Last news in Fakti

31 Октомври, 2017 07:45 2 281 4

Пентагонът: "Ислямска държава" и "Ал Кайда" се държат като рок групи

  • ал кайда-
  • ислямска държава-
  • пентагон-
  • джеймс матис-
  • сащ

Групировките ту се разделят, ту се събират, сменят си имената, каза американският министър на отбраната

Пентагонът: "Ислямска държава" и "Ал Кайда"  се държат като рок групи - 1
Снимки: БТА/АР

Терористичната групировка "Ислямска държава" и екстремистката мрежа "Ал Кайда" се държат като рок групи - ту се разделят, ту се събират, променят имената си. Това заяви шефът на Пентагона Джеймс Матис на изслушване в комисията по външни работи на Сената, посветено на използването на военна сила от САЩ зад граница, предаде Reuters.

"Тези групировки ту се разделят, ту се събират, сменят си имената, направо като рок групи", каза американският министър на отбраната.

Сенаторите поискаха да разберат от Матис на какви основания той използва разрешението на Конгреса от 2001 г. за използване на военна сила. Въпросът е в това, че този документ разрешава на президента на САЩ да води военни действия срещу "Ал Кайда" без да уведомява законодателите.

Членовете на комисията изразиха удивление защо Пентагонът се ръководи от даденото разрешение при воденето на бойни действия срещу ИД, която е "скъсала всички отношения с "Ал Кайда", пояснява агенцията.

Пентагонът: "Ислямска държава" и "Ал Кайда"  се държат като рок групи

Според Матис терористите се стараят да използват американските закони против самите САЩ.

Той посочи, че става дума за свързани помежду си групи. По думите му САЩ воюват с групировки, които очевидно се ръководят от едни и същи хора, намират се в един и същ район и имат сходни идеологически принципи.

Пентагонът: "Ислямска държава" и "Ал Кайда"  се държат като рок групи


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    14 2 Отговор
    Ами при такова спонсорство от американска страна е нормално .
  • 2 Kcaniba

    13 3 Отговор
    Да уточним, чалмите се държат като американски рок групи.
    Ималие впредвид един и същ кабинет на ЦРУ???
  • 3 Иванчо

    5 0 Отговор
    Long Live Rock&Roll
  • 4 Джак

    2 0 Отговор
    Наздраве Матис !