24 Октомври, 2017 23:29 1 331 0

Египет се опасява от вълна от терористи

  • египет-
  • терористи-
  • сирия

Страната блокира влизането на екстремисти на своя територия

Властите в Египет се опасяват, че успехите срещу терористични групи в Ирак и Сирия могат да доведат до наплив на терористи в страната, съобщи РИА Новости.

Информацията беше обявена от египетския президент Абдел Фатах ас Сиси.

„Ние вярваме, че успехите срещу терористите в Ирак и Сирия ще доведат до сериозен наплив на екстремисти в Либия. От там те ще могат да се прехвърлят в египетските територии на полуостров Синай. През последните три години ние сме унищожили 1200 автомобила с оръжие и терористи. Те се опитват да проникнат на наша територия“, заяви Сиис.

Силите на „Ислямска държава“ вече масово отстъпват от позициите си в Ирак и Сирия. Те загубиха и ключови градове в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА