9 Октомври, 2017 14:18 3 535 1

Анкара се готви за боен щурм на юг (СНИМКИ)

  • турция-
  • сирия-
  • реджеп ердоган-
  • операция-
  • ефратски щит

Засилена военна активност на турско-сирийската граница

Анкара се готви за боен щурм на юг (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Военната активност при границата на Турция със Сирия продължи и към ранните часове на днешния ден в подготовка на операция на турската армия в сирийската провинция Идлиб, съобщи частната CNN-Turk.

В турския окръг Хатай при пограничния град Рейханлъ беше струпана бойна техника, като разполагането продължи и през нощта до сутрешните часове на понеделник, отбелязва медията.

Танковете, изпратени на границата, са боядисани с жълто-кафяви камуфлажни шарки, за да се слеят с естествения пейзаж на терена в Сирия.

Анкара се готви за боен щурм на юг (СНИМКИ)

Анкара се готви за боен щурм на юг (СНИМКИ)

Президентът Реджеп Ердоган обяви през уикенда, че вече е започнало прилагането на решенията от Астана, взети съвместно от Турция, Русия и Иран. Държавният глава изтъкна, че Анкара няма да допусне от Ирак и Сирия да идват заплахи за националната сигурност.

Анкара се готви за боен щурм на юг (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    8 7 Отговор
    Бля бля.
Новини по държави: