23 Октомври, 2017 10:04 1 284 10

Русия замразява членството си в европейски съд

  • европейският съд за правата на човека-
  • русия-
  • съд-
  • членство-
  • замрази-
  • съветът на европа

В Русия обявиха, че срещу страната се действа тенденциозно

Правителството на Русия може да замрази своето членство в Европейския съд за правата на човека (ЕСПЧ) и да намали вноската си в Съвета на Европа, съобщи руското издание „Известия“.

Русия планира да намали със 7-10 милиона долара вноската си в Съвета на Европа, което съответства на сумата, предназначена за работата на съдебната инстанция. Властите на страната ще прибегнат към такива мерки, ако Русия не си върне правото на глас при избор на съдии в ЕСПЧ.

„Съветът на Европа трябва да свали всички дискриминационни искания, особено забраните по отношение на Русия, съществуващи в ЕСПЧ. В противен случай не виждам основания за продължаване на работата в този съдебен орган“, съобщи източник от руската Дума.

Заместник-председателят на комисията на горната камара на руския парламент по международните въпроси Владимир Джабаров потвърди тези намерения и отбеляза, че ЕСПЧ нарушава правата на суверенната държава. „Ако тенденциозното отношение към Русия се запази, то ние ще замразим изплащането на вноските и ще напуснем ЕСПЧ“, подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    6 55 Отговор
    Малкият орк е бесен, че не му харесват противната диктатура! И що за съд е този, който не му се подчинява!
  • 2 Random

    52 4 Отговор
    Много правилен ход.
  • 3 Kcaniba

    5 32 Отговор
    Империята на злото е на колене!Глад и мизерия завладя страната, икономиката е в колапс! ВИВА Вова!
  • 4 Прометей

    11 4 Отговор
    Я в тупик.....ЗАЩО чак сега!
  • 5 евроглупи

    27 3 Отговор
    Някой ден ще му се молят да се върне на Путя, ама тогава Русия ще поставя тежки условия за помощта която ще иска Европа от нея. Щото нали знаете, заем брашно тъпкано се връща.
  • 6 Пеньо

    4 29 Отговор
    Днес се навършват 15 години от избиването с отровен газ на 130 души в театър "Дубровка"! И тогава президент беше малкият орк!

    Коментиран от #8

  • 7 Дедо Гошо

    26 2 Отговор
    Епа което е верно верно е.Право думат руснаците.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 юрист

    5 31 Отговор
    Хахаха- путлер НЕ ИСКА руските граждани да съдят държавата русия в ЕСПЧ за техни нарушени човешки права от самата държава, защото далеч не 100% от руските избиратели гласуват за путлер:D Няма човек- няма проблем- както е казал идеологът на путлеризма сталин:D Най- добре е русия да излезе и от Съвета на Европа- така на практика се прекратява възможността й да влияе при вземането на решения за Европа, а и русия ще си отиде там, където й е мястото- в Азия:) Така, де- защо да плаща грешни руски рубли за това, че иска да се проявява като регионална сила и фактор в Европа и никой няма да й позволи доминация в Източна Европа, след като загуби в това състезание и е ясно, че не може да разбие политически, икономически и социално ЕС- най- големият пазар В СВЕТА... Освен това- положителните решения на ЕСПЧ по множество дела на украински граждани за техните нарушени човешки права при руската незаконна окупация и незаконна анексия на Крим, означават две неща - от държавата русия излизат нейни парички, и се трупат доказателства пред МНС за етноцид на кримските татари....Ха дано путлер направи необходимите постъпки в това отношение:)

    Коментиран от #10

  • 10 Различен

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "юрист":

    Що никой не коментира отказа на ФАЩ от климатичното споразумение? Или то няма значение за нас??
    Май има и то хилядократно по-голямо! Ако не се спре глобалното затопляне, за което основна вина имат ФАЩ, ще има вдигане на нивото на океаните и моретата, измиране на животински и растителни видове, загуба на земя, потопена от водата и масова смърт, включително и на хората от различни региони и държави!
    Този отказ може да доведе до смъртта на много българи, но Кой го интересува това. Важното е да се плюе по Русия и нейните справедливи решения! След като ниКОЙ не я зачита и не се съобразява с нея, защо трябва да им дава пари?? За да я плюят и винят за всичко??
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания