22 Октомври, 2017 16:57 2 826 3

Каталуния обявява независимост до дни?

  • каталуния-
  • неазвисимост-
  • испания

Това може да стане на 27 октомври

Каталуния обявява независимост до дни? - 1
Снимка: БТА/AP

Парламентът на Каталуния може да обяви независимост още на 27-ми октомври, съобщи La Razon.

Смята се, че каталунският лидер Карлес Пучдемон и неговият заместник Ореол Жункерас вече са се договорили за ситуацията в региона. Вероятно още през следващата седмица те ще обявят независимостта на региона от Испания.

В понеделник ще бъде обявена и датата, на която ще се проведе заседанието за обявяването на независимостта.

През вчерашния ден испанският премиер Мариано Рахой предприе стъпки към активирането на Член 155 от испанската конституция. Той ще доведе до отнемането на автономията на Каталуния.

Испанският сенат трябва да одобри взетите мерки на 27-ми октомври. Тогава и властите в Каталуния може да обявят независимост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    4 10 Отговор
    Сега е време да се започне братоубийствена сеч. Обявяването на Каталуния като независима явно не може да бъде спряна със сила като се приложи конституцията на Испания. Отнета е автономията и сега какво? Трябва да дойде армията за да изпотрепе половин милион каталунски сепаратисти по улуците. До такива неща довежда свободията и те не са добри за никой.

    Коментиран от #2

  • 2 реалист

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "Барчо":

    И какво да стане според теб ? Каталунците да продължават да бачкат и да вадят кинти ,а испанците да ги харчат ? А и те никога не са били "братя" с испанците та да настане "братоубийствена сеч".
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: