31 Октомври, 2017 09:17 1 239 6

Израел порази цели в Газа

  • ивица газа-
  • израел-
  • хамас-
  • ислямски джихад

Осем убити и 14 ранени при въздушен удар срещу тунел в ивицата

Израел порази цели в Газа - 1
Снимки: БТА/АР

Осем бойци бяха убити, а 14 - ранени, след като израелската авиация унищожи тунел, простиращ се от ивицата Газа до негова територия, предаде Reuters, като се позова на местни медии.

Бригадите "Изедин ал Касам", военното крило на движението "Хамас", което контролира крайбрежния анклав, обявиха, че един от загиналите е техен член. Другите двама убити са бойци на "Ислямски джихад" - по-малка организация в ивицата Газа.

Израелската армия е унищожила "терористичен тунел" от израелската страна на границата, съобщи снощи неин говорител. Той каза, че Ерусалим смята "Хамас" за отговорно за "нарушаването на израелския суверенитет".

"Който и да се опита да ни нарани, ние ще нараним тях", предупреди израелският премиер Бенямин Нетаняху.

"Хамас" обяви в Тwitter, че атаката е "нова война срещу народа на Газа".

"Нашият отговор на това престъпление ще бъде даден в подходящия момент", каза пред журналисти говорител на "Ислямски джихад".

По време на войната в ивицата Газа през 2014 г. "Хамас" използва мрежа от тунели, за да складира оръжие, като скривалища при израелските бомбардировки и за да организира атаки срещу Израел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    11 6 Отговор
    Око за око ... зъб за зъб.
    С тази разлика че Палестинците, коренното население по тия земи от векове, не получава финансова и военна помощ от Щатите и нямат многобройни лобита по света.
    Нарича се геноцид, геноцид срещу един безпомощен народ натикан в миша дупка.

    Коментиран от #2

  • 2 Центурион

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    Хайде ве ,а за какво е служил тоя тунел знаеш ли ?Да проникват терористи нелегално на територията на Израел-за това .Не е първият ,който унищожава Израел.
    И не разбирам Хамас какво се оплакват .
  • 3 Гост

    0 1 Отговор
    Това е работа на Сорос.
  • 4 Барчо

    2 0 Отговор
    Гледах самото унищожаване на въпросния тунел. Не го гърмяха с авиация, защото няма как да бъде сринат целия. В тунела с вкара взрив, сложен в мека тръба с около 30 см диаметър открай до край по цялото протежение на тунела.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хикс

    1 1 Отговор
    Палестинците далеч не са коренно население.
    Справки-библията.
    Всеки християнин ще го потвърди.
    Палестинците са като циганите-местят се.
    Палестинците са най-долната арабска каста.