26 Октомври, 2017 13:05 4 328 5

Повишиха заплатата на Ердоган

  • реджеп ердоган-
  • заплата-
  • турция-
  • абдуллах гюл

Силният човек в Анкара вече ще получава нетно месечно възнаграждение от 8745 евро

Повишиха заплатата на Ердоган - 1
Снимки: БТА/АР

Заплатата на турския президент Реджеп Ердоган ще бъде повишена с 3776 турски лири (845 евро). Силният човек в Анкара вече ще получава нетно месечно възнаграждение от 39 071 турски лири (8745 евро), съобщават медиите в южната ни съседка, като се позовават на проектобюджета за 2018 г.

Брутната заплата на турския президент от догодина става 59 хиляди турски лири (от 53 250 турски лири досега), т.е. 13 220 евро.

Бившите президенти на Турция получават 40 на сто от брутното заплащане на труда на действащия държавен глава. Това означава, че пенсията на Абдуллах Гюл и Ахмет Неджет Сезер ще нарасне на 23 600 турски лири (5285 евро).

Вдовицата на покойния държавен глава Тургут Йозал - Семра Йозал също ще се възползва от по-висока месечна сума, изплащана от държавата, в размер на 17 684 турски лири (3960 евро).

Повишиха заплатата на Ердоган

Приблизително същата сума (17 682 турски лири) ще получават и бившите министър-председатели на страната.

Депутатите в пенсия също ще се радват на по-високо заплащане в размер на 10 620 турски лири.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    8 4 Отговор
    За плюене по всички? Че тогава и на нашите безродници трябва да им повишат порциона!
  • 2 onq s konq

    4 0 Отговор
    Честито Ердо!Естествено че бат Бойко ше му отиде на гости,щото черпенето се очертава "5 звезди":)
  • 3 Хомофоб

    6 0 Отговор
    Тоз голям сиромах.Всички наши депутати взимат повече от него.
  • 4 Хасаня

    2 1 Отговор
    И този същия канцерогенен израстък с продадена на арабите душа ще говори за морал? Заради кражбите му в момента лирата е на най ниско ниво от десетилетия.. явно затова си увеличава заплата, че любимият му електорат да не разбере за откраднатите суми..
  • 5 гост

    2 1 Отговор
    Не мислете за заплатите на други хора, а се замислете за вашити депутати , които за неявяване в парламента си увеличават заплатите.Те не могат да направят половината неща, които може Турския президент Реджеп Ердоган.Ейваллах на човека.
Новини по държави: