Last news in Fakti

26 Октомври, 2017 14:55 2 252 5

Русия ще въоръжава и Катар

  • катар-
  • русия-
  • сергей шойгу-
  • тамим бин хамад ал тани-
  • доха

Доха и Москва подписаха споразумение за сътрудничество в областта на отбраната

Русия ще въоръжава и Катар - 1
Снимки: БТА/АР

Катар и Русия подписаха споразумение за сътрудничество, предаде Reuters, цитирайки официално изявление на катарските власти.

Това стана при посещение на руския министър на отбраната Сергей Шойгу в емирството.
Според Москва това е била първата по рода си визита.

Споразумението е подписано вчера след срещу на Шойгу с емира на Катар Тамим бин Хамад ал Тани и министъра на отбраната Халид бин Мохамед ал Атия.

"Беше подписано споразумение за военно сътрудничество", се казва в изявление на катарското министерство на отбраната. Подписан е бил и меморандум за разбирателство за сътрудничество в областта на противовъздушната отбрана и доставките на оръжие, пише още в текста, който не съдържа повече подробности.

Това е поредното военно споразумение, обявено от Катар след началото на кризата с арабските му съседи през юни. Оттогава емирството сключи договор на стойност 10 милиарда евро за покупка на изтребители Ф-15 от САЩ и 24 изтребителя "Тайфун" от Великобритания.

Русия ще въоръжава и Катар

Саудитска Арабия, Бахрейн, Обединените арабски емирства и Египет прекъснаха дипломатически отношения с Катар на 5 юни. Последните обвиняват Доха в подкрепа на тероризма и сближаване с Иран. Катар отхвърля тези обвинения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    23 7 Отговор
    Вчера подписаха с Филипините-днес с Катар..оня ден със С.Арабия....На турците продават...Нещо става интересно-русите май режат от баницата на говедарите...

    Коментиран от #2

  • 2 АСЕН

    6 15 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    На Филипитите калашници ще дава леко стрелково оръжие ама викаш парче от баницата са отрязали

    Коментиран от #3

  • 3 КАТО ЗА НАЧАЛО

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "АСЕН":

    МИ ТИ КО ИСКАШ ПОДВОДНИЦИ И САМОЛЕТОНОСАЧИ ЛИ
  • 4 герберасите на власта

    10 1 Отговор
    Колкото и да си лаем по форумите повечето държави не гледат производителя ,а кое е по добро за тях затова се получава така след сирииския конфликт доста правителства се насочват да купуват по ефективни оръжия ,малко са като нас съгласни на самолети Ф-16 не знам коя си употреба ,аналога на същите (МИГ ) руснаците ги дадоха подарък на сърбите ,все сме имали партнъори във воините но с такива "циции"още не сме се събирали.
  • 5 Пешо

    0 4 Отговор
    Със спътници убийци ще въоръжава... Като ги види човек направо ще пукне от смях.