Last news in Fakti

24 Октомври, 2017 13:25 2 429 2

Австрия завива към крайнодясното

  • австрия-
  • крайнодясно-
  • кабинет-
  • правителство-
  • себастиан курц-
  • партия на свободата

Себастиан Курц ще бъде канцлер на Австрия

Австрия завива към крайнодясното - 1
Снимка: БТА/ AP

Австрийският консервативен лидер Себастиан Курц обяви, че партията му, която спечели парламентарните избори, ще започне преговори за съставяне на кабинет заедно с крайнодясната Партия на свободата на Австрия, съобщи „Дейли мейл“.

Австрийската народна партия събра най-голямо доверие на проведените избори и вече ще започнат преговори за съставяне на правителство. Първи избор на Курц е политическото движение, чиято реторика по време на кампанията бе идентична на неговата.

И двете партии искат разбиване на радикалния ислям, по-строг контрол над миграцията, както и бързо депортиране на хората, получили отказ за убежище в страната.

Политическите анализатори в страната очакваха подобен ход на бъдещия канцлер Себастиан Курц. Той е външен министър в сегашния кабинет и се очаква да се превърне в най-младия европейски лидер. Курц е на 31 години.

„Преговарях с Партията на свободата - имаме много общи моменти, но и различия. Видях, че лидерът на тази партия Хайнц-Кристиан Щрахе има интерес към реформи в Австрия. Искам да поканя партията на коалиционни преговори", заяви Курц на пресконференция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знаещ

    29 1 Отговор
    Браво. Унгария вече не е сама. Австрия, Чехия и Полша също дават надежда за запазване на бялата раса и Европа такава каквато трябва да бъде. Първата работа на този юнак беше да обяви, че ще изгони Сорос (отворено общество) от страната си.
  • 2 реалист

    6 0 Отговор
    Да ,да , люлката на райха не се е предала. Нещата вървят на добре. Време е да се подготвят факлите и да се подпалват пещите.
Новини по държави: