Last news in Fakti

23 Октомври, 2017 14:36 1 026 3

Неонацист получи доживотна заради убийството на полицай

  • германия-
  • неонацист-
  • доживотна-
  • затвор-
  • волфганг план-
  • убийство-
  • граждани на райха

Волфганг План ще лежи в затвора заради убийството на полицай

Неонацист получи доживотна заради убийството на полицай - 1
Снимка: Shutterstock

50-годишен германец, принадлежащ към крайнодясното и неонацистко движение „Граждани на Райха“, получи доживотна присъда, съобщи The Local.

Волфганг План беше признат за виновен по обвинения в убийството на полицейски служител, щурмувал неговия дом. Съдът в Нюрнберг реши, че не е действал при самозащита, каквато е версията на адвокатите му.

Германецът рани тежко полицай, искал да извърши обиск в дома му. Униформеният по-късно почина от раните си. Прокуратурата обяви, че Волфганг План е стрелял 11 пъти с „ясното намерение да убие“ полицейския служител.

Задържаният е ловец, който е членувал в движението „Граждани на Райха“. Неговите последователи не признават легитимността на властите в Берлин. Неонацистката група все още смята за валидни границите на Третия райх от 1937 година.

Членовете на „Граждани на Райха“ отхвърлят и легитимността на полицията и въоръжени сили на Германия. Обискът в дома на Волфганг План е бил извършен, защото е притежавал близо 30 огнестрелни оръжия, за които няма разрешение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    2 1 Отговор
    Нещо не ми звучи истинска тази новина!!! Един полицай прави обиск при положение, че има информация за агресивно поведение!!!! Никъде не се пише, че има заповед за обиск, поемни лица и т.н. Идва някакъв дето не го знаеш какъв е и иска да те обискира. И какво трябва да направи нападнатия собственик на имота си??? И колко са опасни и убийствени оръжията притежавани от него, че след 11 пъти разстрел, онзи е жив и е починал чак в болницата. Да не го е стрелял с прашка???? Тази новина СМЪРДИ. Толкова СМЪРДИ, че очите се НАСЪЛЗЯВАТ!!!

    Коментиран от #3

  • 2 диди

    1 1 Отговор
    Убил е един,ранил е други двама полицай.Естествено,че са имали разрешение за обиск.Отишли са няколко коли,със синя светлина.А да се изказва,че не бил знаел,че са полицаи,това е абсурдно,защото светлините няма как да се опровергаят(не са отишли крадци).А този е познат на полицията като организатор на тези ненормалци,наричани райхсбюргер.Присъдата е справедлива.Сега естествено,адвокатите му ще обжалват,но не мисля,че присъдата ще бъде смекчена.
  • 3 Било

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Барчо":

    Прав си наистина смърди и то много
Новини по държави: