13 Октомври, 2017 08:43 796 6

Паметник на Борис Немцов в Киев

  • борис немцов-
  • киев-
  • паметник-
  • украйна

Покойният Немцов беше съпредседател на руската партия "Парнас" и активен критик на Кремъл

Паметник на Борис Немцов в Киев - 1
Снимка: БТА/АР

В украинската столица ще има паметник на руския политик Борис Немцов и градина, носеща неговото име. Новината съобщи лично кметът на Киев Виталий Кличко, цитиран от ТАСС.

"Вече сме определили градината и сме обсъдили възможността да бъде поставен паметник. В скоро време ще излезем и с решение по тези въпроси", посочва Кличко според съобщение на пресслужбата си.

Борис Немцов беше съпредседател на руската партия "Парнас". Той беше застрелян в центъра на Москва, на Големия Москворецки мост, на 27 февруари 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    2 5 Отговор
    интересно що в русия няма негов паметник?сигурно ще го издигнат след смъртта на путин?

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Kcaniba

    4 2 Отговор
    Освен осеминител на над 20 сгодни женици-провинцианалистки, този херой е и основател на партията Порнас...
    А Киев на убийците на стотици хиляди полски и еврейски деца, паметници стоят, че на нкъв основател на Порнас няма да турят!!!

    Коментиран от #4

  • 4 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    ами учи се от путин в осеменяването.само че бащицата го прави на над 60 и за да не го стигне и подмине немцов бе предварително отстрелян :)!в киев незнам кви паметници стоят,но в москва има паметници и мумията на наи-големите световни убиици.тия паметници що не си ги забелязал,а?

    Коментиран от #5

  • 5 Kcaniba

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    На бандера, шухевич и всякаква нацистка сволоч отстреляна от предците на Путин и милиони други хора, слосили нацизъма!!!

    Коментиран от #6

  • 6 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    тва ли са черните овце на света?украинските националисти?а техните убиици ,дето точно са учителите на путин са убавци ненагледни,а?значи ти си против паметника на бандера,но нямаш проблеми с мумията на ленин,тоя велик хуманист и рекордьор в избиването????или имаш проблем с шухевич ,а със сталин не!!!браво ти си много обективен и справедлив човек ,истински комунист!!!смяххх!
Новини по държави: