Last news in Fakti

12 Октомври, 2017 11:25 25 137 19

Дрон ликвидира "Бялата вдовица" на "Ислямска държава" (ВИДЕО)

  • бялата вдовица-
  • сали джоунс-
  • саманта лютуайт-
  • ислямска държава-
  • дрон

Британката Сали Джоунс беше най-издирваната терористка на планетата

Британката Сали Джоунс, по паспорт Саманта Лютуайт, е била ликвидирана при ракетен удар от безпилотен самолет на Пентагона, съобщава The Independent, позовавайки се на информация на ЦРУ.

Бившата музикантка избяга през 2013 г. в размирна Сирия и се присъедини към "Ислямска държава", след което участва в цяла поредица от атентати.

Джоунс е била ликвидирана през юни по време на въздушен удар на границата между Сирия и Ирак. От Лангли не дават повече подробности по случая.

Саманта е родена в Северна Ирландия в семейството на британски войник и ирландка. Години по-късно приема исляма и сменя името си на Шерафия.

По времето, когато приема исляма, Саманта се запознава с Джърмейн Линдзи в интернет. След три години се женят.

На 7 юли 2005 г. Линдзи се самовзривява на спирка в лондонското метро и убива 26 души. По това време Саманта, бременна с второто им дете, заявява, че не е свързана с екстремистките идеи на Джърмейн.

По-късно Саманта се омъжва за втори път за лондончанин от кенийски произход. Известно време живее в Южна Африка, а впоследствие се завръща в източната част на Черния континент и се присъединява към терористичната организация "Ал Шабаб".

С годините Саманта се издига в йерархията на джихадистите. Отговаря за финансите, за вербуването на новобранци, обучението на атентатори и други. Изпраща много деца на самоубийствени мисии.

При ужасяващата атака срещу мола в столицата на Кения - Найроби, на 21 септември 2013 г., завършила с почти 100 убити, "Бялата вдовица" е сред основните заподозрени.

По-късно тя участва в още редица атентати в Сирия и Ирак.

Цитираните източници смятат, че 12-годишният син на Джоунс, Джоджо, е загинал, макар че това също не е 100% сигурно.

Джихадисти от ИД често са били обявявани за мъртви в миналото, след което са "възкръсвали".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Некъф Пич

    40 7 Отговор
    И какво винаги, намират паспорта :D
  • 3 диди

    77 6 Отговор
    Всички от ИД са психично болни,убийци.Трябва да бъдат избити.А англичаните на времето са спали,трябвало е да я следят,след убийството,което е направил мъжът й.
  • 4 Работник

    49 7 Отговор
    Да, на едните снимки се вижда руса жена, а на другата черен пацал и автомат, да потвърдено е това е 100% тя...
  • 5 хахаха

    36 22 Отговор
    ЦРУ бави, но не забравя:)
  • 6 Коко

    52 20 Отговор
    Ехх пак тия американците са я убили,много са велики тези джонита ве, бин ладен е убит от тях Саддам го убиха те и много други,ако не бяха те тия терористи щяха да избият света.
    Големи пазители на реда и мира са

    Коментиран от #13

  • 7 по темата

    34 7 Отговор
    "Избягала" , не но сега Терористите от Пентаграма замитат следите си, след като стана вече и на африканците известно, че Сащ са тези, които подкрепят терористите, които тренират, обучават и изпращат да извършват атентати и избиват хора.
  • 8 Лост

    12 5 Отговор
    Вижте я на снимката от 2013- същата е! Ахахахах
  • 9 Дедо Грую

    39 6 Отговор
    Бе много грозна. Ама за мангърето сигур е снеджанка. И са кво? За мажете девици, а за нея кво ша има за награда?

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Пентагон

    21 3 Отговор
    Абе едно е сигурно,вече няма да прави така!
  • 12 Бат Мишо

    9 5 Отговор
    ако идентификацията са тес снимки , утре ще кажат че са убили свежанка и 7 те джуджета
  • 13 antimediator

    6 7 Отговор

    До коментар #6 от "Коко":

    Иди да поринеш на животните и не се отваряй !
  • 14 аз съм бе

    2 2 Отговор
    Лек и Ад на жената
  • 15 Scorpio

    1 1 Отговор
    Алооо, не подвеждайте хората с неверни данни, моля! Сали Джоунс и Саманта Лютуайт са две различни персони, а не едно и също лице, както вие пишете!
  • 16 Scorpio

    2 1 Отговор
    Алооо, не подвеждайте хората с неверни данни, моля! Сали Джоунс и Саманта Лютуайт са две различни персони, а не едно и също лице, както вие пишете!
  • 17 Колбасар Саламов

    3 0 Отговор
    Някой може ли да ми каже на жените в исляма какво им е обещано след смърта ,знам за мъжете че са 40 девици . Може би за жените са 40 загорели пръчове.

    Коментиран от #19

  • 18 незнайко

    0 0 Отговор
    (Публикувано във факти.бг: Джихадисти от ИД често са били обявявани за мъртви в миналото, след което са "възкръсвали". ) Не се учудвайте ако и тази възкръсне ! Те затова ходят така облечени, за да не се разпознават.
  • 19 мето

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Колбасар Саламов":

    не се обаждай
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания