27 Октомври, 2017 11:50 1 078 7

Twitter обяви война на руски медии

  • twitter-
  • rt-
  • спутник-
  • туитър

Социалната мрежа блокира рекламите на RT и "Спутник"

Twitter обяви война на руски медии - 1
Снимки: Shutterstock

Администраторите на Twitter ще блокират поместването върху платформата на микроблога на реклами, качвани от акаунти на руските медии RT и "Спутник", предаде Reuters.

Решението, което влиза в сила незабавно, е взето въз основа на заключението на разузнавателната общност в САЩ, че двете медии са се опитвали да се намесят в изборите зад Океaна през 2016 г. от името на Кремъл.

В неподписано изявление на сайта си Тwitter заявява, че намесата в избори "не е нещо, което искаме" в тази социална мрежа и посочва, че е водила собствени разследвания на двете медии.

"Това решение не бе взето с лека ръка и сега предприемаме тази стъпка като част от ангажимента си да защитаваме почтеността на ползването на Тwitter от потребителите", заявява компанията.

Социалната мрежа съобщава, че е спечелил от платените реклами на RT около 1,9 милиона долара и ще дари тази сума "в подкрепа на външни изследвания как се използва Тwitter в граждански инициативи и по време на избори".

Twitter обяви война на руски медии

Компанията уточнява, че ще позволи на RТ и "Спутник" да поддържат свои редовни акаунти, но без реклами.

Миналия месец Тwitter обяви, че са блокирани около 200 руски акаунта след разследване на опити за онлайн намеса в изборите.

Twitter обяви война на руски медии

Англоезичната руска телевизия RT заяви в сайта си, че отделът по продажбите на Тwitter й е оказвал натиск през 2016 г. да отделя големи суми за платени реклами преди изборите в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОБИ КОЧА

    10 0 Отговор
    Това ще да е заради най -видния им потребител
  • 2 Пеньо

    17 13 Отговор
    Малкият орк умело използва свободата в нета за хибридната си война!

    Коментиран от #5

  • 3 Sergiy

    18 15 Отговор
    В САЩ бавно ама разбират, че трябва навсякаде да се блокират, тези путиноиди/московито-"руснаци"

    Коментиран от #4, #7

  • 4 ПКК

    13 17 Отговор

    До коментар #3 от "Sergiy":

    Е, ТИ НАЛИ ГО РАЗБРА ВЕДНАГА. И КАК ТИЯ НЕОБРАЗОВАНИ ПИЯНИЦИ МОГАТ ДА ИЗПОЛЗВАТ ИНТЕРНЕТ, ТЕ ВЪОБЩЕ ИМАТ ЛИ НЕТ. ТОЛКОВА БИЛИ ИЗОСТАНАЛИ, АМА СЕ МЕСЕЛИ В ИЗБОРА НА ПРЕЗИДЕНТ НА ВЕЛИКИТЕ С А Щ
  • 5 гост

    13 17 Отговор

    До коментар #2 от "Пеньо":

    Ти големия орк ли си
  • 6 Марио

    9 15 Отговор
    Абе най различни кравари на големи постове дрънкат от трибуната, че правят всичко възможно за да свалят Асад, включително и военна намес, който е законно избран от сирийския народ. Всички "демократи" си мълчат като риби и са се на.рали от страх да не би по някакъв начин да не угодят на гоуемия орк с русолявия перчем. Иначе това на е краварски опит за намеса на избора в чужда държава.
  • 7 Румяна Костова

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "Sergiy":

    Точно в това им е проблема,че бавно и трудно разбират геополитическата ситуация в момента,замаяни от собственото си величие.Е,настъпват други времена и на шахматната дъска има перфектно замисляш ходовете си играч.