Last news in Fakti

30 Октомври, 2017 11:26 1 834 14

Северна Корея е заплаха за света

  • йенс столтенберг-
  • заплаха-
  • северна корея

Йенс Столтенберг призна, че ракетите на КНДР имат обсег до САЩ и Европа

„Северна Корея е глобална заплаха“. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от Chanel News Asia.

Столтенберг говори по време на своя визита в Япония.

„Ние сме загрижени за провокативното и безразсъдно поведение на Северна Корея. То представлява опасност както за държавите в региона, така и за целия свят. НАТО силно подкрепя дипломатическият и икономическият натиск на КНДР. Ние сме зад засилването на санкциите. Ние трябва да сме сигурни, че те се прилагат от всички.

Ние и вие знаем, че ракетите на Северна Корея могат да достигнат до Западното крайбрежие на САЩ и до по-голяма част от територията на Европа. Не трябва да се стига до използването на военна сила. Нужно е мирно разрешение“, заяви Столтенберг.

В рамките на своята визита, генералният секретар на НАТО обсъди и въпроси, свързани с териториалния спор в Южнокитайско море. Той проведе разговори с японски експерти по сигурността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Справедлив

    36 8 Отговор
    Аз досега не съм видял С.Корея да е нападнала някоя държава-незнам..може и да съм пропуснал нещо??? Ама САЩ и пудела и НАТО съсипаха бая държави и унищожиха милиони хора..Та тоя плужек,се изхвърля без много много да му мисли..
  • 2 гост

    29 5 Отговор
    А кой я направи такава?! "Интересно животно - като го нападнеш се отбранява...."
    Да ги бяхте оставили на мира - нека се комунизират както искат и да си правят каквото искат в собствената си държава.
  • 3 ха ха ха

    27 7 Отговор
    САЩ не е света, да си дойдем на думата :D

    золем вкарват думи в устата на Ким, само и само да го намразиме, ама нямааааа....
  • 4 Русенец

    28 7 Отговор
    Този бивш норвежки хипи, който сега е шеф на Нато, най-добре да го изпратят в някой лагер в Сев.Корея. Той е най-голямата заплаха за мира заедно със САЩ !
  • 5 Хомофоб

    26 7 Отговор
    Най - голама заплаха за мирното съществуване на свето това са световните терористи САЩ/НАТО. Кого е нападнал Ким?
    Аман от лъжите и пропагандите на нашите медии. Целта на това изкацване е марионетните държавици ОТ НАТО да тръгнат срещу СК.Поредната война, която иска САЩ, а ще я водят други в техен интерес.
    Какво става сега?
    Великата мощна непобедима армия на САЩ не иска да напада СК, само ги дразни и лаехнаоколо като пинчер. На друго място не са де колебали - Югославия, Ирак, Либия, Сирия.
    Явно вече са се на.рали.

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    1 16 Отговор

    До коментар #5 от "Хомофоб":

    Ами обясни го това на Ким-че американците вече са се насрали и са "безопасна игла",щото ЮК в момента се готви интензивно за ядрен удар от САЩ,а населението усилено тренира ЕВАКУАЦИЯ/бягство/!Успокой ги бе човек,НА ТЯХ ГО КАЖИ,НЕ НА НАС!

    Коментиран от #7, #10

  • 7 ha ha ha

    15 3 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    А крила да им дадат на южнокорейските идиоти, да литнат при нужда, няма ли? :D
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Столтенберг

    7 22 Отговор
    Според мен Северна Корея трябва да бъде ударена -с много мощтни конвенционални оръжия вкл. и с нови ,непознати до сега .Удара трябва да е толкова силен ,че тя да не може нито да стреля по Сеул с артилерия ,нито по някой друг с ракети.
    Да ,ще има много жертви .Но както казва Тръмп "Все пак е по добре жертвите да са там ,а не тук " Според Пентагона 300 000 в първите 30 минути на войната.

    Коментиран от #11, #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кики

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "Столтенберг":

    И защо мислиш, че това е правилното решение - да се удари С.Корея? Ако ти и вкъщи взимаш такива глупави решения, горко ти на семейството!
  • 12 реалист

    14 0 Отговор
    Тия вече стават смешни . Ореваха целия свят ,че били заплашвани . А северна Корея ,като всяка суверенна държава просто се грижи за своята сигурност и защита . Толкова е просто .
  • 13 Гост

    3 7 Отговор

    До коментар #9 от "Столтенберг":

    И подводниците на Ким , мобилните установки , които са неоткриваеми , и заровените дълбоко в шахти ракети на Сев. Корея вземат та се "изсерат" с водородни експлозии , що си мислиш че в САЩ са по -прости от теб, и ако решението беше със сила , до сега да не са го сторили, и чакат на твоя акъл.
  • 14 Бачо Киро

    5 1 Отговор
    ФАКТ! КНДР е заплаха за целия свят, НО не по начина, по който ни го представят! Северна Корея е непосредствена заплаха само и единствено за САЩ, но именно в опита си да я ликвидират, американците като нищо ще започнат нова глобална война! А този малоумник Тръмп като нищо може да удари и с ядрено оръжие!
    В региона няма партньори на Вашингтон, които да са съизмерими по възможности с евентуалните противници - Китай и Русия най-вече. Това не е Европа, която под "заплаха" от Русия да се въоръжава... Цялостната политика на САЩ в Далечния Изток ги остави с един единствен верен сътрудник - Южна Корея. И няма как да е - без помощ от САЩ Корея може много бързо да се "обедини" под комунистическо управление. Япония не е много сигурно до колко ще се замеси в евентуален конфликт, като се има в предвид, че ако САЩ първи предприемат военни действия (а вероятно и във всеки друг случай) Китай и Русия, а като нищо Виетнам и Лаос ще се включат на страната на КНДР... Голяма война, далеч от материка, в бързоразвиващ се регион, с големи природни ресурси - какво по-добро за САЩ от това! Американската мечта живее благодарение на опустушените от война региони на света - разрушени с американско оръжие, възстановявани от американски фирми, и пазени от милиции, обучени и въоръжени от САЩ! Да живее Демокрацията!
Новини по държави: