Last news in Fakti

11 Октомври, 2017 10:55 1 172 3

Боливия изригна срещу Моралес

  • боливия-
  • протести-
  • евро моралес

Президентът търси начини за нов мандат

Хиляди граждани излязоха на протест в Боливия, съобщи ABC.

Недоволството е насочено срещу президента Ево Моралес. Той прави нови опити, за да си осигури четвърти мандат на чело на страната.

През септември партията на Моралес поиска от Конституционния съд да свали лимита от възможни президентски мандати. От лявата партия обявиха, че подобен лимит е в нарушение на човешките права.

През 2016 г. боливийците гласуваха на референдума. В него те се обявиха срещу възможността за повече мандати в президентската институция.

На протестите се развяваха знамена с лозунга: „Боливия каза Не“.

Следващите президентски избори в страната ще се състоят през 2019 г. Моралес търси всякакви възможни начини, за да се кандидатира за нов мандат.

Моралес твърди, че би се оттеглил от властта, но поддръжниците му настояват той да продължи работата си на президентския пост. Опозицията го обвинява, че се опитва да наложи диктаторски режим в Боливия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петко

    3 0 Отговор
    Подлогите на жида сорос изригнаха.
  • 2 Пеньо

    0 1 Отговор
    Има много последователи на малкият орк! Но не навсякъде минава номера!
  • 3 Патриот

    0 0 Отговор
    Щом е диктатор значи САЩ по някакъв начин са намесени.
    Как веднъж не смениха предлога?
    У нас като един човек има три мандата по ред не е ли диктатура или щом защитава интересите на САЩ може?