Last news in Fakti

28 Октомври, 2017 18:49, обновена 28 Октомври, 2017 19:08 1 686 0

Експлозии разтърсиха центъра на Могадишу

  • могадишу-
  • сомалия-
  • експлозия

Не се знае точният брой на загиналите в сомалийската столица

Експлозии разтърсиха центъра на Могадишу - 1
Снимка: БТА/АР, изображението е илюстративно

Сомалийската столица Могадишу бе разтърсена от две експлозии. Тези събития се случват само седмица след като силна бомба уби повече от 350 души в града, припомня BBC.

Все още не се знае какъв е точният брой на загиналите. От местната "Спешна помощ" споделят, че се грижат за най-малко 15 ранени, а "труповете са много".

Първият взрив е причинен от кола-бомба, врязала се в хотел Nasa Hablod Two. Втората експлозия е последвала минути след това. Тя е била в близост до сградата на парламента.

Кметът на Могадишу Абдула Аден сподели пред Reuters, че пострадалият хотел "почти винаги е пълен и често се посещава от адвокати и високопоставени военни".

Терористичната организация "Ал Кайда" отрече да има връзка с атентатите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА