29 Октомври, 2017 16:34 1 785 6

Спонсори искат бойкот на Брюксел

  • великобритания-
  • брекзит-
  • тереза мей-
  • консервативна партия

Финансовите благодетели на британската Консервативна партия подкрепиха идеята да не се сключва споразумение с ЕС

Спонсори искат бойкот на Брюксел - 1
Снимки: БТА/АР

Най-големите спонсори на управляващата британска Консервативна партия призоваха премиера Тереза Мей да напусне ЕС, без да сключва споразумение с Брюксел, ако то не е изгодно за Лондон, пише в. Observer.

Според медията някои евроскептични консерватори са недоволни от бавния ход на преговорите и настояват Лондон да си запази възможността да излезе едностранно от ЕС.

"Ако бъде сключена поредната лоша и неизгодна сделка с ЕС, дразнещият и сеещ разногласия въпрос за Европа няма да изчезне, а ще тлее още едно поколение. Сценарият на излизане без споразумение ще ни освободи и ще ни отправи предизвикателство да се възползваме от множеството възможности, които ще се открият пред Великобритания", заяви консерваторът Майкъл Фармър, член на Камарата на лордовете.

Спонсори искат бойкот на Брюксел

"Евросъюзът саботира законопроекта за Брекзит, засилвайки непоносимият политически натиск над Мей. И все още не знаем дали търговското споразумение ще бъде изгодно за Великобритания и дали те ще продължат и в бъдеще да ни създават трудности, докато преминаваме през труден период", заяви Джереми Хоскинг, финансирал и кампанията за напускане на ЕС.

Спонсори искат бойкот на Брюксел

Преговорите между Лондон трябва да продължат до ноември следващата година, след което страните ще разполагат с половин година за ратификация на споразумението в националните парламенти. Самият Брекзит трябва да се състои не по-късно от март 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Извън закона

    10 1 Отговор
    Който плаща той поръчва музиката

    Коментиран от #3

  • 2 Европеец

    5 5 Отговор
    Айде по скоро да се махат островитяните-подлоги на краварите и да не чуваме повече за тях,ама да не чуваме наистина!Визи,мита,всичко,както им се полага.
  • 3 Диди

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Извън закона":

    Само че случаят тук е,че Англия поръчва,но не иска да плаща музиката,понеже си заминава.Точно това е проблема.ЕС иска Англия да плати милиарди,а тези не искат.Ако Англия не плати,това значи тези милиарди да бъдат финансирани от членките на ЕС.Брюксел трябва да си остане твърдо с позицията.
  • 4 Подводница

    4 0 Отговор
    "Преговорите между Лондон " страхотно и много точно казано
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Диди

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "EU njama budeshte":

    EU има бъдеще.ЕU,това значи мир и свобода в Европа.По голяма цел от това не може да има.
Новини по държави: