Last news in Fakti

27 Октомври, 2017 08:55 1 456 10

ООН: Дамаск използва зарин в Хан Шейхун

  • сирия-
  • хан шейхун-
  • химическо оръжие-
  • дамаск-
  • антониу гутериш-
  • башар асад

Генералният секретар Гутериш вярва на комисията, обвинила Дамаск за химическото нападение

ООН: Дамаск използва зарин в Хан Шейхун - 1
Снимки: БТА/АР

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш вярва в професионализма и безпристрастността на комисията, обявила властите в Дамаск за отговорни за атаката с газ зарин срещу сирийския град Хан Шейхун на 4 април, заяви говорителят на Гутериш - Фархан Хак. Той коментира доклад на Съвместния механизъм на ООН и Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО).

Генералният секретар подчертава, че е напълно убеден в професионализма, безпристрастността и обективността на механизма и благодари на ръководството на комисията и нейните членове за усърдната и безкористна работа", каза говорителят, цитиран от ТАСС.

Хак отбеляза, че Гутериш е благодарен на страните, които оказват материална подкрепа на разследващите химическите атаки в Сирия, и че очаква обсъждането на доклада на комисията в Съвета за сигурност.

ООН: Дамаск използва зарин в Хан Шейхун

По-рано агенциите цитираха и откъс от поверителния доклад, според който сирийските власти са отговорни за използването на зарин в Хан Шейхун.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Констатация

    29 5 Отговор
    Поръчката е изпълнена от този мазник, раздават се наградите! Между другото разбрах, че Асад и някакъв първи братовчет на Путин са убийците на Кенеди, но доклада не е готов още - от Холивуд нещо се бавят с "доказателствата".
  • 2 Прометей

    11 4 Отговор
    Същите лакърдии ги слушахме и за Садам, оказа се, че НИКОЙ не намери и следа от химическо оръжие, НО “демократизаторите“ го обесиха БЕЗ съд и присъда, въпреки, че беше избран НАПЪЛНО законно от иракския народ, скоро ще си платят с лихвите всички “носители на западни ценности“.....всичките им 99 пола!
  • 3 стоян георгиев

    3 14 Отговор
    ааааа ето що руснаците сложиха вето на разследването!щото са знаели кви са данните от доклада :))))!сега всичкото на заплата в масква да поче да троли,как оон лъже!!!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Трол

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Не бе душко, чети:
    Публикувано във факти.бг: Преди гласуването Русия предложи разглеждането на въпроса да се отложи за 7 ноември, за да се изчака доклада от разследването на нападението в Хан Шейхун на 4 април. Предложението обаче не получи достатъчно подкрепа.
    Рашъните наложиха вето като реципрочна мярка именно за да се изчака проверката за Хан Шейхун. А каубоите отказаха тогава. А САЩ си лъжат, ти го знаеш ама ти плащат да си трайкаш.

    Коментиран от #5

  • 5 стоян георгиев

    3 12 Отговор

    До коментар #4 от "Трол":

    сащ дали лъжат незнам ,но ти че лъжеш постоянно го доказах нагледно в последните дни.я разкажи как родшилд с банката си купил лукоил или как асад завладял полето омар или ми разкажи за невидимите 100 пикапа дето минали през фронта със 600 джихадиста????смяхххх!
    сега отново.почваш в новата тема да замъгляваш инфото.сащ предложиха преди няколко дни да се направи разследване за зарина в сирия.русия блокира предложението .сега излиза и доклада за въпросния хан шеихун и се оказва ,че пак е с мнение ,че асад е използвал зарин.демек руснаците искаха да забавят времево и се оправдаха с въпросния доклад,а в техен ущърб ,доклада изтече и е срещу асад.сега да видим кво ще кажат!и ти кво ще кажеш с нов ник .може би пак ще гадаеш за пола или правописа :))))!

    Коментиран от #7

  • 6 Пеньо

    2 13 Отговор
    Безродниците стигнаха до там, че да защитават касапина от Багдад, който изсели 2 милиона кюрди и изби 180хиляди включително и с отровен газ! Бих искал да ви видя при кюрдите и да им кажете:Добре си бяхте вие при Садам! Кажете им, че в Халабджа изобщо не е използван газ! Не искам и да си мисля какво ще последва!
  • 7 Трол

    14 2 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Ще ти обърна внимание защото е весело с теб! Аз имам банка и искам да купя нещо, банката няма право да го купи, така казваш ти. Е какъв е проблема нещото, което искам да купя да вземе заем от мойта банка и при неизплащане на заема кво става? Или аз като собственик на банката да взема от нейните авоари и да си купя квото си искам? Нещо, като заем от самия себе си. Не коментирам, че съм ти дал цитат от друг човек препредаден от журналист а не мое мнение. Но това е жалко заяждане от твоя страна. Друг е въпроса, когато ти казваш, че Афганистан е настигнал Китай по икономическо развитие без да даваш цитат, т.е. твое лично мнение. В такъв случай на мен не ми остава нищо друго освен да се възхищавам на тъпотията ти!
  • 8 стоян георгиев

    1 5 Отговор
    ха,хао,хо,хо,ха....имаш банка и си теглиш пари от себе си а?има една лееека подробност убавецо ненагледен .парите в твоята банка не са твои!!!!та нямаш право да теглиш пари от твоята банка за свои нужди.тва на запад е регламентирано и абсолютно забранено иначе ще стане навсякъде там като тук с ктб.лошото е че нямаш ни срам ни сурат и продължаваш да даваш акъл!китаи и афганистан в огромен период от време ,а именно след идването на американците в афганистан имаха близък ръст на икономическо развитие.тва не е таина има диаграми бол за икономиката на афганистан.ето ти бвп на китаи :http://bg.theglobaleconomy.com/China/
    и на афганистан:http://bg.theglobaleconomy.com/Afghanistan/GDP_current_USD/
    сравни как се развиват графиките .вярно е че в последните 3 години афганистан имаше проблеми с тренда заради проблеми със сигурността,но от 2000 до сега графиката е показателна.та тва съм имал предвид ,когато съм писал за икономическото развите на афганистан и китаи.

    Коментиран от #9

  • 9 Трол

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Човечеее, БВП на Китай е 11 трилиона а на Афганистан 11 милиарда $!!!! Какъв тренд, какъв бренд, тичай в спешното!

    Коментиран от #10

  • 10 стоян георгиев

    1 5 Отговор

    До коментар #9 от "Трол":

    кво общо има големината на икономиката с тренда?афганистанската икономика има ръст на развитие като на китаи,но тръгва от различна база.трудно е да се разбере от фатмак,но като не разбираш не се активираи!чети и си записваи!