14 Октомври, 2017 10:42 1 261 0

Юнкер: Британците трябва да си платят

  • ек-
  • юнкер-
  • brexit-
  • великобритания-
  • платят-
  • британци

Не мразя британците, заяви Юнкер

Юнкер: Британците трябва да си платят - 1
Снимка: БТА/ AP

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че британците „трябва да си платят“, преди да напуснат Европейския съюз, съобщи „Гардиън“.

Юнкер заяви, че разводът между Брюксел и Лондон ще отнеме повече време от предвиденото, защото „ден след ден британците откриват нови проблеми, както и ние“.

„Те трябва да платят. Не съм обхванат от желание за отмъщение. Не мразя британците“, заяви председателят на ЕК. Преговорите между Великобритания и блока продължават, въпреки че няма сериозен напредък по въпроса.

Юнкер заяви, че Европа е благодарна за нещата, които британците са направили за континента, но сега е дошло време да платят. През миналата година близо 52% от британците гласуваха на референдум „за“ напускане на общността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: