Last news in Fakti

22 Октомври, 2017 09:02 2 324 18

Путин: Генетиката е по-опасна за човечеството от атомна бомба

  • путин-
  • генетика-
  • атомна бомба

Президентът на Русия Владимир Путин назова каква според него е най-голямата опасност, която стои пред човечеството и е по-страшна от атомната бомба. Той направи това по време на младежки семинар в Сочи.

Говорейки за силата на прогреса, в това число на генетиката, Путин напомни, че най-важното е да се помни етичната страна, когато се развива науката. Президентът попита присъстващите дали помнят, че всички изобретения би трябвало да бъдат полезни на човека, а не да го разрушават.

"Може практически да си представим, че човек може да създаде човек с дадени характеристики. Това може да бъде гениален математик, може да бъде гениален музикант, но може да бъде и военен - човек, който може да воюва без страх, без чувство за състрадание и съжаление, без болка. И ето това, бих казал, може да бъде много по-страшно от атомната бомба", заяви Путин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    61 9 Отговор
    Е ми голям е,не като чичо Тръмпи - да го пере съчмата.

    Коментиран от #15

  • 2 Хохи

    70 10 Отговор
    ОГРОМЕН РЕСПЕКТ КЪМ ТОЗИ ЧОВЕК
    ВСЕКИ ДЕН СЕ ДОКАЗВА

    Коментиран от #11

  • 3 един

    34 4 Отговор
    https://www.decodedscience.org/wp-content/uploads/2013/01/World_map_GMO_production_2005.png

    Погледнете картата, това са зоните с ГМО земеделие, оранжевите ивици означават частично отглеждане, точките са експериментално отглеждане - въпроса ми е какво прави България там?

    Коментиран от #4, #5, #7

  • 4 един

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "един":

    https://www.decodedscience.org/wp-content/uploads/2013/01/World_map_GMO_production_2005.png
  • 5 Хорацио

    34 5 Отговор

    До коментар #3 от "един":

    Земеделието ни се ръководи от мутри и авери на Боко. Затова.

    Коментиран от #6

  • 6 един

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хорацио":

    Не, там са България и Румъния, а 2010 "Парламентът забрани отглеждане на ГМО в България"

    Кога се случи това и кой го позволи?
  • 7 цоньо

    21 4 Отговор

    До коментар #3 от "един":

    В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ЗАБРАНЕНО ГМО ТО ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ Е ЗА ИЗНОС, И МЕЖДУ ДРУГОТО НА БАБА КОКОШКИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ЯДАТ ГМО ЦАРЕВИЦАТА

    Коментиран от #8

  • 8 ужас

    14 2 Отговор

    До коментар #7 от "цоньо":

    Значи и на баба кокошките имат право на избор, за разлика от нас :(
  • 9 Расулюлах

    9 3 Отговор
    По страшното от атомна бомба е да можеш да променяш физичните величини установени тук на планетата...и така да влияешна всичко и да избираш дали да го разрушиш и по какъв начин да стане това или да го неутрализираш....извънземните технологии са нещо подобно ама нали наса и саш се кълнат че такива неща нема и дават мило и драго да се свържат с извънземни ама по канали дето ха за заблуда на човечеството че нещо ужким се прави
  • 10 юрист

    9 39 Отговор
    Тогава що руснаците не закриете всичките си медицински научно изследователски институти и проекти, давайте го само на православие, църкви, староверски обреди и забравете , че съществува съвременна медицина, а?:) Да му е хрумвало на тъпоглавия руснак, че новите открития в генетиката се използват още в пренаталното развитие на плода в утробата за ранно диагностициране на евентуални наследствени заболявания и малформации? Явно, че науката не е силната страна на путлер и путлеризма като отделна форма на държавно управление, като целта е да се държат руснаците тъпи, прости и необразовани, в стадий на крепостни мужици от 16 век...Ами- да си го търпят- те са си го избрали...Що се отнася до етичните норми на генетиката/ молекулярната биология, то такива има , но е много по-вероятно във войнолюбива русия, по заповед на путлер, да се правят забранени експерименти с човешкия геном, отколкото например в малка България- държава- член на НАТО И ЕС.

    Коментиран от #12, #13, #17, #18

  • 11 Прометей

    20 5 Отговор

    До коментар #2 от "Хохи":

    Напълно споделям твоето мнение, няма друг от неговата класа....
    Като ГЪЛИВЕР сред лилипути......
  • 12 Андрешко

    20 6 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    Бе човеко ти говори за етика...
  • 13 Хохи

    17 6 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    Марш на СЕЛОООО
  • 14 Стопанина

    20 5 Отговор
    Абе, юристе, американското ГМО трови не само хората , а и почвата. Там където е било засято, после други култури не виреят, а заболяват, съхнат и загиват.
    Не искам да споменавам и за пчелите, но е преценено, че ако изчезнат от света - на Живота на Земята не му остава много.
    Я юристче, като тачиш толкова много задокеанските кравари, върви там при тях с промитите им мозъци, да им се навеждаш на лигльовците.
    Ще им се харесаш.
  • 15 Ганьо Говнарев Говньо

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "tost":

    Ако ушанките имаха президент, като нашия Росен Плевнелиев, Петър Стоянов и министър като Иван Костов и разбира се Бойко Борисов, днес освен по територия, щяха да са първенци и по икономика, инфраструктура, технологии и култура! Ама уви!

    Коментиран от #16

  • 16 Ирония БГ

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ганьо Говнарев Говньо":

    И щото ние сме първенци, все пак оценявам високо иронията в коментара , и ти пиша един +
  • 17 Знаещ

    17 1 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    “Това може да бъде гениален математик, може да бъде гениален музикант, НО МОЖЕ да бъде и военен”. Ако беше вникнала в това, което четеш нямаше да се хабиш да пишеш глупости.
  • 18 гост65

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    Коментар 17 много точно ти го каза.Ти изопачаваш думите типично в твоя стил или професионално изкривяване
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания