Last news in Fakti

9 Октомври, 2017 19:46 2 992 15

Русия бие шута на американски медии?

  • медии-
  • русия-
  • russia today-
  • мария захарова-
  • cnn

Москва предупреди, че може да наложи ограничения на чуждестранни печатни издания и телевизии

Русия бие шута на американски медии? - 1
Снимки: Shutterstock

Русия е в правото си да наложи ограничения върху дейността на американски медийни организации в страната в отговор на американския натиск върху подкрепяна от Кремъл телевизия. Това заяви Мария Захарова - говорител на руското външно министерство, цитирана от Reuters.

Руски представители обвиниха Вашингтон, че упражнява неоправдан натиск върху дейността на телевизия RT (бивша Russia Today) в САЩ. Финансираната от Кремъл медия е обвинявана от някои, че се меси в американски вътрешнополитически въпроси - нещо, което тя отрича.

Захарова заяви, че Вашингтон използва цялата си власт, за да атакува дейността на руския телевизионен канал и Москва има право да отвърне.

Русия бие шута на американски медии?

"Никога не сме използвали руското право по отношение на чужди кореспонденти като инструмент за натиск или цензура, никога. Това обаче e специфичен случай", каза Захарова в интервю за руската НТВ.

Тя се позова на закон от 1991 г., според който, ако руска медия е подложена на рестрикции в чужбина, Москва има право да наложи пропорционални ограничения на медийни служби от съответната страна на територията на федерацията.

Русия бие шута на американски медии?

Захарова не назова конкретни американски медии, но отбеляза, че за руското правителство е без значение дали тези медии са финансирани от държавата или са частни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    8 29 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Никога не сме използвали руското право по отношение на чужди кореспонденти като инструмент за натиск или цензура, или някакъв вид политическо влияние, никога....“ Да, бе- ей сега ви повервАх- ахахахаха:D Не само, че практикувате гьобелсовата пропаганда, ами дори искате да ни набутате вашите фсб-ейци- среден ешелон, които излизат от вашите вузове, за да могат да вземат от България синя ЕС карта за висококвалифицирани ИТ специалисти, да дойдат в България и да ИЗМЕСТЯТ НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ ИТ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ БЪЛГАРСКИЯТ ТРУДОВ ПАЗАР, а после- когато поне 2 години се настанят като ГНИДИ в нашите бг. фирми и ги поизточат, да се ориентират към ИТ позиции в друга ЕС държава Обаче- НЯМА да ви се отвори парашута! Доста българи знаеш, че НИТО ЕДИН руски гражданин НЕ МОЖЕ да работи като ИТ консултант ИЗВЪН РУСИЯ, ако не е получил “благословията“ на руското фсб! Не ни трябват вашите млади наркомани и пияндурници- и у нас си имаме такива субекти, но пък НЯМА да ви се позволи вие да псувате ЕС, да наричате България “болонката на сащ и еврогейска държава“, да сте насочили срещу България ракети от Крим, а в същия момент руските ви млади да получават в България ЕВРОПЕЙСКИ заплати и да ИЗМЕСТЯТ нашите бг. спецове от тези длъжности! Нещо не сте разбрали кой и как определя правилата, руснаци!

    Коментиран от #3, #12

  • 2 юрист

    4 10 Отговор
    знаеш- т.е. знаеМ

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    8 3 Отговор
    Юристе, големи конспирации взе да вкарваш! Цял сценарии измисли. Екшън, с елемент на драма!
    "Доста българи знаеш, че НИТО ЕДИН руски гражданин НЕ МОЖЕ да работи като ИТ консултант ИЗВЪН РУСИЯ, ако не е получил “благословията“ на руското фсб!" Недей да придаваш чак ТАКАВА ВАЖНОСТ на ИТ-тата. Временно взимат по-добри пари - Е, й? Познат работеше преди години за IBM. Знаеш ли колко ИТ съкратиха преди 10-ина години? Няколко хиляди! А това, че трябваше да се преквалифицират? За Канада говоря. Сега е пикът на ИТ-тата, но този пик няма да е вечен.
    По твоята логика излиза, че всички ИТ-та в България работят с благословията на ГДБОП или направо FBI?!

    Коментиран от #8, #10

  • 7 Румяна Костова

    13 1 Отговор
    Мария Захарова обясни,че поради нарастващата популярност на RT в Америка журналистите там са подложени на тормоз.Освен това и всички гости в предаванията им са отметната в специални списъци.Ако RT е пропагандна телевизия,каза тя,няма защо да се безпокоят защото зрителите бързо биха разпознали този тон и не биха гледали.Но хората просто искат да имат и друга гледна точка на събитията,които се случват.

