22 Октомври, 2017 13:30 2 552 7

Джими Картър е готов да замине за Северна Корея

  • джими картър-
  • северна корея-
  • сащ

Той иска да преговаря за успокояване на напрежението между страната и САЩ

Джими Картър е готов да замине за Северна Корея - 1
Снимка: БТА/AP

Бившият президент на САЩ Джими Картър изяви готовност да замине за Северна Корея и лично да преговаря с властите в страната, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Картър заяви, че е готов да помогне на администрацията на президента Доналд Тръмп да разреши въпроса с напрежението с КНДР. Той вече е разговарял със съветника на Тръмп по сигурността генерал Хенри Макмастър, който на този етап не се е съгласил на подобен вариант.

„Аз съм готов да ида и да преговарям. Вече съм заявил на хората от правителството, че ако имат нужда от мен съм готов да им помогна. Според мен там просто искат да спасят режима си. Мисля си, че силно надценяваме влиянието, което Китай има над Северна Корея. Не знам Ким Чен – ун да е ходил в Китай. Смятам, че КНДР има модерно ядрено оръжие, което би могло да унищожи Южна Корея, Япония и някои от американските крайбрежни територии. Трябва да действаме правилно. Това е важно за нас“, заяви Картър.

Той вече е пътувал за преговори с Пхенян по време на управлението на президента Бил Клинтън през 90-те години на миналия век. Картър е демократ, който беше президент на САЩ между 1977 и 1981 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    5 1 Отговор
    Евентуалната визита на Картър е свързвам със страх, а не, толкова, че наистина искат преговори. Смятам, че Ким няма да го приеме, защото отдавна е изложил позицията си за преговори.
  • 2 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    3 2 Отговор
    Нека да прати перуката воиска да я демократизира кореята по подобие на либия афганистан ирак и останалите цветущи страни след намесата на саш хахаха
  • 3 КИМ

    3 2 Отговор
    Не си прави труда Джими.Тоя път номера няма да мине.Империята на злото САЩ ще бъде унищожена съвсем скоро.Зарът е хвърлен.Както казва Нострадамус .Бъдещето е на Дракона и Мечката.Да живее БРИКС.
  • 4 ОтличникаОтПсиходиспансера

    1 2 Отговор
    Който сее ветрове ще пожъне бури. Краварите дърпаха дявола за опашката твърде настойчиво. Упорито твърдят че били " практична нация ".Но аз Ви питам уважаеми читатели - Коя страна се основава върху костите на избитите местни жители и доколко това е практично ? ПРактично ли е да живееш в лукс изсмуквайки ресурсите на бедни страни използвайки долара като световна валута и палейки революции в страните на непослушни управници ? Практично ли е в една война да избиваш мирното население на противника дори и с ядрено оръжие ?Харесвам Картър но мисля че няма да успее.
  • 5 Юрий Гагарин

    2 0 Отговор
    Тея петимата терористи пардон живи бивши президенти трябва да бъдат лишени от всякакви привилегии, които до края на живота им ползват. Те трябва да бъдат изправени пред международен наказателен съд за техните действия.

    Коментиран от #6

  • 6 Св. Петър

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Юрий Гагарин":

    Смърт за петимата военнопрестъпници избили милиони.

    Коментиран от #7

  • 7 Луцифер

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Св. Петър":

    Джордж Буш-старши вече е мъртъв от 1 година. Следващият е Джими Картър.