцията за опазване на околната среда е в отговор на обещанието на да сложи край на мерките от времето на Обама за ограничаване на глобалното затопляне. Тръм обеща също така и да извади САЩ от Парижкото споразумение за климата.

Агенцията няма да предложи веднага нови правила, които да заместят тези от времето на Обама, но ще поиска обществени дебати по въпроса за намаляването на емисиите от централите на въглища и природен газ. Говорителка на агенцията е отказала коментар, но е заявила, че правителството на Обама е надхвърлило прекалено много правомощията си, въвеждайки своите правила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анти циклона

    5 1 Отговор
    сега ураган всяка седмица, от скоро всеки ден!
  • 2 Марио

    5 2 Отговор
    Гробокопач!!!!
  • 3 goni

    0 0 Отговор
    Човека си изпълнява предизборните обещания! Затова и го избраха! Да! Милиардер е, но му пука за работническата класа! Не вярвам да си изкара мандата до край! Ще му намерят цаката! Дали ще е импичмънт, или просто ще го гръмнат все тая! Е! Тези, който правят бизнес в САЩ са с него , но глобализаторите са по-силни! Въпрос на време! Тоя човек и хората, който са с него наистина искат хората в САЩ да живеят по-добре! Него го пишете умрел! Другите по-късно!