8 Октомври, 2017 16:15 3 429 12

Иран: При заплаха ще гледаме на US армията като на джихадистите

  • иран-
  • корпус на гвардейците на ислямската революция-
  • техеран-
  • мохамад али джафари-
  • ислямска държава

Сценарият влиза в сила при условие, че Вашингтон обяви иранския Корпус на гвардейците за терористична организация

Ако Вашингтон обяви иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция (КГИР) за екстремистка организация, Техеран ще се отнася към американската армия по същия начин, както към терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД). Това заяви командващият Корпуса генерал Мохамад Али Джафари, цитиран от ТАСС.

"Америка ще направи поредната глупост, ако внесе КГИР в списъка с терористични организации" - при подобно развитие на нещата Корпусът "ще разглежда армията на САЩ в цял свят и особено в Близкия изток по същия начин, както и терористичната групировка "Ислямска държава", увери генералът.

Според командващия елитните бойни части евентуални нови санкции на Вашингтон срещу Техеран ще означават, че САЩ едностранно излизат от споразумението за уреждане на проблема с ядрената програма на страната и Съвместния всеобхватен план за действия, съгласуван във Виена през 2015 г.

"Ако санкциите влязат в сила, САЩ ще трябва да изтеглят военните си бази на 2000 км от иранската територия, извън обсега на нашите ракети", заяви Джафари.

В четвъртък The Washington Post информира, че идната седмица президентът Доналд Тръмп ще обяви как Вашингтон ще изпълнява Съвместния всеобхватен план за действия по ядрената програма на Техеран. Според вестника стопанинът на Белия дом ще се откаже от договореностите в днешния им вид.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 арабски селяндур

    31 6 Отговор
    Точно така, бийте окаляните краварски задници.
  • 2 Дамммммммм

    40 6 Отговор
    Че то цял свят гледа на САЩ като на джихадисти...
  • 3 Kcaniba

    39 5 Отговор
    То целият свят знае, че терористите се делят на два вида - джихадисти и амерткански войски, но централата им е обща!!!
  • 4 Бесен Язовец

    22 6 Отговор
    САЩ отново си играят с огъня накрая ще стане плачка голяма за САЩ
  • 5 Morgoth

    4 21 Отговор
    Смях в залата! Какво ще направят Иран - ще подпукат с ракети всички американски войници в радиус от 2000 км? Това означава война със САЩ, Турция, Гърция, Ирак, Кувеит, Саудитска Арабия, Йемен, Оман, Обединени Арабски Емирства, Израел, Египет, Пакистан, Туркменистан, дори България и Румъния ... и така между другото с цялото НАТО.
    Единствената реална заплаха и то доста актуална на фона на корейската криза е Иран да възстанови ядрената си програма.

    Коментиран от #7

  • 6 Грегор

    10 3 Отговор
    до morgoth Ако си мислиш че тези държави дет си изброил горе ще се включат при такъв сценарий щото аз не вярвам
  • 7 Барчо

    15 2 Отговор

    До коментар #5 от "Morgoth":

    Ако бъде нападната базата на краварите в Сирия след като бъдат поканени от Асад да се пръждосат, а останат там, никой няма да има законово основание от съюзниците да се намеси. На практика държавата Америка не е нападната, а нейни войски, които са агресори на в чужда държава. Такова нещо имат в предвид и иранците. Нямат проблеми с американските войски в Америка, а с американските войски на нейна територия. Просто и логично като боб.

    Коментиран от #8, #11

  • 8 мар4о

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Барчо":

    барчо ти май си напушен нещо........как точно 2000 км. от иранската територия са иранска територия че не ти схванах мисълта??? :D
  • 9 юрист

    0 1 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: "Ако санкциите влязат в сила, САЩ ще трябва да изтеглят военните си бази на 2000 км от иранската територия, извън обсега на нашите ракети", заяви Джафари...“ Точно заради подобни заплахи бе създаден и в момента РАБОТИ АМЕРИКАНСКИЯТ ПРО ЩИТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА РУМЪНИЯ, КОЙТО ЗАЩИТАВА ОТ ИРАНСКИТЕ РАКЕТИ И 100% ОТ НАШАТА ДЪРЖАВНА ТЕРИТОРИЯ! ДНЕС САЩ ИМ ПРЕЧАТ, УТРЕ МОЖЕ ДА Е БЪЛГАРИЯ- КАТО ДЪРЖАВА- ЧЛЕН НА НАТО, ВДРУГИ ДЕН МОЖЕ ДА Е РУМЪНИЯ... СЕГА- ВСИЧКИ РУСКИ ТРОЛОВЕ СХВАНАХА ЛИ ЗА КАКВО НИ Е АМЕРИКАНСКИЯТ ПРО ЩИТ И ЧЕ ТОЙ НИ ПАЗИ НЕ ВАС- СКАПАНИТЕ РУСНАЦИ, А ОТ ШЕРИАТСКИ ИРАН И НЕГОВИТЕ РАКЕТИ? ПРИ ТАКИВА ЯВНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА АГРЕСИВНОСТТА НА ИРАН ОЩЕ ЛИ ЩЕ МРЪНКАТЕ СРЕЩУ АМЕРИКАНСКИЯТ ПРОТИВОРАКЕТЕН ЩИТ , МОНТИРАН В РУМЪНИЯ ЗА ЗАЩИТА НА РУМЪНИЯ И БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВЕНТУАЛНИ ИРАНСКИ БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ? А ОНЗИ, КОЙТО КАЗВА БРАВО НА ИРАН, Е ГОТОВ ИЗМЕННИК НА БЪЛГАРИЯ- ХВАЛИ ЕДНА ШЕРИАТСКА ДЪРЖАВА, В КОЯТО ОЩЕ НА СТЪЛБИЧКАТА НА САМОЛЕТА ВСЯКА ЧУЖДЕНКА Е ДЛЪЖНА ДА СЕ ЗАБУЛВА С ЧАДОР! - А ИНАЧЕ СТЕ МНОГО ВОЙНСТВЕНИ СРЕЩУ НАТО! РУСКИ БЛЮДОЛИЗЦИ!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Morgoth

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Барчо":

    Относно Сирия САЩ имат доста "широка" интерпретация на международните закони и съюзниците им определено нямат проблеми с нея. Но дори да приемем, че Сирия ще покани Иран да стреля по американците на нейна територия - нещо което надали ще посмее да направи, то всяка от останалите страни ще го приеме като обявяване на война.
  • 12 Бат Мишо

    0 0 Отговор
    кат гледам как са прегръщат с Путин , и кат гледам колко общи граници има с русия
    кой ще ги запука не зная
    много искам да е израел ако ма питате