20 Октомври, 2017 21:30 1 495 6

ЕС продължава преговорите с Турция

  • ес-
  • среща-
  • турция

България и Румъния получават пари за нова жп. линия

ЕС продължава преговорите с Турция - 1
Снимка: БТА/AP

ЕС ще намали с 25 процента финансовата помощ, която Турция получава като кандидат за член на съюза. За това се договориха европейските лидери на приключилата среща на върха в Брюксел. Средствата за Турция по споразумението за миграцията ще продължат да бъдат изплащани, съобщи БНТ.

Европейските лидери се разбраха днес да възложат на Европейската комисия да намали с 25 процента финансирането, което Анкара получава от предприсъединителни фондове.

Според българския премиер Бойко Борисов някои от страните са искали пълно спиране на предприсъединителната помощ за Турция. Тази мярка обаче няма да засегне споразумението между Брюксел и Анкара за мигрантите. Средствата по него ще продължат да се изплащат.

„Първо, парите по споразумението - тези милиарди, които се дължат, за да държат мигрантите в Турция, не се пипат. А по предприсъединителните фондове - мненията са в рамките на 75 процента да останат за Турция. Разбира се и Комисията ще се изкаже по въпроса“, заяви Борисов.

България и Гърция ще получат пари за новото жп трасе Русе-Кавала-Солун. За това се разбраха двамата премиери на среща с Жан-Клод Юнкер.
Твърденията за провал на преговорите по Brexit са силно преувеличени, просто напредъкът не е достатъчен, каза президентът на Съвета Доналд Туск.

Британският премиер Тереза Мей не отрече, че на Лондон може да му се наложи да плати повече от плануваните 20 млрд. паунда за излизането си от ЕС.

Тя разговаря и с премиера Борисов. На срещата британският премиер е гарантирал правата на българските граждани в Европа. Очаква се започването на втора фаза от преговорите с ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    7 2 Отговор
    Европа трябва да клекне...Виж само европейските лидери _ гейове,лесбийки,някои си падат по овнешко ,други по агнешко,някои гладни ,други просещи...
  • 2 No fes no problem

    1 7 Отговор
    Добре,така трябва да видят простите фесове кой командва.Оня мустакат маймун освен от сопа от другчо не разбира.
  • 3 КАСАПИН

    1 6 Отговор
    Според теб трябва и ти се иска, но никога няма да стане, Европа САЩ Русия и много други държави исторически изпитват силна ненавист към всичко мюсюлско, просто изчакват историята и евреите да си свършат работата и Европейските фирми да се изтеглят от турция, повярвай ми твоята тъпа държава един ден няма да я има и в анадола. От от 19 век дoсега тя губи постоянно от насилствено присвоените си територии, И ТОЯ ПРОЦЕС КАКТО ВИЖДАШ ОЩЕ ПРОДЪЛЖАВА С ПЪЛНА СИЛА.
  • 4 Хасан

    6 0 Отговор
    50 милиона са мюсюлманите в Европа..и с пълна сила ще правим деца...ще сменим гейско лесбийския генотип на Европа...В Русия има 30 милиона...и там с пълна сила...за едно светло мюсюлманско бъдеще на Европата..
  • 5 Хасан

    4 0 Отговор
    Сорос ще ни помогне...от Африка ,от Близкия изток..Афганистан..

    Коментиран от #6

  • 6 КАСАПИН

    0 5 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Броя на мюсюлите в ЕВРОПА е спорен, но като гледам надигащите се с пълна сила националистически движения най вероятно ми се струва да дойде нов Х....Р в европа който ще я изчисти от мюсюлманските паразити за веки веков .А относно Русия , тя има още политици не само Жириновски които искат прочистване на мюсюли с неутронна бомба и това ще стане неизбежно е .