Last news in Fakti

25 Октомври, 2017 07:20 4 638 44

Словакия може и да напусне НАТО

  • словакия-
  • премиер-
  • нато

Това обяви бившият премиер Ян Черногурски

Словакия може да излезе от НАТО през следващите 10 години. Това заяви бившият словашки премиер Ян Черногурски, цитиран от "Известия'.

"Реално НАТО не защитава, по какъвто и да е начин нашата страна. Някои разногласия, като тези с Унгария, се решават по-ефективно на равнище ЕС.

Алиансът ни въвлича по изкуствен начин в конфликт с Русия. Това е страна, с която повечето наши граждани искат добри отношения.

НАТО не може да ни защити от актуални проблеми като тероризма и вълната от бежанци. За това и ние може да се оттеглим от групата през следващите 10 години. Ще видим как ще развият нещата", заяви Черногурски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сама съм

    14 76 Отговор
    Г з голем е този!
  • 2 LPG

    95 14 Отговор
    Умни хора!

    Коментиран от #3

  • 3 CNG

    54 11 Отговор

    До коментар #2 от "LPG":

    Да.
  • 4 Kcaniba

    79 14 Отговор
    Разумни и неподвластни.
  • 5 Гост

    79 14 Отговор
    България кога ще напусне???
  • 6 БОБИ КОЧА

    84 13 Отговор
    Защо нямаме такива политици и ние, а само продажни дупедавци и национални предатели?
  • 7 Справедлив

    74 12 Отговор
    Досега няма нито един случай НАТО да е защитила своя страна членка-примери много. Най-пресният случай е проблема м/у Русия и Турция.Когато в открит текст казаха на фесовете да се оправят сами...Имайки предвид,че турската армия е втората по мощ в НАТО след us army ...Та изводите си правете сами...какъв защитник е Алианса.
  • 8 Све

    67 12 Отговор
    Словакия е държава на двайсетина години
    Но си бранят интересите
    Без зависимости
  • 9 no name no face no number

    74 15 Отговор
    РЕФЕРЕНДУМ ЗА НАТО! Това е най - измислената организация за момента на гози свят. Повече от 25 години и се поддържа живота изкуствено. Време е да отиде при СИВ.
  • 10 Санчо

    72 11 Отговор
    НАТО е инструмент на САЩ за улесняване провеждането на имперската им външна политика, маскиращ я като "колективно мероприятие" на "демократични" държави. Всички го знаят, но ...

    Коментиран от #28

  • 11 error

    66 11 Отговор
    Нашите ПАЛЯЧОВЦИ политиците какво чакат още ?!!! Нарязахме си ракетите,унищожихме си армията,разпродадохме си заводите и предприятията,направихме хората МЪРЗЕЛИВИ,заплатите МИЗЕРНИ с една дума унищожихме си държавата ако все още има такава,да излизаме от НАТО докато още можем,щото ни въвличат в неискана и ненужна война с държави с които сме традиционно в добри отношения.Чао НАТО.
  • 12 Дедо Гошо

    54 11 Отговор
    Казано точно и ясно.
  • 13 Зорлем

    18 30 Отговор
    Всичките, които се превъзнасяте по смелостта и благоразумието на въпросния политик, обърнете внимание, че го казва в качеството си на БИВШ премиер. Що не ги е плямпал такива преди?

    Те и нашите хубавци стават много знаещи и ербап, ама когато вече не са в активната политика. Така че нищо ново и нищо кой знае какво не е станало.
  • 14 Morgoth

    7 25 Отговор
    Забравете обвиненията за имперски и колониални отношения - светът е такъв и няма да го промените. Има силни, които се грижат за своите интереси и слаби които стоят до някой от силните за да са на сигурно.
    НАТО е почти на 70 години, изтъркана е и неактуална на съвременните предизвикателства. Колко обаче от натовски страни за тези 70 години са приели войната на собствена земя? Може да пропускам нещо, но единствения случай за който се сещам е спора за Кипър между Турция и Гърция, което пак не е било пълномащабна война каквато за тези 70 години се случи на доста страни. Списъците с държави в които са нахлували САЩ и Русия за това време са завидно дълги.
  • 15 Киро

    16 61 Отговор
    Бившия премиер е някаква подлога, дето са и навили пружината да дудне глупости.

    Всеки нормален европеец ИСКА да е в ЕС и НАТО.

    Коментиран от #16

  • 16 Очо

    40 11 Отговор

    До коментар #15 от "Киро":

    Киро-ти тоя го изкара по-тъп от теб...едва ли е така.А по повод подлогите--тук знаем кой е подлогата и лизача...

    Коментиран от #30

  • 17 Моника Писанкънев

    18 56 Отговор
    Лъжа е , че повечето словаци искат Русия , вместо НАТО. Повечето българи също не са русофили. Рублофилски приказки ! Пък и от тоя нищо не зависи.
  • 18 Олигарха

    30 7 Отговор
    Бързо да се свържат от НПО-тата с юрист да извади веднага членовете и да пише на тоя как не е прав и НАТО ни пази! Бързо, че човека ще живее в заблуда, как може някакъв си политик там да говори такива глупости! НАТО ни пази! Ето например ако циганите почнат да ни колят по-усърдно и случайно се надигне вълна от недоволство първите дето ще се притекат на помощ на жандармерията са хората от НАТО в американските бази и ще смажат подивелите българи! Същото ще стане и ако помаците се радикализират, НАТО ще ги защити. Виж ако Турция си окупира парче територия най-вероятно няма да се намесят, както в Кипър понеже сме страни членки на НАТО и трябва да се рзберем помежду си.
    Абе тоя политик е много смотан бе, как така да не ни пази НАТО нали плащаме такса? Нали ще купуваме от американците за милиарди? Не може да не ни пазят! Сутринта по телевизията казаха, че Изсраел са ни продали 12 кашона с документи за 12 милиона евро по линия на НАТО, ето виждате, че ни помагат с документи най-малкото!
  • 19 Кузмич

    10 31 Отговор
    Дежурната рашистка пропаганда. Бивш премиер, пред Известия. Аре у лево.
  • 20 Вие мислите ли

    9 21 Отговор
    Ние излезем ли от Нато и ставаме турски вилает.....
  • 21 Кимчо

    13 8 Отговор
    НАТО-бандата на империята на злото ФАЩ тия последните почнаха сами да се трепат,така е в гнездото на злото...
  • 22 onq s konq

    7 17 Отговор
    Единия вариант за тия думи на бившия премиер е населението на тази страна да е забравило СЪБИТИЯТА ОТ 1968 и безцеремонното смачкване и окървавяване на протестите за свобода от руските танкове.Другият и по-вероятният е ТЪРСЕНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКО ДИВИДЕНТИ С ЦЕЛ ПОВТОРНО ВЛИЗАНЕ ВЪВ ВЛАСТТА,както и евентуални лични "финансови придобивки" от Русия за подобни думи в медийното пространство.Неоспорим факт обаче е,че поради различното географско разположение на страните ни т.е. Словаците сравнително в Центална Европа а ние-в периферията,и дума не може да става за сравнение относно ползите от НАТО.Но...така е в живота-едни да бъдат на фронтовата линия,а други-в тила!
  • 23 Хохи

    16 6 Отговор
    НАТО- РОДШИЛДСКА ЖАНДАРМЕРИЯ, ПЪЛНА ВОНЯ
  • 24 Бат Мишо

    18 4 Отговор
    Нато ни въвлича в изкуствен конфликт срещу русия.......
    А ЗДРАСТИ
  • 25 Джендо

    5 15 Отговор
    Бивш премиерго е казал за необозримо бъдеще.А тук комунойдите , русофилистици и путинисти се надпреварват да мечтаят, редейки глупост след глупост.Ама пишете си то и вашите предшественици от БКП учеха , че комунизма е необратим процес и в близко бъдеще ще победи в цял свят. И колелото на историята се върти само напред.За колелото бяха прави, то смачка тези който се опитаха да обърнат посоката.Та така чакайте и не си гледайте преките задължения.Ако не са свързани с висенето и драскане на безсмилици де!
  • 26 стоян георгиев

    6 17 Отговор
    централна европа сериозно разочарова .тези държави имат много кратка историческа памет по отношение на нато ,русия и европа.преди 15 години като просяци стояха с протегнати към европа и нато ръце ,до момента в които се пооправиха и сега се оказа че именно структурите виновни за техния просперитет са проблемните такива:)))))!!!чудя се на словака как ще реагира без нато като му се появят орките от изток,както се случи преди 50 години.после пак ще стои с протегната просешка ръка ...жалка работа и напълно недостоина!

    Коментиран от #34, #36, #37

  • 27 Бесен Язовец

    11 6 Отговор
    И БГ.ще напусне скоро НАТО само да изгониме слугата на Сорос ББ
  • 28 Кики

    13 3 Отговор

    До коментар #10 от "Санчо":

    Коментара ти е кратък, но казва много! Ще го довърша.
    Всички го знаят, но искат защита.
    Единствения начин да изчезне НАТО е създаване на европейска армия. И тогава САЩ са вън от Европа. Мечта за всички! Това е възможно, ако Европа спре да гледа на Русия като враг.

    Коментиран от #31

  • 29 ПенаОтНощнатаСмена

    12 1 Отговор
    осъзнават се .. вече не е модерно да си в комбина с терористите :)
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 стоян георгиев

    2 12 Отговор

    До коментар #28 от "Кики":

    кики и ква сте е тая европеиска армия?кои ще я ръководи и кои ще я финансира?да излезеш от нато за да влезеш в европеиска армия без никва военна традиция и переспективи е огромен риск,особено за страни от периферията квито сме ние.само много големи безродници или изключително тъпи хора могат да искат разпад на нато или излизане на българия от алианса,които сега ни дава сигурност за никва цена с някви неясни и неопределени переспективи.вие обаче русофилиците не ме учудвате .готови сте да продадете българия за 2 и 50 на наи-големите световни боклуци и тва постоянно го демонстрирате.наи-смешното е че го наричате патриотизъм!
  • 32 реалист

    11 4 Отговор
    Най-накрая някой да каже истината на висок глас от високо место в тая ГЕЙСКА Европа.
  • 33 сега и командни бази ще имаме за постоян

    6 5 Отговор
    Ами нас никой не ни пита на времето! Но за да си в хЕС, трябва да си в нАТО. Най вече заради излаза ни на Черно море. А Словакия дали ще напусне - не знам, но знам че ще си изпазарят загубите по-добре от Нас. Не вярвам словаците да се бяха отказали от южен поток. Ние вместо да пичелим от нАТО, се вътрим тотално!
  • 34 Диди

    2 10 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    Подкрепям мнението ти.Мисля,че словаците няма да излязът от НАТО.На тази тема съм разговаряла често с брат ми,който живее от 26 години в Словакия.Те са доволни,че са в ЕС.Разбира се има и разногласия спрямо политиката за бежанците,но такива има в всички европейски държави.

    Коментиран от #35

  • 35 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #34 от "Диди":

    Дали правите разлика между ЕС /икономическа организация/ и НАТО /военна организация/?! Не е задължително да си в НАТО, за да си в ЕС! Колкото до сигурността, която ни дава НАТО, както са казали хората "Бай бабо, мечка да не те среща!"

    Коментиран от #41

  • 36 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    Като чуя такива доводи и се чудя такива като Вас дали са завършили трети клас?! Просперитета на тези държави се дължи единствено и само на техните ръководители и народа! Ако т.нар. от теб "орки" искаха да бъдат там, те щяха да бъдат там независимо с или без НАТО! Просто нямаше да си тръгнат! Както впрочем и за другите държави от т.нар. "Източен блок". Това "плашило" се развява от Вашите приятели САЩ, за да може хората да са в стрес и да се гласуват едни добри бюджети за въоръжаване!

    Коментиран от #39

  • 37 Кики

    6 2 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    Стояне, времената се променят и политиката се променя според времената. Тогава шепа бунтовници искаха да подкопаят устоите на социализма, затова СССР се намесиха. Сега ако някой иска да бутне капитализма в Словакия, логично и сигурно е, че САЩ ще се намесят. Така, че действията на СССР се приемат за правилни - за сведение на някой хора. И времето на "орките" е минало отдавна! Пусти орки, стоят само в твоята глава и на Оня с Коня. Нека си решат Словакия, после Унгария и т.н.Постепенно ще разберат, че Русия не е враг на никого!

    Коментиран от #40

  • 38 no name no face no number

    5 2 Отговор
    РЕФЕРЕНДУМ ЗА НАТО. Крайно време е да ни попитате. Едно е ЕС друго е НАТО.
  • 39 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "Гост":

    просперитета се дължи на народа правилно,но само до някъде.за да има просперитет за малките страни е много важно ква външна политика ще водят и в кви съюзи ще влизат ,както и каква е реалната геополитическа обстановка.може да имаш много добра външна политика ама ако си на лошо място пак ще загазиш,особено ако си малък народ.орките скъпа не си тръгнаха от европа доброволно.фалира им империята затова се изтеглиха.сега като се позакрепиха при путин и пак почнаха да гледат на запад.затова и трябва европа да е единна спрямо тях ,а не да ни налазват държава по държава.тва обаче не е твои проблем щото ти имаш мерак именно за тва да бъдем окупирани от другаря путин заедно с другаря ким.поне в постовете ти тва е основната тематика ,примесена с популиски лъжи.
  • 40 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "Кики":

    шепа бунтовници устоите на социализма....ти да не си на политсъбрание бе мила?тия тъпотии там.в чехословакия 1968 година се извърши окупация след като народа на тази страна искаше по-мек социализъм.дубчек нищо не е искал да подкопава ,по-скоро искаше да развива и цяла чехословакия го подкрепяше.вземи преди да пишеш попрочети.днес маса европеиски лидери са в позицията на дубчек тогава ,но никои не си помисля да окупира гърция или испания или полша.та я ми обясни за кои хора е било правилно окупирането на чехословакия?може да провериш и кво мислят чехословаците за събитията от онова време.колко русия не е враг се вижда без бинокъл.няма световен идиот дето да не е подкрепян от путин и европеиско затруднение което да не е доразвивано от русия.
  • 41 Диди

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    Що за глупав въпрос?
  • 42 Шаран БГ

    2 1 Отговор
    Ако НАТО имаше що годе почтени ръководители, нямаше да нахлуе в страните от средна и източна Европа, веднага след изтеглянето на съветските войски.На Горбачов са му показали среден пръст !
    Ако НАТО имаше почтени ръководители, нямаше да бомбардира Сърбия /САЩ и Германия/ и още по-малко щяха да създадат Косово !!
    Вярно е - никой не пита българина, за членството му в ЕС и НАТО! Двама, чужди на България по дух и манталитет /Паси и Кобурга/ решиха това.
    Но я някой да се опита само да надигне глас " против ", да видим каква случка ще му се случи !?!?
    С малките държавици винаги е било така - винаги си ги имат подлеците и предателите. А може би така трябва -- за да съществуват !??
  • 43 Пастърва БГ

    0 0 Отговор
    Шаране, много преди Паси и Кобурга е решено България на къде ще гледа.
    Те двамата са просто част от играта.
  • 44 Я изкарай Гано

    0 0 Отговор
    Е ся кво стана .......всички се натискаха за Нато.........пък ся всички взеха да бягат.....Само Рашан може да нъ защити.
Новини по държави: