Last news in Fakti

28 Октомври, 2017 08:53 8 029 14

Пентагонът: Мощен ответен удар срещу Северна Корея

  • джеймс матис-
  • сащ-
  • северна корея-
  • пентагон-
  • южна корея

Матис обеща на Пхенян масиран военен отговор в случай на използване на ядрено оръжие

Пентагонът: Мощен ответен удар срещу Северна Корея - 1
Снимки: БТА/АР

Американският министър на отбраната Джеймс Матис заяви, че заплахата от ядрена ракетна атака от страна на Северна Корея се засилва. Той отправи това предупреждение в Сеул, където разговаря с южнокорейския си колега Сон Йон-му, предадоха световните агенции.

Матис обаче предупреди Пхенян, че неговите бързо напредващи програми за ядрено и балистично оръжие, няма да укрепят, а ще подкопаят неговата сигурност.

Ако Северна Корея продължава по настоящия път на балистичните ракети и атомните бомби, това ще бъде контрапродуктивно и в действителност ще намали нейната сигурност, каза Матис.

Министърът заяви, че САЩ никога няма да приемат една ядрена Северна Корея. Той предупреди Пхенян да не допуска грешки и каза, че всяка атака срещу САЩ или срещу съюзниците им ще бъде разгромена и всяко използване на ядрено оръжие ще бъде посрещнато от Вашингтон с масиран военен отговор, който ще бъде едновременно ефикасен и съкрушителен.

Пентагонът: Мощен ответен удар срещу Северна Корея

Матис е на обиколка в Азия преди за там да отпътува и американският президент Доналд Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 расулюлах

    69 29 Отговор
    Министърът заяви, че САЩ никога няма да приемат една ядрена Северна Корея.
    хахахах боли го Кими дали ше го приеме или не те ядрените ракети стоят в силозите и дали ги приема краваря или не като ударят щетите ще са реални и и ше требва да ги приеме а паднат ли в С корея ядрени бомби евентуално аз да съм на Путин веднага запо4вам война на унищожение спрямо сащ без изобщо да се замисля все пак те атакуват задния ми двор а саш требва да се зали4ат от земята и да не остане и грам от тях и вси4ко свързано с тях

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 бай той

    57 16 Отговор
    Ама те краварите и до сега не е приемаха. Кво се правят на ощипани! Да си спомнят какво направиха със С. Корея и колко народ са изтрепали там! Дефакто те са във война, защото никога не са е спирали. Преди с бомби и самолети, а сега със санкции.Фактически и документално са във война, защото няма документ, който да е спира, примирие и т.н. Тъпите янки забравят ли каква са е надробили там, че продължават с простотиите си и нагнетяване на напрежението. Ясно ми е, че оръжейното им лоби иска война, но дали света ще позволи да продължат да си развяват байрака тези затлъстели олиг0френи. Там са Китай и Русия и този път ще настъпят мотиката, като гледам...
  • 4 Някой

    32 4 Отговор
    Много простотия има на тоз свят.
  • 5 Ганьо Говнарев Говньо

    11 41 Отговор
    Долна крадлива подла комуняшка измет! Ние под лозунга на ДЕМОКРАЦИЯТА ще ги размажем! Ще намерим начин да им наритаме мазните комуняшки задници!

    Коментиран от #14

  • 6 Прости ми Господи!

    37 15 Отговор
    Колкото повече чета статии за "правотата" на ФАЩ относно други страни, толкова повече ми се иска да я сравнят със земята... Затова спирам да чета статии, в които се пише за тях :(
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 по темата

    20 10 Отговор
    Добрият американец е този, чийто труп гние, а най-добрата миризма е тази, на гниещ американски труп
  • 9 ДА ДА

    16 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: всяко използване на ядрено оръжие ще бъде посрещнато от Вашингтон с масиран военен отговор...Един вид цялата Корея ще затрият, това била грижата на САЩ за съюзника, но пък няма да има заплаха за тях..браво краво.
  • 10 косъма

    13 4 Отговор
    американците да си стоят в таях иначе ще ядат пердах от КАТЮША
  • 11 мнение

    10 4 Отговор
    Като гледам Америка докара и този път нещата до война. Въртят, сучат и като вземат някоя държава на мушка, докато не я разсипят не мирясват.
  • 12 Барчо

    8 2 Отговор
    Гледам, чета, гледам, чета и си мисля следното: Света е пълен с олигофрени, които нито четат, нито са осведомени.
    До сега краварите са тези, които искат да разбият СК на атомните и части, а сега звучи все едно СК е заплашила някой да атакува и той е САЩ.
    Когато искаш да атакуваш някой, то трябва да си обоснован. Изгодата е най-важното. СК няма изгода да превзема и завладее нито скалистите планини, нито някоя друга територия. Интерес няма, но краварите непрекъснато вдяват некви интереси, колкото и да са неадекватни. Важното е да хванат декиш. И в един момент СК не са нападнати, а агресори, на които са и отсечени крачетата.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Хохи

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ганьо Говнарев Говньо":

    МарЖ на СЕЛООО
Новини по държави: