24 Октомври, 2017 16:17 1 911 5

Бебе беше кръстено Джихад. Съдът решава съдбата му

  • джихад-
  • бебе-
  • съд-
  • франция-
  • тулуза-
  • име-
  • новородено

Когато искаш да провокираш...

Бебе беше кръстено Джихад. Съдът решава съдбата му - 1
Снимка: Shutterstock

Новородено бебе беше кръстено Джихад от своите родители. Властите във френския град Тулуза сезираха прокуратурата по случая, съобщи Би Би Си.

Момченцето се е родило през месец август тази година. Сега казусът с името му ще бъде решен в съда. На арабски език джихад означава „усилие“, „боря се“, а не конкретно „свещена война".

Терминът обаче е използван като свещена война от ислямистите, които през последните години извършиха редица терористични нападения, включително и на френска земя.

През 2013 година майка в град Ним, Южна Франция, бе осъдена на месец затвор и €2000 глоба, след като изпрати на детска градина 3-годишното си дете Джихад с тениска с надпис „Бомба съм” и „Джихад, роден на 11 септември”. Тогава присъдата бе за провокацията с 11 септември, а не за името Джихад.

От 2015 година насам джихадистите убиха повече от 230 души във Франция, където бе обявено извънредно положение. Мерките за сигурност бяха повишени заради серията атентати в страната и на Стария континент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 идил миндил

    27 3 Отговор
    Това се казва гавра,но тези хора не са виновни,защото поначало са скромни и мързеливи, храбростта им идва от прекалено много свободии дадени им от еврогейско управление в Европа.Да видим какво ще ви се случи ако вашето дете посети детската градина в Катар с тениската на която пише на арабски - Исус е велик , да не продължавам защото ,живота е кратък на такива хора в алахакбаровски държави. Всички тези имигранти трябва да ги върнат в кочинката откъдето са дошли,накрая така ще и стане,но защо по болезнен начин...Сега е момента по собствена воля, доброволно да се качат на превозно средство и да бягат...при техния ислямски живот,за която те копнеят по 5 пъти на ден..на добър път и хич не се връщайте...
  • 2 Реално

    25 4 Отговор
    Най-популярното име за новородено във Великобритания за последните 4 години е Мохамед...Кмета на Лондон е мюсли..Южна Франция е тотално под мюсолманско владичнство. В Германия всички знаем какво става..За Белгия , Холандия, Дания и т.н...да не говорим...-------накъде отива Европа??????????
  • 3 херо ин

    17 4 Отговор
    този хубавец джихад не може ли да го върнат на п-тка ма-ната...
  • 4 Да го кажем направо

    17 2 Отговор
    Европа си ги повика...те им се отблагодаряват...
  • 5 Густо майна

    9 2 Отговор
    Ех тия цигани голяма работа са ей
    Преди малко четох за докторската дисертация на Стивън Хокинг
    И направо не ми го побира умът защо са толкова болни тия цигани ей!!!
    Послепис : Хасане за теб не се отнася.
Новини по държави: