Last news in Fakti

14 Октомври, 2017 14:50 1 588 5

САЩ ликвидираха джихадисти в Афганистан

  • афганистан-
  • сащ-
  • самолет-
  • безпилотен-
  • джихадисти-
  • убити-
  • кунар

Мишена на атаката е била среща на командири на ДАЕШ

САЩ ликвидираха джихадисти в Афганистан - 1
Снимка: БТА/ AP

Въздушен удар, нанесен от американски безпилотен самолет, е убил 14 джихадисти от „Ислямска държава" в източната афганистанска провинция Кунар, предаде „Асошиейтед прес".

Ударът е нанесен в четвъртък следобед в района на Чаукай. Мишената е била среща на командири на „Ислямска държава", които планирали терористично нападение, съобщи говорителят на губернатора на провинцията Абдул Гани Мусамин.

Правителството на Афганистан не контролира отдалечения район, където афганистанският клон на „Ислямска държава" успя да се установи. Нападението беше потвърдено и от Даулат Уазири, говорител на Министерството на отбраната. Засега няма коментар от силите на САЩ в Афганистан.

Депутатът Шазада Шахид обаче отхвърли информацията на говорителите и заяви, че жертвите на удара са били мирни граждани. Присъствието на „Ислямска държава" в Афганистан се разрасна през последните години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЕДЕМНАДЕСЕТ ГОДИНИ ВЕЧЕ СТАНА

    4 3 Отговор
    ОТ КАКТО СА В АФГАНИСТАНА И ПОБЕДА ОЩЕ НЯМА. САЩ ОСИГУРЯВА ПРЕХВЪРЛЯНЕТО НА ТЕРОРИСТИТЕ АЙСИС ОТ СИРИЯ В АФГАНИСТАН ЗА СЪДАВАНЕ НА СВЕТЛО БЪДЕЩЕ И ТАМ. НЕ ЗА ВОЙНА А ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА.

    Коментиран от #3

  • 2 Барчо

    3 3 Отговор
    Там краварите купуват дрога и я препродават. Това и е бизнеса. По статистически данни откакто те са там, засятата площ на наркотиците са е разраснала в десетки пъти, а хванатата е намаляла от първоначалните данни с пъти. Извода да си го прави този, който трябва.
  • 3 Барчо

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "СЕДЕМНАДЕСЕТ ГОДИНИ ВЕЧЕ СТАНА":

    А за остатъците от ИС че се разселват там е ясно. От там вече ще тръгне и КОНЧИНАТА на християнството.
  • 4 Kcaniba

    0 2 Отговор
    Абсолютен фейк нюз. Може ли да ми обясните как така ФАЩ са се целили в среща на лидери на чалмите, след като рассийските военновъздушнокосмическомеждугалактически сили трепят по минимум 50 лидера на седмица? Те лидери не останаха, даже са на минус вече, ама видите ли ФАЩ се целят в лидерите им!!!
  • 5 Патриот

    1 1 Отговор
    Лидерите са си свършили работата. Вече са убити т.е. платено им е и са изтеглени в САЩ, Бахамите, Бора-бора и са им обръснати брадите нормално(за да не ги разпозванават). Мръсната работа е свършена сега остава да си доизживеят живота спокойно и да се радват на внуците.
Новини по държави: