Last news in Fakti

9 Октомври, 2017 20:52 3 035 9

Вучич: Сърби, не псувайте мюсюлманите

  • насер орич-
  • сребреница-
  • александър вучич-
  • сърбия
Вучич: Сърби, не псувайте мюсюлманите - 1
Снимки: БТА/АР

Сръбският президент Александър Вучич се обърна към сънародниците си по повод решението на съд в Сараево, който освободи от отговорност бившия командир на отбраната на босненския анклав Сребреница – Насер Орич.

"Явно магистратите в съседната ни държава не ценят сръбския живот и не уважават нашето достойнство. Ние ще продължим борбата си за справедливост и ще я водим докрай, въпреки че съдиите в Босна и Херцеговина свалиха обвиненията срещу Орич", каза държавният глава.

Вучич: Сърби, не псувайте мюсюлманите

Вучич призова още сънародниците си да запазят спокойствие.

"Не трябва да слагаме етикети върху обикновените босненски мюсюлмани, а също и да ги псуваме. Тези хора, както и ние, също дадоха жертви във войната", посочи той в интервю за радио Б92.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хасан

    11 30 Отговор
    Сръбски фашисти...аз не съм чувал за концлагери с сърби ,но лагери с бошнаци имаше..не съм чувал за сръбски масови гробове но все още откриват масови мюсюлмански гробове

    Коментиран от #4, #9

  • 4 антихасан

    27 3 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Хасан, и ти си от тия българи, дедите на които са се потурчили за един кат дрехи. Народ мюсюлмани в Босна няма - има наследници на потурчилите се. Русите им коси издават тяхното БЕЗРОДИЕ. сЪЩИТЕ ТИЯ БОСНЕНЦИ клаха братята си сърби. Така че и ти и те са жертва на насилствената политика на турските султани брат-безродник да убива брата.

    Коментиран от #5

  • 5 Хасан

    5 5 Отговор

    До коментар #4 от "антихасан":

    Бошнаците не са турци ...защо бъркаш етнос с религия...те са славянски племена които са решили да приемат правата вяра..какво лошо има в това??!!!някои утоляват жаждата си за вяра с християнство,други с мюсюлманство ,трети с будузъм...

    Коментиран от #8

  • 6 Хасан

    5 3 Отговор
    Така например прабългарските племена се славянизираха ...а после се християнизираха...а през 1944 станаха атеисти

    Коментиран от #7

  • 7 КАСАПИН

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Сигурно си помак то в България мамелюци не останаха
  • 8 Анонимен

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    И казваш,събрали се и решили да приемат исляма?
  • 9 стоян георгиев

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    има концлагери със сърби хасане във въпросната воина,но наистина избитите сърби са в пъти по-малко от избититие босняци.цифрата е едно към осем или едно към девет.тоя обаче трябваше да го осъдят ,щото кла бая цивилен народ.трябва да се прави паралел за да има помирение.няма как да преследваш радко младич ,а орич да го пускаш.
Новини по държави: