13 Октомври, 2017 19:56 1 646 3

Русия и Израел се разведоха в рамките на ЮНЕСКО

  • юнеско-
  • русия-
  • израел
Русия и Израел се разведоха в рамките на ЮНЕСКО - 1
Снимка: АР/БТА

След излизането на Израел от ЮНЕСКО руско израелското сътрудничество в рамките на организацията се прекратява, заяви официалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова. В резултат на това ще бъдат прекратени важни програми, касаещи намаляване на екстремизма и радикализма, посредством образованието и събития посветени на Международния ден в памет на жертвите на Холокоста, които ЮНЕСКО отбелязва всяка година на 27 януари.

До ситуацията се стигна след като вчера (бел. ред. 12 октомври) САЩ заявиха, че напускат организацията на 31 декември. Часове по-късно това направи и Израел. „Решението на ръководството на Израел, който последва „глупавия” пример на САЩ, предизвиква само съжаление” пише още в текста на руското външно министерство.

Заявлението за излизане на Израел от ЮНЕСКО идва в момент, когато е започнала да се създава тенденция към намаляване на политизирането на разглежданите „палестински резолюции”, които имат за цел да съхранят част от Йерусалим, възстановяването и развитието на Ивицата Газа, а също така въпроси, касаещи културата, образованието и равенството между половете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    14 2 Отговор
    Света върви назад последните 10-20 години.

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "Morgoth":

    Че той и ръкът върви назад ,но без проблем стига там закъдето е тръгнал
  • 3 Йоро

    2 2 Отговор
    Руснаците много си позволяват ама лапат дедовия със санкции и може да залапат още по-яко!