14 Октомври, 2017 20:15 4 224 10

Ще празнува ли Германия мюсюлмански празник?

  • бурки-
  • бикини-
  • германия

Християнското ни наследство не подлежи на договаряне. И дума не може да става да се въведе мюсюлмански празник

Ще празнували ли Германия мюсюлмански празник? Този въпрос разделя през последните дни местното общество, предаде АП.

Началото на скандала беше поставено от вътрешния министър Томас де Мезиер.

В някои места на Германия, където живеят много мюсюлмани, защо да не се помисли и за въвеждане на неработен ден за отбелязването на мюсюлмански празник, заяви Де Мезиер на предизборен митинг в Долна Саксония.

Християнското ни наследство не подлежи на договаряне. И дума не може да става да се въведе мюсюлмански празник, заяви за в. "Билд" влиятелният представител на ХСС Александър Добринт.

Единствен лидерът на социалдемократите Мартин Шулц подкрепи идеята за мюсюлмански празници.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Факт

    30 5 Отговор
    да има още от сега,защото утре, алахакбаровци ще поставят въпроса по друг начин ,дали да има християнски празници,отначало като въпрос,после вече ще колят и бесят,когато са повече ,няма прошка...
  • 3 Фалшиви новини

    25 3 Отговор
    празници на идил-миндиловци в Европа, този да не пушил тревичка, дай им празник и гледай сеира, ще започнат да правят курбан по улиците,където ще колят овце , сюнети масови ,тези германци нещо замислиха,сигурно първо ще им дадат всичко ,а после ще ги съберат за жертвоприношение...ако е така...добре ...тъкмо ще ни отърват от идил...
  • 4 Мнение

    34 1 Отговор
    В Християнският свят мюсюлмански празници не може да се празнуват официално, така както в Мюсюлманският свят не позволяват християнските празници да се празнуват на обществени места, а даже в определени държави и изобщо не позволяват да се празнуват.

    Помислете, може ли Християнският свят да позволи нещо, което Мюсюлманският забранява. Дори нарича Празнуващите неверници....

    А във България обаче се празнуват и едните и другите едновременно, та даже съм виждал Мюсюлмани и Помаци да седят на една маса с Християните и да ядат от тази маса, а пък на тази маса се празнува Коледа или Великден. А кажете Вие, това не е ли празнуване (споделяне) на празника и от Мюсюлманите. И не е ли парадокс.

    Не е ли парадокс, че Мюсюлмани съм виждал във Български църкви, тук не се шегувам, нито си измислям (в Родопският край с очите си съм виждал, причината не знам). Виждал съм Мюсюлмани да седят с българи на една маса, да танцуват и празнуват Великден, Коледа, това Християнин може ли да го направи на техен празник и къде ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ?

    Коментиран от #5, #8, #9

  • 5 dynamo

    17 2 Отговор

    До коментар #4 от "Мнение":

    В България всичко е възможно. БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
  • 6 Koko

    19 1 Отговор
    Падението на една велика държава или "Как да върнем Германия от 21-ви в 16-ти век".
  • 7 Хасан

    6 15 Отговор
    Ако има демокрация,ако има религиозни свободи и права трябва да се празнува мюсюлмански празник
  • 8 Хасан

    3 15 Отговор

    До коментар #4 от "Мнение":

    Защо религиозния празник го характеризираш с ядене и пиене????...гладен и алчен си бил и такъв ще си останеш....за мюсюлманите байрямите са празници с които :уважаваш и почиташ починалите ти предци,посещаваш гробовете им, посещаваш възрастните ,,баба,дядо,баща,майка...родата се събира..даваш прошка и на теб ти прощават,правиш жертвопринешение и да раздаваш три четвърти от месото на бедни и съседи
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гост

    8 1 Отговор
    Ще празнуват, там само такива останаха! Новите германци: Хасан и Ахмед! Ето до къде води толерантността и омразата към Хитлер!
Новини по държави: