24 Октомври, 2017 15:49 1 800 7

Собчак: Не харесвам политика Путин (СНИМКИ)

  • ксения собчак-
  • русия-
  • владимир путин-
  • русия-
  • кремъл-
  • алексей навални

Кандидатът за президент на Русия заяви, че ще се бори за освобождаването на политическите затворници

Собчак: Не харесвам политика Путин (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Трийсет и пет годишната телевизионна водеща Ксения Собчак, която миналата седмица обяви, че ще се кандидатира за президент на Русия, заяви, че ще се бори за освобождаването на политическите затворници, съобщи ТАСС.

На първата си пресконференция тя призова за прекратяване на "незаконното преследване на невинни хора".

Според Собчак настоящият политически елит е втръснал на гражданите и затова нейната задача ще бъде "да преобърне това шоу и да установи свои правила на играта". По думите й досега изборите в Русия са представлявали "високобюджетно шоу, но с доста ниско качество". Журналистката съобщи, че споделя позицията на бившия собственик на петролната компания "Юкос" Михаил Ходорковски, че не бива да се бойкотират президентските избори. Освен това тя заяви, че Ходорковски подкрепя нейното явяване на избори и му благодари за "изразената подкрепа и разбиране".

Собчак: Не харесвам политика Путин (СНИМКИ)

Телевизионната водеща каза, че допуска две възможности - да бъде издигната от някоя партия, която отговаря на нейните възгледи за промяна на Русия, или да се яви на изборите като независим кандидат. За регистрирането на президентски кандидат на извънпарламентарна партия са необходими 100 хиляди подписа на избиратели, а за независим кандидат - 300 хиляди, пояснява ТАСС.

Ксения е дъщеря на бившия кмет на Санкт Петербург Анатолий Собчак, в миналото наставник на сегашния президент на Русия Владимир Путин. Майка й е член на Съвета на федерацията, горната камара на руския парламент.

Собчак: Не харесвам политика Путин (СНИМКИ)

Отначало Собчак придоби популярност в хайлайфа на руското общество, преди да започне успешна телевизионна кариера. Тя е участвала в публичните протести срещу Кремъл, но винаги се е въздържала от критики към Путин. Според някои среди в Русия Ксения ще се кандидатира, за да раздроби допълнително опозицията, като същевременно ще създаде привидна легитимност на предстоящите през март догодина избори.

Собчак: Не харесвам политика Путин (СНИМКИ)

На днешната пресконференция Собчак каза, че в хода на предизборната си кампания няма да допуска "оскърбителни изявления" по адрес на настоящия президент. "За мен Путин е най-напред човек, който в труден момент помогна на баща ми и на практика му спаси живота. Затова човека Путин аз няма да обиждам, но това не означава, че ми харесва всичко, което прави политикът Путин", заяви тя.

Самият Владимир Владимирович все още не е обявил дали ще се кандидатира за нов мандат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наблюдател

    17 4 Отговор
    Ало, къде е тукашния трол?!!
    Май още нямаш опорни точки, а? Не знаш дали е "от нашите или от вашите". Може да е опозиция на Путин, ама може и да не е. Зотова си траеш ... Хич не ти е лесно, но за пари какво ли не прави човек
  • 2 Реалист

    9 5 Отговор
    Хайде да изпълзяват животните да плюят - язовци, скорпиони и т.н.
  • 3 Руска пародия

    6 6 Отговор
    Баща и е пръв приятел на Путин, даже му е бил нещо като наставник . Това е проформа кандидат - одобрен от Путин. Пародия.
  • 4 Дедо Гошо

    3 1 Отговор
    Абе сите тръгнуват с големи лозунги и думи па накрая се разбият кат кюфте у довар.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Kcanisanaiba

    0 1 Отговор
    Ами то само българските русорасти харесват политиката на путин бе, сладурче.
  • 7 народ

    1 0 Отговор
    Тая конска мутра става само за чистачка в кенефа!
    IQ-то и е колкото на мравка!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания