Last news in Fakti

14 Октомври, 2017 13:26 3 506 47

Северна Корея се готви да изстреля ракета

  • северна корея-
  • сащ-
  • южна корея-
  • ракета-
  • балистична-
  • готви-
  • пхенян

Режимът в Пхенян не спира с ракетните изпитания

Северна Корея се готви да извърши ново ракетно изпитание, съобщи Ес Би Ес. Изданието се позовава на сателитни снимки и повишена активност на военните.

Режимът на Ким Чен-ун планира да изстреля ракета, демонстрирайки несъгласието си с действията на своите съседи. Южна Корея и съюзниците им от Съединените американски щати ще извършват съвместни военни учения.

Военноморските сили на двете страни се готвят за съвместни маневри на фона на повишеното напрежение на Корейския полуостров. Вашингтон изпрати към Южна Корея атомната си подводница USS „Мичиган“, която акостира на пристанището в град Пусан.

В Южна Корея подозират, че съседите им готвят ново ракетно изпитание. Правителствен източник обяви, че сателитните снимки са показали транспортиране на балистични ракети, монтирани върху мобилни устройства за изстрелване.

От Вашингтон и Сеул подозират, че севернокорейските въоръжени сили ще изстрелят ракета, която може да достигне континенталната част на Щатите. Ракети са транспортирани от хангари близо до столицата Пхенян. Не е изключено да става въпрос за междуконтинентална балистична ракета.

Възможно е Северна Корея да изстреля ракета „Хвасон-13“, която може да достигне западното крайбрежие на Съединените американски щати. Американският президент Доналд Тръмп на няколко пъти през последните седмици отправи директни заплахи към Ким Чен-ун.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хорацио

    21 11 Отговор
    Севернокорейците живеят за тая война, американците ще се бият до последния южнокореец и японец, така че единствените дето ще го издухат май са обикновените хора от Ю.Корея ако стане патакламата.
  • 2 Гост

    17 4 Отговор
    Не сте написали най- същественото. На USS Michigan се намират и 150 крилати ракети с ядрени бойни глави!

    Коментиран от #8

  • 3 юрист

    11 26 Отговор
    Поредната идиотска държава, вдъхновена от щенията на путлер за подпалване на Трета световна война и за “наказване“ на НАТО и европейците...И после- ама защо сред европейците се въздигали неонацистките и неорасистките възгледи... Ами- има защо!

    Коментиран от #4, #5, #18, #36

  • 4 Бай хой

    15 10 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Какво не ти харесва народно демократичната република? Уж прокламирате за демокрация а се стремите да задушите всяка реална демокрация. Май се притеснявате да не би и южна корея да стане демократична република.
  • 5 Монго

    14 5 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Ти руса хетеросексуална псевдоюристка неонацистка ли си?

    Коментиран от #11

  • 6 onq s konq

    9 15 Отговор
    мисля че вече е дошло време янките да свалят СК-ракета защото с полета си нарушава чужди територии НА ПРИЯТЕЛСКИ НА САЩ ДЪРЖАВИ.А ефекта ще е двоен:Първо СК ще осъзнае че е безсилна срещу високите военни технологии на САЩ и второ-да разбере че нещата от цивилизовани могат да станат много бързо "крайно неприятни".Интересна ще бъде и последващата реакция на Русия и Китай,които "вече"/най-после/ гласуваха за санкциите срещу СК в ООН и дали вота им не са само на хартия.

    Коментиран от #7, #9, #10

  • 7 гост10

    11 5 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    е точно затова не свалят , съюзниците им ще разберат , че са ползвали номера с манъстата при индианци
  • 8 Инж. Ганев

    7 7 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Намират се 154 ракети томахоук с конвенционални заряди .Отделно на борда има и ядрени заряди -не се знае колко са ,да кажем 20 -които в случай на нуж
    да могат да заменят конвенционалните.

    На борда и също се намират 60 човека от специалните части на морсканта пехота -тюлени.

    Коментиран от #42

  • 9 Монго

    17 6 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Балистичните ракети не нарушават ничии територии. Докато не "кацнат". Иначе излитат от територията на притежателя им и форкат из стратосферата, а тя не е на никой. В случая със СК падат в международни води. Обясних ти, като на..., ти се сещаш.

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 юрист

    11 15 Отговор

    До коментар #5 от "Монго":

    Руса съм, не съм неонацистка и съм адвокат, но съм на път да стана привъженичка на по-хард идеология- например- европейците - в Европа, корейците- в Корея, а руснаците- само в русия.... Много станахте ромовете, мюсюлманите, консервативните ислямисти и започнахте твърде много да дискриминирате белия рус европеец. Когато той не ви играе по свирката и ви показва, че освен права, имате и ЗАДЪЛЖЕНИЯ, почвате да кълнете, да псувате и накрая от яд започвате да берете джилезу:)

    Коментиран от #22

  • 12 Патриот

    7 1 Отговор
    Много, ама много се връзвате на такива писанки.
    Такава е задача на всяка армия - да се готви за война.
    Българска армия се готви за война, но не напада никого с нейните 15 войника и 35 генерала, германската армия също се готви за война, но не напада или заплашва никого. турската армия също се готви за война, но не напада всички.
    За това има учения - да се покаже готовността за действие на армията, а не просто да се сгърчат 15-те войника.
    Как мислите се сглобяват действията на поделенията?
    Същото е като при футбола - отбора не излиза направо за мача, а тренира преди това. Кобрата също се подготвя, Кличко също се е подготвял. Единствената разлика е, че армията на коя и да е държава не се кога ще влезе в употреба, но когато влезе тя трябва да е готова.
    Това как си го представяте - до вчера играли цял ден карти и като свирне тръбата от онова време - всеки знае какво да прави. Няма как да стане.

    Коментиран от #16

  • 13 onq s konq

    9 17 Отговор

    До коментар #9 от "Монго":

    Вместо да се пънеш да обясняваш разни неща,просто ме помоли учтиво да ти дам верните отговори готови-сдъфкани.И точно за тая СТРАТОСФЕРА която споменава че е "ничия" става въпрос и щом е такава,значи НЕ ВАЖИ ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ НА РАКЕТИТЕ И САМОЛЕТИТЕ!А ако "случайно" настъпи ПТП между американска и СК ракети,то Северокорейците ще могат да се жалват единствено на омбутсмана Мая Ман,която пък не е упълномощена да отнема точки от талона на чичо ти Сам!И напомнам-чети бавно,щото така и така трудно разбираш прочетеното!

    Коментиран от #17, #41

  • 14 ЛЕСЛИКАРУЧКА

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Много точен коментар 😂😂
  • 15 Бесен Язовец

    15 8 Отговор
    Ни съм рус ни съм жена ни съм менте юрист знам само че САЩ ако продължават в тоя дух към С.К ще го хапнат мн.здраво щото и на руснаците им писна и на Иранците също
  • 16 Патриот

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "Патриот":

    Забравих да допълня - сощото е и в Корея. Подготвят се да изстрелят ракета, но дали и изобщо кога... Това е въпроса.
    Няма как да изстрелят ракета, ако преди това не са се подготвили за работа с нея.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гост333

    17 6 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    "През 2001 г., на път за Япония, бях в Северна Корея и се срещнах с бащата на сегашния лидер. Тогава той ми каза, че страната му разполага с атомна бомба. Освен това, той ми казал, че с помощта на прости артилерийски системи лесно ще стигнат до Сеул. Сега сме 2017 година и страната живее в условията на постоянни санкции и вместо атомна бомба има водородна, вместо просто артилерийски системи – ракета със среден обсег. Какво се е променило? Това ли е начинът за решаване на проблема? Виждаме, че всичко се случва точно наобратно", каза още Путин.
    Това е политиката на САЩ и ЕС .

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 юрист

    5 15 Отговор

    До коментар #18 от "гост333":

    “...Публикувано във факти.бг: Сега сме 2017 година и страната живее в условията на постоянни санкции...“ Ааа- ТАМ го стягал чепикът путлер:D нали И ТИ, и другите тролове, нонстоп пропагандирахте,че санкциите за руски субекти НЯМАЛИ никакво негативно действие върху икономиката на русия, ами даже стимулирали руското местно производство, а?:D ТИ задавал ли си си въпроса ЗАЩО НА БЪЛГАРИЯ НИКОЯ ДЪРЖАВА НЕ Е НАЛОЖИЛА САНКЦИИ, КАТО ТЕЗИ ЗА РУСИЯ, а? Отговорът не е ли- защото България НЕ Е окупирала ничия чужда държавна територия, НЕ Е направила незаконна анексия и НЕ Е съдена в МНС за етноцид ? Руските путлерови пропаганди не издържат на елементарни логически въпроси от рода на “ЗАЩО бяха наложени санкции на русия- ПОРАДИ КАКВА ПРИЧИНА“ или никак не ти се иска да коментираш този въпрос?;)

    Коментиран от #26, #28

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гост333

    12 3 Отговор

    До коментар #20 от "юрист":

    В Б-я има санкции , които обаче са неофициални.Крим не беше анексиран там имаше референдум, хората решиха.Казвам ти само , че начинът по който САЩ искат да се налагат само амбицира повече СК.За геноцидът над индианците нещо ще кажеш ли и другите безкрайни престъпления на САЩ , не ми се занимава с рус трол , който явно няма работа в кантората

    Коментиран от #29

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 юрист

    5 15 Отговор

    До коментар #26 от "Гост333":

    “...Публикувано във факти.бг: В Б-я има санкции , които обаче са неофициални...“ Хайде бе, ЛЪЖЕЦ- кога и къде, коя държава е наложила ИКОНОМИЧЕСКИ САНКЦИИ НА БЪЛГАРИЯ ПОРАДИ ФАКТА, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ОКУПИРАЛА ЧУЖДА ДЪРЖАВНА ТЕРИТОРИЯ, ИЗБИЛА Е ЧАСТ ОТ МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ, НАПРАВИЛА Е КВАЗИРЕФЕРЕНДУМ В НЕГО НА СЪЩИЯ ДЕН, В КОЙТО СЕ СЛУЧВА ОКУПАЦИЯТА, И СЛЕД ТОВА Е ПРИСЪЕДИНИЛА ТОВА ПАРЧЕ ЧУЖДА ДЪРЖАВНА ТЕРИТОРИЯ КЪМ БЪЛГАРСКАТА ТЕРИТОРИЯ?! Руските тролове сте готови да се отнасяте с България като с парцал, ако това обслужва руските ви тези и тази ИЗМЯНА спрямо Родината никога никой българин няма да ви прости!

    Коментиран от #31, #32

  • 30 АНТИКУРИСТ

    9 1 Отговор
    Апелирам, МОЛЯ отговорните органи! В частно ръководството на ЛЗ Карлуково, лицата за които сте отговорни, тези които са хоспитализирани, които се водят на отчет или каквато и да е форма да бъдат редовно призовани и въдворени .Там където им е мястото, а именно у Карлуково. Благодаря
  • 31 Бесен Язовец

    12 8 Отговор

    До коментар #29 от "юрист":

    Лъшкиньо кой и кога е тепал хора в Крим ма? Лъшкиньо Крим е Руска тиритория още от времето на кримските войни бе 60 г.са водили русите война за този полуостров ма

    Коментиран от #33

  • 32 Патриот

    13 4 Отговор

    До коментар #29 от "юрист":

    Посочвам. България има наложени забрани за износ на оръжие към Сирия. Това оръжие се изкупува от 3 фирми американски, които го прадават там с огромни печалби. Какво става - за американците парите, за нас лошата слава, че продаваме оръжие на тероисти.
    Автоматите, които намери там с български номера не са изнесени от нашата страна, за да прибира печалби.

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 юрист

    5 13 Отговор

    До коментар #32 от "Патриот":

    “...Публикувано във факти.бг: Посочвам. България има наложени забрани за износ на оръжие към Сирия....“ Алоо- аз питам за НАЛОЖЕНИ ИКОНОМИЧЕСКИ САНКЦИИ НА БЪЛГАРИЯ, ОСНОВАНИЕ СПЕЦИАЛНО ИЗВЪРШЕНА ОКУПАЦИЯ ОТ Р. БЪЛГАРИЯ на ЧУЖДА държавна територия и извършена незаконна анексия на част от чуждата държавна територия! Защото санкциите на русия са наложени ТОЧНО ПОРАДИ ОПИСАНОТО, извършено от русия спрямо Крим! Санкциите не са наложени на русия, защото някой си от ЕС станал някоя сутрин с д-то нагоре, било му е криво и е решил да наложи санкции на русия, та ха дано му се оправи настроението!
  • 35 Расулюлах

    10 4 Отговор
    Ким с теб е поробения български народ от съш сащите дето ти налагат условия как да живеете и вие ..Ким пращай им ракетите ти си единствения на тоз свят които им се опълчва реално
  • 36 Тъпак

    13 4 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    А защо не погледнеш нещата от другата страна. Някои не искат САЩ да им ограбват държавата и да се разпореждат със света, като че е техен
  • 37 Барчо

    10 0 Отговор
    Кво стана, бе Дони? Нещо не ти се чува думата?

    Коментиран от #39

  • 38 Гост

    9 1 Отговор
    Да стреля и да се свършва вече.
  • 39 Бесен Язовец

    7 3 Отговор

    До коментар #37 от "Барчо":

    Тя е в поза туш пълна абдикация от реалноста
  • 40 Д-р Снагълс

    10 3 Отговор
    Сменя си памперса блондито нали е мадама няма да ходи оа...на все пак гащетета Триумф все пакне са ефтини
  • 41 Знаещ

    9 4 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Всеки път като прочета твой коментар се сещам как обясняваше, че си заможен със 100-годишната ти каруца и как се хвалеше, че си безработен мързеливец. Честно от такива като теб няма кой да иска акъл. Най много да ги научиш как да мързелуват. Жалка работа.
  • 42 Барчо

    12 6 Отговор

    До коментар #8 от "Инж. Ганев":

    Инжи!
    Томахавките ги видяхме, че оцелват само при пряка видимост. Аз така си стрелям с прашката. Донито не разбрахте ли, че си продава нераелизираните куци оръжия??? Колко жалко. Война няма да има там. Това и на охлюва в двора ми вече му е ясно.

    Коментиран от #44

  • 43 ТЪПАК

    13 3 Отговор
    Не се бой,, Ким Чен Ун смело напред ,Америка дава само фитили ,ще видиш , че ще напълни памперсите и ще избяга от там
  • 44 ТоШибиян

    3 4 Отговор

    До коментар #42 от "Барчо":

    Война е имало там и пак ще има
  • 45 Vasik Atanasova

    3 15 Отговор
    ДА Е ИЗСТРЕЛЯ ОТЗАДЕ СИ ТОЗИ МАЛОУМНИК

    Коментиран от #46, #47

  • 46 Расулюлах

    10 2 Отговор

    До коментар #45 от "Vasik Atanasova":

    Знами викаш които се опълчи на вселенския агресор и терорист саш е малоумник и да мре а?
  • 47 Бесен Язовец

    9 3 Отговор

    До коментар #45 от "Vasik Atanasova":

    Отзаде от преде САЩ никога няма да вечерят в Пхенян свиквай с тази мисъл
Новини по държави: