26 Октомври, 2017 07:46 3 417 4

Кървав атентат в центъра на Киев (СНИМКИ)

  • украйна-
  • киев-
  • атентат-
  • ихор мосийчук

Депутатът Ихор Мосийчук от Радикалната партия е ранен, охранителят му загина 

В Киев беше извършено покушение срещу депутата от Радикалната партия Ихор Мосийчук. Той е ранен и настанен в болница, съобщи ТАСС, цитирайки говорител на украинската полиция.

При излизането на депутата от телевизионния канал "Еспресо" бил взривен паркиран пред сградата мотоциклет. Ранени са общо пет души, единият от които е починал в линейката по пътя за болницата. По-късно стана известно, че това е охранителят на депутата.

Сред ранените, освен Мосийчук, са двама полицаи и случайно преминаваща жена. Те са получили наранявания с различна тежест от летящи отломки. Според някои съобщения сред ранените е и политическият анализатор Виталий Бала, но засега това не е потвърдено.

Марк Грес - помощник на Мосийчук, каза по телевизия "112 Украйна", че той е получил "множество рани от летящи отломки по крайниците, гърба и корема", но няма заплаха за живота му и в момента хирурзи го оперират. Охранителят, който е успял да го прикрие с тялото си, е починал в линейката по пътя за болницата, потвърди Грес.

Съветникът на вътрешния министър на Украйна Зорян Шкиряк, цитиран от ТАСС, нарече взрива "терористичен акт". Той писа във Facebook, че следствието по случая е предадено на Украинската служба за сигурност, като процесуалното ръководство се извършва от генералната прокуратура на страната.

Засега полицията не казва нищо относно евентуални извършители или за възможните мотиви за покушението. Според лидера на Радикалната партия Олех Ляшко опитът за убийство на Мосийчук несъмнено е свързан с неговата професионална дейност и с политическите му позиции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    6 6 Отговор
    Вони на малък орк.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Стефан

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Вони на промит мозък...
  • 3 Прометей

    4 3 Отговор
    ““....Путин е виновен“;)
  • 4 шорошче

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Ама разбира се, ма как може ли да не е! Видях го лично той колеше, колеше, колеше...опааа, то било бомба. Ами бомбеше, бомбеше, бомбеше..., дзвер бе, как не се спря!
Новини по държави: