Last news in Fakti

24 Октомври, 2017 10:15 4 343 17

САЩ размахаха пръст на Сърбия

  • сащ-
  • нато-
  • сърбия

Искат страната да направи стратегически избор

Сърбия не може да стои на два стола едновременно. Това заяви заместник – държавния секретар на САЩ Брайън Ий, цитиран от Inserbia.

“Важно е страната да направи своя стратегически избор, който да се превърне в официална политика. Това направи Хърватия с членството си в ЕС. Черна гора показа такова решение с членството си в НАТО. Ценностите са важни, като делата са по-значими от думите. Трябва да се направи ясно послание“, заяви Ий.

Той добави, че е важна отдадеността на Сърбия към европейските ценности, тъй като „страната се наблюдава от международната общност“.

Сърбия отхвърля евентуално членство в НАТО, въпреки че се стреми към членство в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Breaking news

    48 7 Отговор
    Ти да видиш! !!!!
    А иначе какво, пак ще бомбардирате Белград?
  • 2 куку руку ку

    49 8 Отговор
    Я, членство в ЕС вървяло в пакет с членство в НАТО?
    Значи еврогейският съюз е васал на нато?
    Въпросът ми е реторичен.

    Коментиран от #8, #9

  • 3 диди

    7 34 Отговор
    Сърбия трябва да реши какво иска.Тя наистина стои на два стола.

    Коментиран от #6

  • 4 Bbbi

    32 7 Отговор
    Евро съюз е васал, марионетка на Сащ
    Не и трябва на Сърбия да влиза в един умрял съюз.
    Да се държат за Русия.
  • 5 стоян георгиев

    10 25 Отговор
    сърбите имаха страхотни политици през 20 ти век и абсолютни идиоти през 21 .нека стоят извън ес ,тъкмо ще има откъде да внасяме евтин кашкавал и докери.нека видят и те как е да са просяци у съседите в българия и да си спомнят хубаво как ни се присмиваха за обратното през 90 те години.
  • 6 Бесен Язовец

    9 5 Отговор

    До коментар #3 от "диди":

    И ти седиш между два стола на по високия и твърд стол

    Коментиран от #12

  • 7 Марио

    25 4 Отговор
    Абе сплескан! Времето да размахваш пръст на сърбите мина. Тоя пръст си го заври там. Да, да. Точно там. И пак го размахвай. Не си ти тоя да определяш политиката на суверенна държава. Сърбия сама решава. Със сигурност няма да е НАТО. А кога и дали ще се върже с Русия тя единствено ще реши. Ако не ти изнася, айде джа!!
  • 8 ВМОРО

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "куку руку ку":

    Кралство Швеция е член на ЕС, без да е член на НАТО.
    Кралство Норвегия е член на НАТО, без да е член на ЕС.
    Отговорът ми е реторичен.
  • 9 ВМОРО

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "куку руку ку":

    Исландия е член на НАТО, без да е член на ЕС.
    Финландия е член на ЕС, без да е член на НАТО.
  • 10 onq s konq

    10 3 Отговор
    Да ги пита човек защо им е на тия сърби ЕС,след като търговските им отношения със Русия са в небивал възход!А че без НАТО няма ЕС те си го знаят,но това пък няма да се хареса на руснаците.А защо им е на сърбите ЕС,те и без да го казват е ясно-ЗАРАДИ МИЛИАРДИТЕ ЕВРОСУБСИДИ,които ще потекат още с евентуалното им приемане...Е да,ама забравят че в ЕС е целият бивш Източен блок,а в него андрешковците са професионалисти и слагат сръбските в малкия си джоб:)

    Коментиран от #11

  • 11 Диди

    1 17 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Да.Всичко е театър.Сега ще се опъват,ще се правят на много важни,и накрая ще драскат по скоро да влязът в ЕС.Не мисля,че сръбският народ ще иска Сърбия да е с Русия,а не в ЕС.НАТО Е ВАЖНО ЗА ЦЯЛА ЕВРОПА.ЗАЩИТАВА СИГУРНОСТТА НА ЕВРОПА.

    Коментиран от #15, #17

  • 12 Диди

    2 11 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Пощади ни с елементарните си изрази.Кой на какъв стол седи,всеки си знае.Но явно ти дори и стол нямаш.Запази тъпизмите за мамашката си.
  • 13 Savo

    10 2 Отговор
    Хора вие Сърбите не ги мислете те са под крилото на Русия и рано или късно Косова ще е Сръбско . А България като е у нато та голям келепир само да уточним че Сърбите имат редовна армия а ние само наемници

    Коментиран от #14

  • 14 onq s konq

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "Savo":

    И какво направи тази редовна армия по време на бомбардировките?А ако беше решила случайно да се прави на "армия" срещу НАТО,щеше ли да има изобщо Сърбия?
  • 15 Светльо Чернев

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Диди":

    Сърбия иска да е в ЕС. Но защо това трябва непременно да е свързано с членство в НАТО? Навярно си добре информирана, че има и страни членки на ЕС, които не са такива на НАТО. И стандарта им на живот е доста висок. Не заради НАТО, а заради ЕС.
    Ако до вчера съм те спуквал от бой, избил съм ти половината зъби, едната ти ръка е осакатена и т.н., днес ще искаш ли да дойдеш да живееш у дома? И според теб, защо САЩ искат толкова много Сърбия?
  • 16 Патриот

    1 0 Отговор
    Диди от какво да се пази от ЕС? От руска агресия?
    Аз си мисля, че тълпите диваци, идващи от изтока е много по-голяма опасност, вътрешна. Неподвалсти на закони, нежелаещи да работят. Идва едно огромно консуматорско общество, което няма желание за работи, а само да консумира това, което "местните" са заработили. Убиват. Изнасилват. Хора без ценности и животински истинкти, хора от друга цивилизация. И всичко това се стимулира от Европа и нейните лидери.
    Кой им разруши домовете на тези хора/примати?
    Кой подпали войните там - Сърбия, Русия?
    Или САЩ/НАТО/ западните страни с цел да грабят от страните като остават за народа само трохите? Както направиха в България.
    Заради безконечната им алчност. Тове е, което правеше Европа богата, но лека полека идва краят на Европа. Тя се самоунищожава, а не Русия.
  • 17 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Диди":

    Е,точно защото не мислите когато пишете се появяват и от Ваше име такива простотии.А за бомбардировките над Сърбия дали знаете.?И пълното единодушно одобрение на Англия,Франция,Германия,Испания и т.н.Не Вие по ума да мислите какво чувствената сърбите по този въпрос.