Last news in Fakti

25 Октомври, 2017 19:10 1 898 8

Пучдемон няма да говори пред Сената

  • испания-
  • каталуния-
  • сенат-
  • мариано рахой-
  • карлес пучдемон

Каталунският лидер отказа да пътува, за да говори пред депутатите в Мадрид

Пучдемон няма да говори пред Сената - 1
Снимки: БТА/АР

Каталунският лидер Карлес Пучдемон отказа поканата да говори пред испанския Сенат в четвъртък, ден преди горната камара на парламента да гласува за поставянето на областта под опеката на Мадрид. Новината съобщи регионалното правителство, цитирано от Reuters.

"Председателят Пучдемон няма да отиде в четвъртък в Сената", заяви говорител и уточни, че няма да го направи, защото испанското правителство вече е решило да установи контрол върху Каталуния, за да попречи на областта да обяви независимост.

Пучдемон трябваше да произнесе речта си в 17 часа местно време. В нея той възнамеряваше да даде на Мадрид отговор на решението на испанското правителство да задейства член 155 от конституцията.

Според "Европа прес" председателят на Сената Пио Гарсия Ескудеро щеше да предложи на Пучдемон да говори пред комисията, която преди пленарното заседание в горната камара, насрочено за утре в 10 часа местно време, ще разгледа прилагането на член 155.

Пучдемон няма да говори пред Сената

Преди това каталунският регионален премиер по програма ще държи реч на заседание в местния парламент, което е насрочено за утре в 10 часа. Единствената точка в дневния ред на заседанието е отговорът на Барселона на Мадрид да задейства член 155.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    14 9 Отговор
    Няма проблем! Ще го арестуват и пак ще говори! Не че има какво да каже! Всички знаят! Става въпрос за едни пари! На Каталунците не им се дели! Лошо няма! То, на кой му се дели, ама те малко прекалиха! А, да видя дали им стиска да вземат курс към въоръжена борба! Твърде богати са и имат много да губят! Те Баските се отказаха! Те тея ли!
  • 2 Николаевич

    7 21 Отговор
    Тия от кремъл май удариха на камък в Испания...комуняги... мислят си че целият свят е техен вече...

    Коментиран от #3, #6

  • 3 ПУЧ без демон

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Николаевич":

    Еми затова сега се пробват в Италия ЧЕРВЕНИТЕ
  • 4 Николаевич

    4 1 Отговор
    Тоя нали щеше да обявява независимост на 23 ти... или съм пропуснал церемонията...:):):)
  • 5 Сокерес Караянис

    4 1 Отговор
    Пучдемон е страшен пич. Аз искам такъв управник във България. Да не се кланя на идиоти, а да гледа интереса на страната си. Браво за куража, въпреки, че изглежда обречен опитът. Дано!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гост

    2 0 Отговор
    Демонът на пуча го хвана шубето. Да и има грозна перука!
  • 8 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    Злото е сторено ! Над 1300 фирми са напуснали областта, почти 50% от туризма е опорочен, безработицата в най-богатата област на Испания, даваща 1/5 от БВП, хвръкна нагоре.......
    Дали ще станат самостоятелни или не - злото е сторено.
    С единствената цел - да прикрият собствените си злоупотреби !! Какво му е юначеството на К.Пучдемон? Че впрегна цялата интелигенция на Каталуния в своята вредна за народа кауза?
    Че колко хора в Каталуния помнят 1936-1939 година ? Да, Франко е бил жесток и безмилостен. Но пък е дал възможност точно на Баския и Каталуния да се развиват най-добре - може би от чувство за вина да се е чувствал гузен?!?
    Просперитетът на областта е плод на усилията на цяла Испания !!!
Новини по държави: