20 Октомври, 2017 07:25 909 1

ЕС няма да се меси в каталунската криза

  • доналд туск-
  • каталуния-
  • ес-
  • независимост-
  • намеса-
  • испания

Испания сама трябва да стигне до решение

ЕС няма да се меси в каталунската криза - 1
Снимка: БТА/ AP

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че Европейският съюз няма да предприема каквито и да е действия по отношение на Каталуния, съобщи Би Би Си.

„Няма място за посредничество или международна инициатива по този въпрос“, заяви Туск, визирайки проведения референдум и желанието на каталунските лидери да се отцепят от Испания.

В началото на месец октомври в автономната област беше проведен референдум, който властите в Мадрид обявиха за незаконен. Премиерът Мариано Рахой посочи, че той нарушава конституцията на страната и заплаши сепаратистките лидери.

„Няма съмнение, че ситуацията в Испания е притеснителна, но нашата позиция е ясна“, заяви Доналд Туск, посочвайки, че Европейският съюз няма да вземе отношение по този въпрос.

Туск каза също така, че Каталуния не е в дневния ред на срещата на високо ниво на европейските лидери. Канцлерът на Германия Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон подкрепиха позицията на Мадрид.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохи

    0 0 Отговор
    ЕС бавно ни УНИЩОЖАВА

    САБУДЕТЕ СЕ ХОРА!!!
Новини по държави: