17 Октомври, 2017 18:43 6 443 34

Първи дълъг полет за руски пътнически самолет

  • мс-21-
  • русия-
  • авиация-
  • самолет

От Иркутск до Москва. Това беше първият дълъг изпитателен полет на най-новия руски пътнически самолет МС-21-300. Машината е преминала разстоянието от 4500 км. за 6 часа при височина от 10 000 метра. По време на полета системите не са дали никакви проблеми.

Очаква се на международния пазар МС-21 да бъде представен още през 2018 г. През следващата година има няколко големи авиоизложения, на които по традиция Русия има силно присъствие. Сред първите е Singapore Airshow 2018, който ще се състои между 6 и 11 февруари в Сингапур.

Производителят – „Обединена авиостроителна корпорация” (ОАК), планира да пусне в производство две версии: МС-21-200 (от 132 до 165 места) и МС-21-300 (от 163 до 211 места). За момента компанията разработва модела МС-21-300, чийто първи доставки са планирани за 2018 г. Част от договорите за продажба на самолети датират от 2010 г. Тогава 50 машини бяха поръчани от „Илюшин финанс” и още толкова от компания, представляваща интересите на руския национален превозвач „Аерофлот”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    35 71 Отговор
    Ако самолетите са като колите им ..... майко мила,те няма и как да са различни де.

    Коментиран от #4, #18, #19

  • 2 Antimediator

    28 49 Отговор
    Очаква се на международния пазар МС-21 да бъде представен още през 2018 г.
    Важното е пропагандата да е в ход.
    Постоянно някой се опитва да залива с "руски" новини.
  • 3 диспечер

    44 26 Отговор
    Като гледам, сорософилистиците веднага са се накензали под новината.
    Самолетът е МНОГО добър. Ако няко си направи труда да потърси техническите му характеристики ще види, че по нищо не отстъпва на боинг и е по- добър в много показатели от еърбъс.

    Коментиран от #5

  • 4 Джентълменът

    28 19 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Опитваш се да кажеш, че поддръжката на руските самолети е също толкова евтина, колкото и на колите им...ами това всички, които сме карали руски машини го знаем. Благодаря все пак за разяснебието.

    Коментиран от #16

  • 5 ТУ134

    21 28 Отговор

    До коментар #3 от "диспечер":

    Абе тя и дачията по нищо технически не отстъпва на рено, ама едно е да се возиш в нея, в пъти съвсем друго е реното!

    Коментиран от #13

  • 6 лосион за вана

    20 39 Отговор
    Рашките създали летящ пънически самолет.Това ,трябва да се запише някъде.Въпреки че изостават с 100 години от света ,все пак успяха да направят нещо по-различно от тостер и то даже лети.Друг е въпроса ,че никоя страна не би си го купила,прекалено рисковано е.
  • 7 Kcaniba

    5 16 Отговор
    Русич напред!!!
  • 8 loco

    35 17 Отговор
    Дааа да не забравяме кой е произвел най-големия ЛЕТЯЩ самолет в света за хора, които разбират от военни самолети е ясно за другире да погледат малко клипчета на СУ и интересно защо западните летци избягват всякакви съревнования във висшия пилотаж а за ракети няма смисъл и да говорим не знам кой изстрелва последните 25 г. всички спътници и т.н в световен мащаб а сувалки нещо.....НЯМА ...пропагандата е пропаганда , но срещу фактите и Боговете мълчат!!!

    Коментиран от #12

  • 9 лосион за вана

    21 44 Отговор
    До loco :

    Не пиши глупости бе промит мозък.Руснаците още са новаци в разработването на стелт технологията ,и немогат да я разработят като хората ,ти ни говориш да гледаме видео за СУ при положение ,че руснаците дори немогат да се докоснат до Запада.Какво да му гледаме на тоя летящ тостер ? Най-добрия изтребител на руските пияници в момента е СУ-35 ,който бива свален 10/10 от F-22 да кажем.Европейския Тайфун,Френския Рафал и Американските изтребители са пред руските летящи тостери.То бива да си русофил ,ама тва ващо е тежка болест.

    Коментиран от #10, #30

  • 10 Гай Баньо

    33 13 Отговор

    До коментар #9 от "лосион за вана":

    Отговаряш на името си. Умен си като шампоанче.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Чавдар войвода

    20 28 Отговор

    До коментар #8 от "loco":

    Преди 5-6 или 7 години, пак бяха създали нов пътнически самолет СУ-100. 'Супер джет'/или нещо подобно/ го бяха нарекли. На демонстрационен полет в Индонезия, с многочислена делегация от индонезийски официални лица и министри на борда на самолета, катастрофираха избивайки управленския елит на тази държава.

    Коментиран от #29, #31

  • 13 Къртев

    24 13 Отговор

    До коментар #5 от "ТУ134":

    И двете са кенеф, както и да го въртш. Ако сравняваме лада и дачия съм сгласен, че ладата е в пъти по-добра
  • 14 Гого

    9 26 Отговор
    това ще пада и то много
  • 15 Музикант

    20 3 Отговор
    Днес отново слушах и се възхищавах от гения на американеца Ленард Бърнстейн и се питах кое ли е по-гениално от това? Ами той го казва в едно интервю! Питат го като кой бихте искали да имате таланта да композират? Той казва : Като Шостакович!!
    И аз се питам : Кога Русия ще се научи да отделя бизнеса и науката от политиката? Гледайки руски документални филми виждам как грандиозни разработки и открития са били пратени в забрава само защото някой техен недоносен конкурент е бил по-силен по партийна линия. Гении са били натирени в чужбина само защото не са били съгласни с политиката на управляващите!
  • 16 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    12 19 Отговор

    До коментар #4 от "Джентълменът":

    Ммм ,да ! Всички които сме карали руски коли гледаме да не караме повече от тях !!!
  • 17 ЪРП

    18 5 Отговор
    ЗАГЛАВИЕТО Е ДОСТА НЕКОРЕКТНО И ЗАБЛУЖДАВАЩО ........ЕДИН ВИД, СЕ ТЪЛКУВА, ЧЕ РУСНАЦИТЕ ВИДИШ ЛИ ОТ "ОНЗИ ДЕН" ПРОИЗВЕЖДАТ САМОЛЕТИ......?!!!
    А, ТЕ СА СИ СУПЕР ГЕНИИ В ПРОИЗВОДСТВОТО НА НАЙ-ДОБРИТЕ РАКЕТИ, САМОЛЕТИ И ОСОБЕНО ИЗТРЕБИТЕЛИ В СВЕТА!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #21

  • 18 Гинеколог

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Ама ти действително си се осрал с коментара си, от който разбирам, че си останал в миналият век относно автомобилната промишленост в Русия! Специално за теб и такива като теб, които са останали в информационното затъмнение и мислят, че в Русия се произвеждат само лади, москвичи и волги да кажа, че само в Калининград има производство на масови автомобили, като Хюдаи и Киа, и завод на БМВ, който произвежда всички модели на Х-серията, освен Х1. Ти сега ще вдигнеш температура, ако ти кажа, че голяма част от населението в континентална Европа кара коли, произведени в Русия!.. От 16 завода, за които не си подозирал, че дори съществуват, работят 15. Само на Дженеръл Моторс им биха шута от Санкт Петербург.
    За да ти стане ясно за какво говоря и за да не се излагаш пред хората със зацикленото като стара грамофонна плоча съзнание вземи, и прочети малко.
  • 19 Гинеколог

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    В продължение на коментара ми #18
    Санкт-Петербург – завод Hyundai (Hyundai Solaris, Creta; Kia Rio);

    • Санкт-Петербург – завод Nissan (Nissan X-Trail, Murano, Pathfinder и Qashqai);

    • Санкт-Петербург – завод Toyota (Toyota RAV4 и Camry);

    • Санкт-Петербург – завод General Motors (Законсервирован);

    • Всеволожск – Ford-Sollers (Ford Focus, Mondeo);

    • Калининград – «Автотор» (Kia cee’d, Sportage, Soul, Venga, Optima, Quoris, Prime, Mohave, Cerato, Sorento; Hyundai, i40, Elantra; BMW X3, X4, X5, X6);

    • Москва – Renault (Renault Duster, Kaptur; Nissan Terrano);

    • Калуга – Volkswagen (VW Polo, Tiguan, Touareg, Multivan; Skoda Rapid; Audi A6, A8);

    • Калуга – Peugeot Citroen Mitsubishi Automotive (Mitsubishi Outlander; Peugeot 408; Citroen C4);

    • Нижний Новгород – ГАЗ (Volkswagen Jetta; Skoda Octavia и Yeti);

    • Черкесск – Derways (Lifan BREEZ, Solano, Smily; Haima 3; Geely MK, MK Cross, Emgrand; Great Wall Hover);

    • Тольятти – АвтоВАЗ (Renault Logan, Sandero; Nissan Almera);

    • Набережные Челны - Ford-Sollers (Ford Fiesta, EcoSport);

    • Елабуга – Ford-Sollers (Ford Kuga, Explorer, Transit);

    • Ижевск – «ИжАвто» (Nissan Sentra);

    • Владивосток – Sollers (Toyota Land Cruiser Prado; Mazda6 и CX-5).

    Коментиран от #22, #28

  • 20 Русчуклия

    9 4 Отговор
    До момента, по-точно до 28 май 2017 са поръчани 285 самолета, като за 185 от тях, вече е са платени авансите.
    Самолета влиза в най-масовата част на пазара, който е сегмента на полети на близки и средни разстояния, където конкуренцията е най-жестока. Руснаците инвестираха в тази програма над 4.5 млрд долара и направиха уникална машина с редица иновации по отношение на оптимизация на разхода на гориво и много други предимства. Разбира се при тази жестока конкуренция не е лесно да воюваш със световни лидери като Боинг и Ейрбас, но факт е, че първата крачка е направена, която е по-лесната, а именно техническо-произодствената. По-трудното тепърва предстои. Очаквам сериозни медийни войни и опити за дискредитиране от страна на наднационалните корпорации, които харчат луди пари за лобиране на интересите си в повечето правителства на държавите в света.
  • 21 ссссс

    6 10 Отговор

    До коментар #17 от "ЪРП":

    До ЪРП :

    Единствено за ракетите си прав,но за самолетите руснаците са абсолютно неуки.Преди пак бяха опитали да пуснат "пътнически" самолет ,който беше тотален провал и го спряха от производство ,а дори и самите руснаците ги беше страх да летят с него.Колкото до изтребителите ,руснаците и там изостават доста от европейските държави ,а да не говорим колко са назад от САЩ...Руснаците в момента се опитват да произвеждат такива самолети ,само защото искат да покажат че не изостават с много и че едва ли не ,могат да го сглобат.
  • 22 Пешо

    6 10 Отговор

    До коментар #19 от "Гинеколог":

    Това показва само едно. Руснаците имат работна ръка. Има много заводи но собствеността е външна произвежданите модели са чужди и управлението е външно. Руснаците самостоятелно могат само да съсипят това дето го имаха на готово примери ЗИЛ и Москвич. Ако Боинг си направят завод и самолети ще правят. Ама иновации и ноу хау от братушката няма. Затова правят Фордове Нисани Мазди и т.н.

    Коментиран от #32

  • 23 пещерни хора

    6 9 Отговор
    Боже ,тея руснаците са заседнали в 19-ти век.Произвеждането на тоя самолет само доказва ,че руснаците изостават с 50 години от развития свят и минимум с 100 от САЩ.
  • 24 Бочко

    4 5 Отговор
    Не съм си правил труда да проверявам, но най-вероятно, повече от половината чаркалаци в тоя самолет са произведени някъде на запад!

    Коментиран от #25

  • 25 Гинеколог

    6 3 Отговор

    До коментар #24 от "Бочко":

    Тогава си направи труда да провериш колко от чаркалаците на Ейрбас се произвеждат в авиозавода във Воронеж
  • 26 Antimediator

    3 3 Отговор
    Руския слой е най-голяма слон!
  • 27 бояришник

    3 6 Отговор
    Пълни бангии са руските самальоти, не случайно държавната Аерофлот оперира основно с Ербъс, а имат не малко Боинг. Техните боклуци могат да ги купят само за вътрешни полети в Русия, евентуално иранци, севернокорейци, венецуелци и компания.....
  • 28 КОЕ Е ПОКАЗАТЕЛНО

    3 3 Отговор

    До коментар #19 от "Гинеколог":

    Пич, гледай сега какъв е проблема - не колко западни заводи има в Русия, а колко руски има на Запад!!!!!!!!!! Схвана ли?
  • 29 Чавдар войвода

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Чавдар войвода":

    Само да добавя. Това събитие се е случило на ДЕВЕТИ МАЙ.
  • 30 Патриот

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "лосион за вана":

    То хубаво са новаци. Ама ми е интересон как тази развита нация от идиоти с последната година от управлението на Чебурашка купи пак ракетни двигатели от рашките да си изстрелва сателитите. Противно на санкциите, които те въведоха.
  • 31 Патриот

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Чавдар войвода":

    Крайно време е да ни го покажат и на нас - с всичките Байсуджуци, физкуртурници и т.н измет на борда да го видим дали е толкова полезен.
  • 32 Патриот

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Пешо":

    "Руснаците имат работна ръка. Има много заводи но собствеността е външна произвежданите модели са чужди и управлението е външно. Руснаците самостоятелно могат само да съсипят това дето го имаха на готово примери ЗИЛ и Москвич."
    Щото при нас изобщо не е така - Теленор, Мтел, Шишеджам, Тец Марица Изток, Кауфланд, Била, Лидл, ОМВ, Шел, Париба, Райфайзен. Огромни български фирми - гордостта на българският бизнес-гении.
  • 33 goni

    3 0 Отговор
    Руснаците са изостанали технологически, но не и в авиониката! Там в никакъв случай не са по-назад от водещите производители! Това го пиша не за да дразня хората, които не знаят какво е авионика! Просто споменавам факт, който хората който знаят какво означава думата познават!:)
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.