13 Октомври, 2017 20:45 2 410 0

ЮНЕСКО с нов генерален секретар

  • юнеско-
  • генерален секретар-
  • избор
ЮНЕСКО с нов генерален секретар - 1

Бившият министър на културата на Франция Одри Азуле е избрана за генерален секретар на ЮНЕСКО. От общо 58 държави участнички за Азуле са гласували 30, а за нейната съперница – бившият външен министър на Катар Хамад бин Абдулазиз ал Кауари, 28 от държавите.

Официалното встъпване в длъжност на новото ръководство на ЮНЕСКО се очаква да стане през ноември.

Основният приоритет на Азуле е връщане на доверието в организацията, която оглавява, не само сред държавите членки, но и сред гражданското общество.

За цялата история на организацията за втори път е избран кандидат от Франция. За последно страната е имала представител на този важен пост преди повече от 50 години. Тогава е бил избран проф. Рене Майо.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА