29 Октомври, 2017 08:45 3 377 26

НАТО: В обсега на севернокорейските ракети сме

  • нато-
  • северна корея-
  • южна корея-
  • йенс столтенберг

Алиансът има и възможността, и решимостта да нанесе контраудар, заяви генералният секретар Йенс Столтенберг

НАТО: В обсега на севернокорейските ракети сме - 1
Снимки: БТА/АР

Ракетите на Северна Корея могат да достигнат територията на страни-членки на НАТО, предаде Reuters, като цитира интервю на генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг, публикувано в японския в. "Йомиури".

"И Европа се намира в обхвата на ракетите на КНДР. Страните от НАТО вече са изложени на заплаха", подчерта той.

Столтенберг припомни, че през цялата си история алиансът е защитавал своите членове от балистични ракети чрез сили за сдържане. "НАТО има и възможността, и решимостта да нанесе контраудар", заяви той.

В центъра за киберсигурност на НАТО, намиращ се в естонската столица Талин, ще бъдат изпратени японски специалисти, добави Столтенберг, който започва посещението си в Япония. Той подчерта, че се разглежда възможността за широко японско участие в ученията по киберсигурност на НАТО.

НАТО: В обсега на севернокорейските ракети сме

Генералният секретар на НАТО добави, че е необходимо да се оказва натиск над Пхенян, включително чрез строго спазване на икономическите санкции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохи

    36 9 Отговор
    Айдеееее пак НАТО
    АБЕ ВИЕ ЖУРНАЛИСТИТЕ ЗА ВОЙНА ЛИ НИ ПОДГОТВЯТЕ ИЛИ ПИШЕТЕ ПО СЦЕНАРИЙ ИЛИ И ДВЕТЕ

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    14 33 Отговор

    До коментар #1 от "Хохи":

    Тревожните думи са ЛИЧНО НА СТОЛТЕНБЕРГ- ГЕН.СЕКРЕТАР НА АЛИАНСА,ти го мислиш за журналист който те подготвя за война.Що не пробваш с ударни дози очистително -може пък и да се отървеш от поне част от простотията си...
  • 3 бай Мите

    42 9 Отговор
    На този педал на какъв език ракетния човек да му обясни че никоя държава не е застрашена от бомбене освен говедарника.

    Коментиран от #4

  • 4 да се вземе предвид

    40 7 Отговор

    До коментар #3 от "бай Мите":

    Той е просто една пионка която прави и говори каквото му наредят от САЩ. А война ще има щото краварите много силно я искат, обаче са заслепени и не разбират че ще я загубят, и последиците за тях ще бъдат катастрофални, ама те си го заслужават. Пък тоз е просто кандидат-затворник след процеса за военни престъпления и такива срещу човечеството който ще последва след разгрома на САЩ и съвсем естествения разпад на НАТО.
  • 5 no name no face no number

    42 7 Отговор
    Ако С. Корея удари въобще някой, то това ще са единствено и само САЩ. Другите приказки са измислица с цел други държави да поемат вината на виновниците от Сащ.

    Коментиран от #7

  • 6 да да

    30 6 Отговор
    Този, чиляк не е добре със здравето личи си по приказките му.
  • 7 Morgoth

    8 13 Отговор

    До коментар #5 от "no name no face no number":

    Ако Северна Корея удари някого, това ще е Южна Корея, евентуално и Япония. Към момента единствената възможна агресия към САЩ е към техни военни на територията на Южна Корея.
  • 8 факт

    33 7 Отговор
    Daily Mail: Русия изпита боен комплекс «Сатана-2», който с един удар може да уништожи Великобритания
  • 9 Фриман

    26 4 Отговор
    Тоя цървул говори така, защото трябва да сплоти всички бази на нато! Страх му е, че при истинска угроза ще останат сами и други страни членки в нато ще се оттеглят от конфликта. И това ще вярно решение за запазване на суверенитет и за да избегнат санкции, коите могат да се обърнат много бързо! Те за това, че ще бъдат съдени и не мислят, а така ще стане! Хитлер също не се е възприемал, като голям агрессор в началото, а сега Германия все още изплаща обезщетение на евреите! И цялото му окръжение е съдено или екзекутирано! Е такъв е финала на забравници!
  • 10 Расулюлах

    19 15 Отговор
    Хайде Кими подтиснатите хора от капиталистическото робство са със теб удуши терориста саш

    Коментиран от #11

  • 11 Свободен

    14 26 Отговор

    До коментар #10 от "Расулюлах":

    Що не отидеш в северна корея? Уникално преживяване - за закуска люцерна, на обяд бездомно куче, вечеря - няма, а ток има от 10 сутринта до 6 следобяд, и също така по 5 пъти на ден ще се кланяш пред паметника на дебелия кими. Телевизия има веднъж в 12:30 където ще гледаш за поредния ядрен взрив.

    Коментиран от #26

  • 12 Трапер

    2 14 Отговор
    Никой не е застрахован . Не е задължително СК да атакува с ICBM с ядрени бойни глави . Имат и опция да продадат бомбите на трета страна или екстремистка организация чрез която да направят "мръсната" работа я в САЩ , ЕС , а защо не и в Русия !
  • 13 УЧЕН

    16 2 Отговор
    ПЛЕВНЕЛИЕВ - следващият ген. секретар на НАТО !
  • 14 Бат Мишо

    17 2 Отговор
    Сев корея да удари Южна с оръжие за масово унищожение ВИИ ЧУВАТЕ ЛИ СА , ВРЪЗВАТЕ ЛИ СА на поръчкови лаланици
    1 на никой не му трябва носител за 8000 км да дава милярди за да закара бомба на 20 км
    2 Да метнеш водородна бомба на 20 км от границата си е като да седнеш на буре с барут със запалена цигара и ДА Я ПУСНЕШ В БУРЕТО
    Знаем че НАТО наля много пари за да се бори с руското влияние в Източна Европа .....ама ептен за амсалаци на зехте....
    Тука не е краварника , народа масово е служил в армия ,работил с оръжие и грамотен прекалено за евтина католическа пропаганда......
    Зная че се надявате да баламосате младото неслужило и объркано поколение ама СПРЕТЕ СА
    ЩОТО като додат руските танкове ще ва намерим и сииииичко ще си платите
  • 15 Бат Мишо

    10 2 Отговор
    всички знаем че Русия гледа да вдигне разходите на запада ,както запада нейните ......захапят ли плувката да влязат в корея на 80 км от руска и 20 от китайската граница на запада ни пари ще му постигнат ни ковчези докат излезе точно кат предния път в Корея...Путин отга ги чака да му додат у гората пак близо до бърлогата на баба Меца......
    слагам си кратуната че 2 часа след кат почне кютека ще завървят колони с секво оръжие от Русия ....ако вече не са там скрити дълбоко само да са разопакова кат Миг 21 в корея 1 УАР
  • 16 Бат Мишо

    8 1 Отговор
    ПС
    кат си спомням аз кат служих и руската практика за война
    ДАЖЕ съм 87.4% сегурен че вече С корейските пилоти и зенитчици и са на ,,командировки,, и ,, екскурзии,,в Русия ..... и са потят яка с усвояване на СС 300 СС400 сс 500 и Миг 35 и Су Пак фа.....които ще им се появят РЕЗКО на въоръжение както и ракетите им се появиха НЕЗНАЙНО ОТКЪДЕ
  • 17 Бат Мишо

    8 2 Отговор
    за разлика от арабите на Садам северо корейският народ помни американските добрини
    като напалма , агент ,,ориндж,, и геноцида ...на американската ,,димокрация,,- който не помни баща му го е усведомил
    и няма да има нито вързали се на песните че Ким е луд диктатор
    нито предали се войници.....
    численност имат , боен опит също-ще им трябва само по съвременно оръжие, коетоможе да се реши ако граничиш с държава производител на оръжие в света НОМЕР 1 за последните 58 год ПОДРЕД и номер 2 за последните 14
  • 18 Бат Мишо

    7 3 Отговор
    още през виетнамската и корейската война 60-те и 70 те
    на ФАЩ беше надлежно обяснено че ВСЕКИ който смета да метка оръжие за масово унищожение на 20 км от Руската и Китайката граници ще си има работа с КНА и Червената армия и МАСИВЕН ядрен контраудар

    Коментиран от #20, #21

  • 19 Барчо

    9 0 Отговор
    Не само че се опитват да ни подготвят за тази нелепа и чужда война, но искат и да ни въвлекат в нея. Ние трябва да сме най-големите малоумници за да се вържем на тая краварска заигравка.
  • 20 Барчо

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "Бат Мишо":

    Краварската политика в момента е да повтаря едно и също от различни държавни и военни служители. СК е заплаха за САЩ, но е заплаха и за ВАС. Ние ще ви защитим, защото сме съюзници. А на практика краварите разбутаха севернокорейския осарник, като са смятали че ще ги опаткат за нула време и ще си сложат военните бази на руската граница. Само че не и се получи сметката и сега искат да въвлекат в този измислен от тях конфликт държавите, които си нямат хабер.
    Преди седмица имаше пак някакво налудничаво изказване, че корейците като изстрелят ракетите си срещу американците, те щели да ги свалят още над руска територия. Пътя на ракетите е от там. Кой ли ще го допусне обаче това, се пита в задачката????
  • 21 Барчо

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "Бат Мишо":

    През виетнамската война всеки може да си направи статистическата справка на свалените американски и виетнамски летателни апарати. Съотношението е горе долу едно към сто в полза на Виетнам. А повечето свалени виетнамско-руски летила са били в самото начало, защото дръпнатите не са имали изобщо опит и са били лесна мишена. След месец обаче нещата се променят драстично откъм военната стратегия и накрая се получава, че за всяко свалено виетнамско летило са свалени около сто американски. Статистиката е достъпна за всеки кравар. Ако обаче се погледне и другата статистика за свалени американски самолети в мирно време заради навлизане в чуждо въздушно пространство, цифрите също са плашещи. Прехвалените американски едва ли не фантастични самолети биват сваляни във времето от Иран, Ирак, СССР, Пакистан, Китай ..... и то не във военен конфликт.
  • 22 Стефанов

    4 1 Отговор
    АБСОЛЮТНО Е ПРАВ!! БЪЛГАРИЯ, РУМЪНИЯ И ТУРЦИЯ СМЕ ПОД ЗАПЛАХА ОТ ВОДОРОДНИТЕ БОМБИ НА КИМ, АКО РЕШИ ОБАЧЕ ЧЕ СМЕ ВРАГОВЕ, И КОЕТО Е ПО ЛОШОТО НИЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА С КАКВО ДА ГИ СПРЕМЕ!!!!! ДОКАТО ДРУГИТЕ ИМАТ - ТУРЦИЯ ЗАТОВА КУПУВА ЦЕ400, РУМЪНИЯ ИМА ПЕЙТРИЪТ, НАЙ-ДОБРЕ Е НЕЩАТА ДА СЕ РАЗРЕШАТ ПО МИРЕН ПЪТ С ОТСТЪПКИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ !!!!

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Барчо

    7 2 Отговор

    До коментар #22 от "Стефанов":

    Знаеш ли колко е разстоянието между България и СК, че да сме и в обсега? 7 900 км. Та в скоро време едва ли ще имат ракета с такъв обсег. А и да имат, не виждам какъв ще е интереса да ни стрелят. Те нямат абсолютно никакъв стратегически интерес да си хабят ракетите за такива като нас, дори и да стигат до тук.
    Тези приказки че сме заплашени са глупости. Бихме били заплашени само тогава, когато американците си направят тук база и ни курдисат ядрени бойни глави, насочени към СК. А сега сме си шапка на тояга и е тъпо да се ловим на малоумни брътвежи за това, че сме ЦЕЛ.
  • 24 НАТО ВЕЦ

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "Стефанов":

    За едно си близо до истината, а именно че ни "подгряват" да си купим краварско ПРО. Аз обаче бих заложил на "братята" от източния фланг, дето си купуват С400. Власите да си се "давят" "патриотично".
  • 25 Трапер

    2 2 Отговор
    Язовеца пак се скътава . Но той е смел NATOвец и достойно ще брани източния фланг на Алианса. А ние от Запад ще поддържаме фронта
  • 26 Така е

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Свободен":

    Свършиха им кучетата вече! Сега са на последните диви тревопасящи животни и догодина само трева. Скоро ще ядат барута от снарядите или ще усвоят нов метод за набавяне на енергия от термоядрен синтез
Новини по държави: