22 Октомври, 2017 10:30 1 472 6

Тръмп: Краят на халифата на "Ислямска държава" се вижда

  • халифат-
  • ислямска държава-
  • ракка-
  • доналд тръмп

След връщането на контрола над сирийския град Ракка, самообявилата се столица на Сирия, "краят на халифата на Ислямска държава вече се вижда". Тази победа на съюза, оглавяван от кюрдите, съюзници на Вашингтон, бързо ще премине към "нова фаза" в Сирия, "при която ще подкрепяме местните сили за сигурност" и "ще създадем условия за траен мир, за да не могат терористите отново да застрашават общата ни сигурност. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от световните агенции.

По думите му, САЩ подкрепят дипломатическите преговори и със слагането на край на насилието в Сирия бежанците ще могат спокойно да се завърнат у дома.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Расулюлах

    19 0 Отговор
    Интересно от къде в пясъците група от хиляди талибани намират оръжия и храна и муниции и вода и медицински грижи и ток гориво телеком връзки военна техника като всичките дето са против тях се кълнат че не им доставят нищо и са против тях?хахахах
  • 2 Хасан

    9 4 Отговор
    Създадоха Франкейщен ..и след това го убиха...важното е да има алъш вериш
  • 3 учуден

    9 1 Отговор
    Колите на ислямска държава са японски,оръжието руско,горивото сирийско а свързочната техника американска.

    Коментиран от #4

  • 4 киро

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "учуден":

    Оръжието е Руско , HO произведено в бивша Соц. страна - съюзник в НАТО (например в България) предоставено на терористите от агенти на ЦРУ .
  • 5 onq s konq

    2 7 Отговор
    След като въпросният "СЪЮЗ" оглавяван от кюрдите-съюзници на САЩ ще има задачата да ОМИРОТВОРЯВА ОБСТАНОВКАТА В ЦЕЛИЯ РЕГИОН и с американска подкрепа за "местните сили за сигурност",ВЪЗМОЖНО ЛИ Е НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ДА ДЕЙСТВАТ БАШАРОВИ ЗАКОНИ И ДА ПРИСЪСТВА БАШАРОВА ВОЙСКА?И ще посмее ли някой да предяви претенции относно тая и подобни територии че същите са "сирийски" и следователно Законно избраното правителство на Сирия начело с Башар е редно да ги управлява?
  • 6 Аооо

    5 0 Отговор
    Бу ш измисли "алкайда" Об а ма изисли"из мислена даржава"Тр ъ м ю още мъти но скоро ще се появи обект .