9 Октомври, 2017 10:45 6 537 15

Южна Корея готви зловещо оръжие за КНДР

  • южна корея-
  • ракети-
  • северна корея

Страната е готова да удари с графитна бомба

Южна Корея готви зловещо оръжие за КНДР - 1
Снимка: БТА/AP

Южна Корея е готова да използва графитни бомби срещу Северна Корея, съобщи News.com.au.

Според експерти, бомбата оказва въздействие над електрическите съоръжения. При взрива на бомбата се отделят химически съединения, които полепват по електрическите жици. Така те причиняват множество къси съединения, което води до срив на електрическата система.

Подобно оръжие за първи път беше използвано във войната в Персийския залив. Силите на НАТО го използваха и при бомбардировките срещу Югославия.

„Всички технологии за разработването на графична бомба вече са осигурени. Можем да конструираме и разположим бомбата по всяко време“, заяви източник от южнокорейското министерство на отбраната.

Предупреждението идва, след като КНДР обяви, че ще продължи да развива ядрената си програма. Самата графитна бомба не е смъртоносна за хората в региона, в който тя се взривява. Тя обаче причинява сериозни икономически щети и технически аварии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    9 3 Отговор
    Последно, срещу северна корея или срещу ислямска държава ще я ползват?

    Коментиран от #6

  • 2 Бай УРко

    20 4 Отговор
    Ше им накривят шапката - те нямат ток и бензин! На севернокорейчетата им дайте кисалец да рупат и ток им не требе!
  • 3 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    19 9 Отговор
    И Ким като нареди залп от всите 12 000 артилерийски установки и южна кория е минало..да не забравяме и армията от 5 000 000 преданни на вожда си

    Коментиран от #10

  • 4 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    19 4 Отговор
    Това с графитната бомба е пресилено защото ако се защитят проводниците няма как да окъси или ако са под земята

    Коментиран от #13

  • 5 Morgoth

    18 4 Отговор
    Тия пък намерили с какво да ги плашат - да нанесат щети на цивилните от които нищо не зависи. При евентуална война СК няма да се интересува изобщо от щетите които търпи, а единствено от щетите които може да нанесе. СК не може да победи, но може да направи победата на САЩ и ЮК пирова и това целта на цялата им ядрена програма.
  • 6 Балъка

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Скоро САЩ може да обвинят Ким , че ги приютява и обучава, но там май петрол нямаше
  • 7 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    7 0 Отговор
    На снимката се вижда че ракетното гориво е несиметричен диазотен тетрахлорид има голям импулс горивото но е много токсично и почти нищо не го спира
  • 8 onq s konq

    5 1 Отговор
    Тва на снимката само на мене ли ми прилича на молиф ?

    Коментиран от #12

  • 9 Кимчо

    3 0 Отговор
    Аз пък имам темперни боички.
  • 10 РНЗ

    3 8 Отговор

    До коментар #3 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Преди да думнат оръдията ще минат американските бомбандировачи да ги подравнят по дължина и после при Надин.
  • 11 реалист

    11 1 Отговор
    Пореден изблик на самоуспокоение. Ако искат южнокорейците може и графит на таблетки да пийнат ,но все тая.
  • 12 оная с крантата

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Еми нали е с графит бе конски!На какво да ти прилича?
  • 13 Рони

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Май имаш право. В Северна Корея май нямат пунктове за скрап и никой не краде кабели. Ако Южна Корея пуснат бомбата даже нея няма кой да открадне за скрап... Заплахата е нереална.
  • 14 Владислав

    4 0 Отговор
    Графита не причинява късо съединение по проводниците ако се прилепи там, но когато се прилепи по изолаторите тогава стават къси съединения. Поне като пишете статии се поинтересувайте от техническата част. Излагате се!!!
  • 15 Иван Господинов

    3 0 Отговор
    Журналята вече почнахте съвсем да ни взимате за балъци. Каква графитна бомба ще хвърляш по държава която има артилерия способна да изстърже южна Корея от лицето на земята на един залп. Ако изобщо корейците са толкова луди (а те не са) войната би била светкавична и напълно опустошителна и за двете страни. Война просто няма да има. Всичко е битка на влияние. Просто Китай се гаври с щатите и с помоща на сили отвътре в щатите искат да бутнат Тръмп от власт. За това са и всички тия спекулации около СК. Руската мечка се е настанила на първият ред и гледа как се местят фигурите по дъската на световната политика и от време на време побутва по някоя фигура за да и капне медец. Това е всичко, както винаги става дума за пари и влияние в мащаби непонятни за един българин. Какво ни занимавате с измишльотини и фойерверки дето по никакъв начин не касаят ежедневието ни колониална бананова република в последните си издихания
Новини по държави: