11 Октомври, 2017 09:23 1 961 9

Ердоган с тежки обвинения към САЩ

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • сащ-
  • криза-
  • обвинения-
  • президент-
  • консулство-
  • визи

Дипломатически искри между двете страни

Ердоган с тежки обвинения към САЩ - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският президент Реджеп Ердоган отправи тежки обвинения към Съединените американски щати. Държавният глава заяви, че те са виновни за визовата криза между двете страни.

Анкара и Вашингтон преустановиха голяма част от визовите услуги помежду си след ареста на служител на американското консулство в Истанбул. Турските служби го задържаха по обвинения в тероризъм.

„Аз лично намирам за странно, че високопоставени представители на САЩ не потърсиха диалог с нашето външно министерство“, заяви Ердоган, цитиран от „Хюриет дейли нюз“.

Турският президент попита също така как „шпиони са се промъкнали“ в американското дипломатическо представителство. Вашингтон осъди ареста на мъжа, който е турски гражданин.

Той е заподозрян за връзки с гюленистката организация „Фето“, която е обявена за терористична в южната ни съседка. След опита за военен преврат Турция обвини Фетхуллах Гюлен за организирането му.

Реджеп Ердоган отправи и лични обвинения към американския посланик в Анкара Джон Бас за разразилата се визова криза. Вчера от Пентагона обявиха, че тя няма да се отрази на военното сътрудничество между двете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    17 7 Отговор
    Ер_домуз пак орева махалата. Сам си създава проблемите и после реве. Ама не ревеше когато синчето му направи милиони търгувайки с петрол от ислямска държава. Да ходи да се оплаче на кюрдите...

    Коментиран от #4

  • 2 Гинеколог

    11 3 Отговор
    ПентаГона започва да става смешен... Военните самолети, които стреляха по протестиращите и парламента в Анкара излетяха от американската военна база в Инджирлик (по време на опита а преврат миналата година). Я си представете, че от американска военна база в България излетят военни самолети и бомбардират Народното ни събрание! Що за интереси гони пентаГона е ясно. Не е ясно само, защо се учудват, когато реакцията относно техните действия става адекватна!
    Не защитавам турците. Но в този случай, реакцията им ме изкефи, въпреки че очаквам сериозни пакости в резултат на тази реакция на комшиите.

    Коментиран от #3, #8

  • 3 гост 2

    3 9 Отговор

    До коментар #2 от "Гинеколог":

    Защо така нагло лъжеш , обстрелването на турския парламент беше от хеликоптер , никакви самолети не са излитали от " Инджирлик" .Беше казано , че самолети са прелетели над Анкара.Прочети преди да пишеш .Изглежда мразиш американците , но не пиши неверни неща.

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Хасан

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Ти пък си типичен байганьо..само пари и далавери сънуваш..нищо чудно че българин е предал Левски за шепа жълтици
  • 5 Хасан

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "гост 2":

    Влез в чужди сайтове да видиш точно как е било...преврата беше опит на Сащ да опитоми Турция но не се получи...и заради това са бесни...сега ще правят много филми с турци терористи да си отмъстят..хехе
  • 6 мунъо

    0 1 Отговор
    Ще се сдобрят, явно еврейските му господари са му заповядали да имитира някаъв скандал с американците.
  • 7 Гинеколог

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост 2":

    Уважаеми гостенино номер 2!
    Първо искам да подчертая факта, че не мразя американците (живял съм там 4 години когато бях студент в края на миналият век), а Мразя тяхната външна политика. (Принуди ме да използвам тази дума, въпреки, че не ми е присъщо и е против моята природа)
    Второ, за разлика от тебе, аз преди да пиша нещо се опитвам да получа информация от различни източници от различни държави (поне от тия на които им владея езика)
    И трето, в средата на юли миналата година, аз бях в командировка в Анкара на среща с научно-изследователският им институт "Тюбитак" и на 15'ти юли нощта я прекарахме с преводача ни на балкона на хотела, откъдето се виждаше парламента им.
    Ако уважаваш съфорумниците и поне малко себе си, би се извинил, за това, което си изръсил в коментара си # 3. Въпреки, че лично на мен ми е през крачола.

    https://youtu.be/OY99kD1nZAg
  • 8 mediator37

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гинеколог":

    Цяла Турция, както и всички други държави са покрити с радарни станции. Няма излитане на самолет, което да не е засечено от военните радари. Това е абсурдно, което твърдиш или намекваш, че американски самолети са излетели от Инджирлик. Тази авиобаза е преди всичко турска и има самолети на много натовски държави. Всеки самолет си има свой собствен идентификационен сигнал. Американците не са толкова прости, колкото ги мислиш, винаги вадят кестените с чужди ръце, не своите. Ако въпросните самолети са излетели от там те са турски, не американски.

    Коментиран от #9

  • 9 Гинеколог

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "mediator37":

    Ако прочетете внимателно това, което съм написал, ще видите, че никъде не твърдя, че самолетите са именно американски!
    Това на което исках да наблегна е, че не може да излети от тази база не само самолет но и даже птичка, без знанието на американската военна мисъл в Пентагона! А това означава именно подкрепа на опита за преврат!
    Някъде да съм казвал, че са прости?
    Опитваш се да преиначиш моите думи, гостенино mediator37, а за кестените съм напълно съгласен с тебе!
Новини по държави: