16 Октомври, 2017 08:15 1 063 8

Победа със съмнения за измами за Мадуро

  • николас мадуро-
  • венецуела-
  • избори-
  • уго чавес

Президентът на Венецуела обяви спорeн триумф на вота за губернатори

Победа със съмнения за измами за Мадуро - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви победа на състоялите се в неделя избори за губернатори, съобщи Reuters. Управляващите са спечелили в 17 от 23-те щата.

"Това е голяма победа. Чавизмът е получил широка подкрепа на изборите, спечелвайки 17 губернаторски места. Опозицията има само с пет", заяви Мадуро и добави, че партията му ще спечели и в последния щат Боливар, от който все още няма резултати.

Представителите на опозицията са подобрили резултатите си в сравнение с предишните избори през декември 2012 г. Кандидатът на "Блок за демократично единство" Хуан Пабло Гуанила ще оглави най-гъсто населения щат Сулия, където се добиват 40% от петрола във Венецуела.

Победа със съмнения за измами за Мадуро

Представител на противниците на властта обаче каза, че има сериозни подозрения за изборни измами от страна на управляващите. Опозиционните лидери заявиха по-рано, че очакват "гигантска победа" въз основа на онова, което са съобщавали наблюдателите в избирателните секции.

"Не признаваме резултатите, обявени от Националния избирателен съвет", заяви по-късно ръководителят на предизборната кампания на "Блок за демократично единство" Херардо Блайд. Той изтъкна, че опозицията ще настоява за проверка на гласуването във всички щати, включително там, където са победили нейни представители.

Избирателната комисия съобщи, че активността при гласуването е била 61,14%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен язовец

    5 9 Отговор
    Комунист да спечели изборите с измама? Това е долна соросоидска лъжа!
  • 2 Пеньо

    2 7 Отговор
    На снимката липсват султана и прасчо!
  • 3 Дони

    7 4 Отговор
    Съфейли по провежданите до 89 година в НРБ избори комунистите не мамят , с терор и сърах печелеха , с 99,9% въпреки , че алтернатива нямаше
    Само БКП, беше партиятс!
  • 4 Дони

    3 2 Отговор
    Грешка : Съдейки.
  • 5 юрист

    12 6 Отговор
    На Д .Сорос парашута във Венецуела няма да се отвори никога
  • 6 жщг

    6 11 Отговор
    Путин седи и си мисли: Сега тоя е дошъл на среща с мен с шарени чорапки и ми иска пари да прави комунизъм - е как да му дам като и аз нямам?
  • 7 Той

    5 4 Отговор
    Мадуро се учи от Тиквуро как се печелят избори...
  • 8 Бай оф

    0 0 Отговор
    Приемам коментара на "Дони " за верен с една малка забележка.Да изборите протичаха така само , че Имахме държава, икономика 26 в света , армия, безплатно здравеопазване без корупция , истински здравословни храни и то не само за нас но и за износ.В селата имаше хора с работа и държавата беше близо девет милиона.