8 Октомври, 2017 15:47 3 635 12

Турция иска и системи "Пейтриът" (ВИДЕО)

  • турция-
  • пейтриът-
  • ракети-
  • реджеп ердоган-
  • с-400

Анкара все още проявява интерес към покупка на ракетни системи от САЩ

Турция иска и системи "Пейтриът" (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Турция продължава да проявява интерес към покупка на системи за противовъздушна отбрана "Пейтриът" от САЩ, независимо от споразумението с Русия за доставка на зенитно-ракетни системи "С-400", предаде ТАСС.

Турският в. Daily Sabbah припомня, че за продължаване на диалога между Анкара и Вашингтон по темата за системите "Пейтриът", спомена заместник-председателят на опозиционната Народнорепубликанска партия по време на посещение в американската столица миналата седмица.

По-късно източник от правителството е потвърдил за вестника, че Турция още се интересува от американските системи. Той посочил, че главните условия за покупката са предаването на технологиите и съвместното производство.

През 2013 г. турските власти разглеждаха оферти, дадени в рамките на търг за доставка на системи за противоракетна отбрана, и решиха да продължат преговорите по въпроса с китайски производител. На второ място бяха оставени американските системи "Пейтриът".

През ноември 2015 г. преговорите с Китай бяха прекратени заради разногласия по различни въпроси, включително за технологиите и съвместното производство, и търгът беше отменен.

Турция иска и системи "Пейтриът" (ВИДЕО)

Турция иска и системи "Пейтриът" (ВИДЕО)

В началото на септември тази година турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че Анкара е подписала споразумение с Москва за покупка на системи "С-400".

Вашингтон побърза да демонстрира обезпокоение от новината, като изтъкна, че руските системи не са съвместими с натовските, а това е нужно за отблъскване на общи заплахи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    12 20 Отговор
    Нещата са ясни:Ердоган се опасява единствено от КЮРДСКИ КОНФЛИКТ/което си е много сериозна както вътрешна,така и външна заплаха/ и ще разположи руските ракети по границата като ПЪРВА БАРИКАДА.За СЕБЕСИ ОБАЧЕ,ЗА ОТБРАНАТА НА ДВОРЕЦА СИ "КРЕПОСТ",ще поръча естествено НАЙ-ДОБРОТО И СКЪПО и то ще бъде АМЕРИКАНСКО.Не руско и не китайско:)

    Коментиран от #2, #6

  • 2 да се вземе предвид

    18 5 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    НЕ ПОЗНА!
    Задай си въпроса защо турците ще се съгласят на сделка за пейтриът единствено и само ако получат технологията за производство и участват в него, а не САЩ да им ги продадат просто ей така в готов вид.

    Коментиран от #5

  • 3 onq s konq

    12 9 Отговор
    Даааа...мярна ми се пред очита подобно турско "щение",но ТЕ СА ДЛЪЖНИ ДА ОПИТАТ и да проверят "колко е дълбока водата" независимо че предварително знаят че тяхната работа "няма тане".Особено пък след като американците виждат как "Съюзника им с фес" се опитва макар и непохватно,но пък с много желание да ...танцува казачок!Както и да е,ТУРСКИ "ПЕТРИЪТ" НЯМА ДА СЕ ПОЯВИ НИКОГА НА ПАЗАРА ,А ЕРДО ПОВЕЧЕ ОТ СИГУРНО ЩЕ СИ ГО КУПИ...и то по цени на дребно!
  • 4 Реално

    9 12 Отговор
    Ще имат интерес турците към американските ракети--иначе ще има нов преврат..

    Коментиран от #7

  • 5 АСУ

    10 6 Отговор

    До коментар #2 от "да се вземе предвид":

    Ти случайно да не мислиш, че УСА ще им даде технологията ?АСУ
  • 6 Барчо

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Еййй, ама не четете само заглавието де! Има и след заглавието. Там пише, че се интересуват само при съвместно производство и предаването на самата технология! Те няма да купят готовата продукция и нямат такова намерение. Искат да са производители и да ги продават, а не да ги ползват. А руските той вече си ги купи.
  • 7 Барчо

    14 4 Отговор

    До коментар #4 от "Реално":

    Едва ли ще има втори опит за преврат. Но Ердо може сериозно да реши да излезе от НАТО. Първия полъх вече се вижда. След няколко години като прекарат потока и построят централата ще стане съвсем реално. С подкрепата на Русия, Турция няма да има от кой да се притеснява за териториалната си цялост.

    Коментиран от #8

  • 8 Някой

    7 11 Отговор

    До коментар #7 от "Барчо":

    Кюрдите ще се отцепят независимо колко централи или потока си построят.
  • 9 Валери

    13 2 Отговор
    Вие си мислите че така се отцепват територии и то от държави като Турция които имат подготвени военни кадри и жандармерия които са участвали в реален бой от много години, войнствен народ и собствена военна индустрия
  • 10 Спиро

    13 0 Отговор
    А не е ли вероятно, технологията за Пейтриът да е част от сделката за С400?
    Според мен, никой няма да достави на Турция Пейтриът + ноу/хау за производството му докато са "двоен играч". Вече ги отрязаха за Ф35.
    Ердоган е сигурен, че и за ракетите ще го отрежат но си прави устата, за да има пак основание да каже "щом като не ми давате, значи ще ходя при този 'дет дава...."
  • 11 Mıhael

    4 2 Отговор
    не могат да ги орежат защото те участват в производството заедно с др. държави
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: