12 Октомври, 2017 17:00 2 909 3

САЩ напускат ЮНЕСКО

  • сащ-
  • организация-
  • юнеско

Официално решение ще бъде взето през следващите дни

САЩ планират да напуснат ЮНЕСКО, съобщи „Дейли Мейл“.

Още през 2011 г. САЩ намалиха значително финансирането на организацията, заради решението да се даде пълно членство на Палестина.

В момента организацията на ООН за култура и наследство изпитва сериозни затруднения със своето финансиране. Според дипломати САЩ ще обявят решението си за оттегляне от организацията през близките дни.

В крайна сметка страната може да остане и само в ролята на наблюдател. Смята се, че така американското правителство ще се опита да спести пари от бюджета на страната. Освен това има и недоволство към позицията на организацията спрямо Израел.

Според източници от Държавния департамент официално това ще стане от 31-ви декември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ББ66

    13 1 Отговор
    То само с напускане няма да се оправят нещата ами трябва и затвор за директорите на ЦРУ, ФБР, и други незнайни, то не беха кулите близнаци, Сирия, арабски пролети ...... а по американските закони това е смъртна присъда за виновните
  • 2 РЕАЛИСТ

    2 0 Отговор
    По добре да напуснат и НАТО краварите, те са в тежест на човечеството. Навсякъде създават военни конфликти за техни облаги. Много приличат на Хитлеристка Германия когато искаше да завладее света, но да не получат същата участ като нея.
  • 3 ГОСТ

    2 0 Отговор
    Американците вече нямат съюзници, след като подслушват телефонните разговори на президенти на държави от НАТО. От както дойде на власт Долен Тръмп, фермерите нямат доверието на съюзниците си. Дори и с Турция в момента отношенията им са обтегнати. По добре да излезнат от НАТО защото заради техните действия правят атентати в съюзническите им държави.