    Коментиран от #13

  • 8 юрист

    2 10 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    ИТтата осигуряват и киберсигурността на Р. България. Или и това е нищо, м? Изобщо нямаш представа какво точно пиша, нали? “...Публикувано във факти.бг: По твоята логика излиза, че всички ИТ-та в България работят с благословията на ГДБОП или направо FBI?!...“ Не- написах нещо различно- СПЕЦИАЛНО за руските граждани- на нито един руски ИТ консултант не му се разрешава да работи в ЕС или в друга държава именно като ИТ консултант, ако не получи благословията на фсб. Питай руски ИТ консултанти- ако имаш такива под ръка, за да чуеш с ушите си от първа ръка за какво точно става въпрос...
  • 9 Гост

    3 8 Отговор
    Развитите държави отдавна са били шута на русия.
  • 10 юрист

    2 9 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    “...Публикувано във факти.бг: Недей да придаваш чак ТАКАВА ВАЖНОСТ на ИТ-тата....“ Така ли? А защо не се поинтересуваш относно ЗАПЛАЩАНЕТО на ИТ спецове в България и какъв стандарт на живот им осигурява СРЕДНАТА заплата за клъстъра, която е ...3200 лева,м? Значи- българите да ОТСТЪПИМ на руснаците НАЙ- ВИСОКОПЛАТЕНИТЕ ПОЗИЦИИ в българската икономика, за да може да се осъществява “културният и научен обмен на кадри“ между България и русия,така ли?! “...Софтуерният бизнес е най-високоплатеният сектор на икономиката, като там се плащат 4 пъти по-високи заплати от средните за страната. През 2015 г. възнаграждението средно е 3 358 лв. Ръстът в брутното месечно възнаграждение е 8%, като той леко намалява предишните си нива от над 10%, заради увеличението на минималния осигурителен доход, обясни Захариев. Интересен паралел бе направен със стандарта на живота на един програмист у нас и във Великобритания. Оказва се, при отчитане на цените и условията във всяка от страните, един програмист в България може да си купи толкова неща, колкото и своя колега на островната държава. В същото време бизнесът отчита 25 млн. лв. повече платени данъци спрямо миналата година. Размерът им е 238 млн. лв...“ Заплатите в IT сектора 4 пъти по-високи от средните за страната 17.11.2015 http://www.economic.bg/bg/news/5/zaplatite-v-it-sektora-4-pati-po-visoki-ot-srednite-za-stranata.html
  • 11 юрист

    2 10 Отговор
    И още Неофициално проучване: Програмисти в София взимат 10 000 лв. заплата 14.06.2017, Wednesday / 17:40 Софтуерният сектор е един от малкото в страната с европейски заплати, измерени през покупателната способност....Заплатите в бранша растат и за някои позиции месечното възнаграждение достига петцифрени суми. Ножицата в заплащането е широко разтворена – от 850 лева до 10 000 лева, според неофициално, анонимно проучване в тази сфера, съобщава TechNews.bg...Често спряганата сума от 3000 лева като средна заплата за софтуерния бранш изглежда отговаря на реалността. Толкова пари месечно взима, например, старши програмист с опит от 3 до 5 години в JavaScript и PHP разработките, при това на гъвкаво работно време. Нещо повече, тези кадри си докарват и до 3000 лева годишни бонуси.На върха на пирамидата са топ специалистите с месечни заплати по 9 – 10 000 лв. и солидни годишви бонуси. Какви умения са необходими за това ниво? Фигурират няколко подобни позиции – например водещ разработчик с над 10 години опит в Java, C/C++, PHP и инженер по качеството на софтуера (QA) получава 10 000 лв. месечно на гъвкаво работно време и още толкова годишен бонус.“ https://www.expert.bg/Neoficialno-prouchvane:-Programisti-v-Sofiq-vzimat-10-000-lv-zaplata-617009.html

    Коментиран от #15

  • 12 Румяна Костова

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Ако наистина сте юрист,жалко за заблуждение то,че България се пита за нещо.Нашата държава само приема заповеди и препоръки и послушно изпълнява.А иначе многословието Ви въобще не е по темата на статията.
  • 13 стоян георгиев

    5 13 Отговор

    До коментар #7 от "Румяна Костова":

    да налагат!то руснака така или иначе е ограничен информационно,а и зомбиран.руските медии търсят стандарти на запад които няма как да дадат в своята страна.избитите журналисти само по времето на путин са трицифрена цифра,а медии дето бълват основно информация са държавни или на олигархични кръгове около кремъл, опитите да правят пропаганда навън имат някакъв успех щото са непознати за европа и сащ.те спомогнаха много за идването на властна тръмп както и за развитието на алтернативни и краини политици в европа.само че тва ще отмине ,щото се вижда в края на краищата че лъжат умишлено и безпардонно,но не трябва да се толерират.нарушават ли стандартите ни да изчезват!
  • 14 Нарком

    2 11 Отговор
    Не ви ли се струва че Мария Захарове гледа едновременно в две посоки на снимката ?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания