Last news in Fakti

11 Октомври, 2017 17:30 1 605 5

Русия дарява калашници на Филипините

  • русия-
  • автомати-
  • филипините

Те трябва да помогнат на страната в нейната борба с тероризма

Филипинският президент Родриго Дутерте обяви, че Русия ще дари на страната му оръжие и отбранителен софтуер за борбата с терористите в страната, съобщи ТАСС.

Очаква се военните в страната да получат около 5000 автомата „Калашников“ до края на този месец.

Китай вече осигури за страната 6000 автомата и 100 снайпера. В момента филипинските сили за сигурност водят борба с клон на „Ислямска държава“ в провинцията Минданао.

До този момент САЩ бяха най-големият доставчик на оръжие за страната. От 2000 г. насам те бяха осигурили доставки на стойност $ 1 млрд. С идването на власт на президента Родриго Дутерте отношенията между двете държави се обтегнаха. От тогава Филипините търсят близост с Китай и Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смотан путин

    7 6 Отговор
    Голям подарък няма що великата Русия подарява калашници .... Малка България подари танкове на Македония!

    Коментиран от #3

  • 2 onq s konq

    7 6 Отговор
    Тия гладните американците са ги зарязали като НЕПЛАТЕЖОСПОСОБНИ,Матушка Рус обаче им "подарява" калашници!А същността на "фокуса" е елементарен и е също като зарибяването при наркоманите-ПЪРВАТА ДОЗА Е БЕЗПЛАТНА .е ТУК КАЛАШНИЦИТЕ СА ПОДАРЪК,но муниции и резервни части в последствие СА С ПАРИ!Между другото същото е и с ПОДАРЕНИТЕ САМОЛЕТИ НА СЪРБИЯ и изобщо-нищо ново под слънцето.

    Коментиран от #5

  • 3 ЩО СЪМ ТОЛКОЗ ПРОСТ

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "смотан путин":

    ИМА ЕДНА МААЛКА ПОДРОБОСТ УШАНКИТЕ ИМАТ КАЛАШНИЦИ ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ИМ ТРЯБВАТ А НИЙ КЪТ СИ ДАДОХМЕ ТАНКОВЕТЕ ВЕЧЕ НЯМАМЕ НИКВИ.
  • 4 стоян георгиев

    2 5 Отговор
    е мадуро си реши всички проблеми има калашници 6000 броя и може спокоино да се гръмне.сега ще види разликата между американската и руската подкрепи.всъщност тои вече я е усетил щото на лакти и коленца се движи към чичо сам, но с дупето напред!рева преди няколко дни за подкрепа от сащ срещу онези дето се съпротивляват като е решил да ги гърми :)!
  • 5 Патриот

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Същото е и при самолетите. Америкавците обаче пак не дават безплатно.
    Тази държава само суче, граби, унищожава. Даром нищо не дава.