Last news in Fakti

27 Октомври, 2017 18:20 1 235 3

За ЕС нищо не се променя

  • ес-
  • доналд туск-
  • каталуния

Доналд Туск обяви, че Съюзът вижда само Испания като свой потенциален събеседник

За ЕС нищо не се променя - 1
Снимка: БТА/AP

В очите на ЕС, решението на Каталуния да обяви независимост, не променя нищо в нашето отношение спрямо Испания. Това заяви председателя на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от РИА Новости.

„За ЕС нищо не се променя. Испания си остава единственият наш възможен събеседник. Надявам се испанското правителство да действа съобразно силата на аргументите, а не съобразно аргументите на силата“, заяви Туск.

По-рано днес парламентът на Каталуния при решение за обявяването на независимост на региона. Маклко по-късно испанското правителство реши да задейства клаузата за отнемане на автономията на региона.

Каталунците гласуваха за независимост по време на референдум, който се проведе през миналата седмица. ЕС прие решението на Испания, че резултатите от референдума не са съобразени със закона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не е нормално

    8 0 Отговор
    Нещата в Каталуния са нормалното развитие в размките на ЕС и е най-добре ЕС да го приеме. Ще има и други такива случаи и е най-добре новите държави да си останат част от ЕС. Каталуния е по-голяма като териотирия и жители от доста от сегашшните държави в ЕС, а и е по-богата. Така че да не режем клона на който седим.

    Коментиран от #3

  • 2 чичо ви

    2 3 Отговор
    И ти си прав, ама ще се създаде прецедент и после и други ще искат. Най-вероятно ще ги натирят яко, та да си знаят и другите сепаратисти в Европа
  • 3 И таз добра

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Не е нормално":

    Естествено че е богата,испанското правителство е създало всичко тоеа
Новини по държави: